maanantai 28. joulukuuta 2009

Juu, selvittiin kunnialla sieltaa KhaoSanista poid ja iltapaivaan oleellisesti kuuluvat leposet ilmastoorus huonehes suoritettuna. Lahdin joutessani tahan rautatieasemalle kattomaan ihmisten touhuja ja juomaan urheelujuomaa. Niin, oikiasti urheelujuamaa ku meinaa valtavaa lihaksistoa krampata ku ei vissihin tuu suoloja tarpeeksi. Joten nyt vaha lisattava naita juomia tai laitettava aamumunakkaaseen runsaassti suolaa. Tip ku on luvannu vahintaan joka toisena aamuna munakkaan ja joka toisena sen hyvan riisikeiton jota Changillaki aamuusin ryystettiin. Etta uskoosin tilanteen silla hoituvan. Maha meinas vissihin sita tieta olla hiukka kirvelevas kunnos, mutta seki on asettumahan pain. Taitaa ruokajuomana olla tallakertaa soodavesi ja ystavani Leo saapi nyt jaada odottelemaan toista aikaa. Seki viela tulee.
Meinasin tuosa lahtiessa, etta oalisin heittany jonkiasteisen lenkin mutta tulinpahan toisiin aatoksiin ku hotellista ulostauruun. Autoja karut taynnansa ja sellaanenki ilima, nottei kovin syvia henkayksia renkaa vetaasta ollenkaa. Ja kuinka aollakkaa ku tulin tanne asemalla niin ensimmaanen mita kuulin oli se ku kajareista akjahti jokailtaianen kansaallislaulu jota matkustavaiset seisaallaan kuuntelivat ja lauloivat. Toki meista falleista suurin osa malttoi mokoman ajana odottaa toimiaan, mutta oli niitaki jokka touhasivat omiaan. Jotenki se naytti hienolat ku tietaa, etta ovat tuosa tosissaan ja kuningas on heille elamaa suurempi asia. Senverran Tip kertoili omista ajtuksisattn Kuninkaan suhteen ja oli sita mielta etta kun hanesta aika jattaa tulee maahan suuria ongelmia. Ei taira olla varteenotettavaa seuraajaa, ei vissiin omia eika lahisuvustakaa. Ja kun paatansa on nostanu myos kuningaskuntaa vastustavat voi olla, etta soppa on melekoonen. Mutta kuitenki Tip suhtautuu Kuninkaaseen odottavasti ja vaikka tama on ollukki sairaalassa kovin sairaana uskoo taman parantuvan ja osaavan taas ajatella kansalaistensa puolesta ja nimenomaan parasta. Telkkarista kattelin yhta patkaa jossa kuningas esitettiin jotenki ylivertaisena aosaajana eri elaman aloilla ja niinhan hanen uskotaanki olevan ja johtava maata joka alalla.
Ja kun tuohon viela yhdistetaaan uskonto niin siinahan onki meille monesti ymmartamaton apikka. Eika siita torellakaa vaanneta vitsia, ei sitte millaa. Senki oon oppinu.
Ja jokainenhan saa olla uskossaan autuas. Niin maki.
Ja kuningashan tosiaan nakyy joka paikassa, tassa aseman ulkopuolellakin on sellaanen viitisen metria korkia kuva valtiaasta puolisoneen.
Nojaa, antaas sen aiheen sitte olla.
Juu, huomenna tosiaan aamusella lahto Suiphaniin ja siella mennee vissihin se kymmenisen paivaa. Suunnitelmien (tosi alustavien) mukaan siirryttaisiin AoNangin kautta Phukettiin ottamaan ystavaani JK:ta vastaan. Hanen saapumisaikansa oli musitaakseni 23. pva ja siina ehditaan jokunen paiva viettaa paikallista lomaa. Uskon tyoasiootten jaavan tosi vahiin.
Mutta tassa on viela tosiaan niin paljona aikaa, etta ehtii melkein vaikka mita. Suphanis olles on tarkootus tehda paivan psitoja lahialueelle niin temppeleihin kuin muihinkin kiinnsotaviin paikkoihin. Ja aivan mahdotonta ei ole Cambodjan reissukaa, passit ku on kunnos.
Jaa, nyt siirryn tuonne parvelle seuraamaan kuinka matkustavaiset aikaansa kuluttaa ja yrittaa saada kuulutuksista selevaa.
Ja tahan tyhjanpaivaasehen kiriootteluun saattaa (varmaan tarpeenki) tulla kohtalaanen paussi. taytynee kirjoittaa asioota kasin musitiin jos sen viela osaa ja saa omasta kirjoituksestaan selevaa. Nakkyypahan.
On tama Bkk sellaanen kirkonkyla nottei paremmasta valia. Joka paikkahan kestaa matka meni sitte milla tahansa ja varsinki kavelles on henkensa kaupalla ku ajavat ku reikapaat kuunaan. Tultiin tanne KhaoSanille tuktukilla ja se oli melekoosta kyytia ku liikennetta sattuu olemaan kohtalaasesti. Tuktuk on siita kateva kulukuneuvo taala jotta se pystyy autoja paremmin oikomahan ja saattaa loytaa perillekki autoa aiemmin.
No tanaan sitte heti aamutuimaan lahdettiin aamutorille jossa oltiin jo ennen kuutta. Uskomattoman palio oli myyjia ja ihimisia toki kans. Ja kauppa kavi ku ennenvanahaan! Tottahan sielta tarttuu mukaan riliairot Birkkenstockit ja joitaki laatusukkia... Eiku nehan ma ostinki toisesta paikasta, mutta sen nimi ei ny tuu mieleen.
Huomenna puhkaastaan taksilla (joku sukulaastyyppinen ratkaasu...) Suphanihin jossa odotettavis monenmoosia juhulia joista ensimmaaset jo heti huomenna ehtoolla. Ja ma ku meinasin siala vain lenkkeella ja lueskella... No kattotahanny sitte kuinka kaydaan.
Tama KhaoSan-road on muuten kans varsinaanen ostospaikka ja falleja tulvillaan ja tais korva tuos ottaa suomenkieltakin jossain vaiheessa. Taalta loytyy tosi edullisia hotelleita ja nayttaas olevan varsinki nuorison suosios, ainaki saa teetettya ittelleen vaikka minkamoosia jasenkortteja joilla sitte varmaanki saa rapattia joistki paikoista. Aika tas ihimetelles kuluu varsin rattoosasti, mutta tairetaan pian hipsia tuonne hotelliin pain. Tai ainaki aloottaa sinne siirtymisen suunnittelun silla tuo taksin saanit ei ihan helpommasta paasta nayta olevan.
Ja kun ei tas ny mitaa ihimeellista mileen tuu niin yritan tilata eres jonkimmoosen kaffia muistuttavan juaman tas iltapaivan ratoksi.

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Noniin, joulut sitte lahes lusittu ja siirrytty tanne isoolle kirjolle ja parasta-aikaa ostoksilla MBK:ssa joka se jo aiemminki mainittu ostoshalavattu.
Bussimatka sujui yllattavanki hyvin hyvin ilmastoidussa bussissa ja hyvilla evailla varustettuna. Aamull oli lahto resortista ysin jalkeen ja taalla oltiin kutakuinki kuurelta, etta melekeen koko armas paiva siina meni maisemia kattelles. Nyt Tip (kuinka ollakkaa) kaunistautumas ja ma kattelen tata ostoshalavatun menoa j meininkia. Yritin ostaa pikkusta paremmat kaffit, mutten siina kylla aiva onnistunu. Paremman puuttees menoo tamaki.
Joo, joulupaivana paikalle tupsahti mr.Asia sohjolasta ja siina meniki jokunen tunti kuulumisisa (ku nahty viimeksi kevaalla -90) vaihdelles ja norsukaliaa juodes. Tapaninpaiva meniki pikkusen puhallelles ja paikkoja kattelles. Vieras kutsuttiin kattoman NangNualin cabareeta j ei tullu sinne turhaan. Leidarit pisti taas parastaan ja yleisoakin oli varsin kiitettavasti.
Vieras siirtyi toiselle puolen saarta aamupuolesta ja siitta ties minne humuun ja juhlaan.
Meidan suunnitelat on sellaaset jotta huominen menee taalla kattelles ja ohjelams ensiksi aamulla aamumarkkinat joten sinne lahto siina viiden kantturois. Ja loytyyhan taalta jos jonkinlaista kattottavaa, ilimajunaki pitaas kokeella. Maanalaanenki taala on, muttei sovi oikeen naitten uskontoon menna niin alahaalla joten se jaanee kaymatta sitte.
Mutta paljon on taas tuollaki bussimatkalla tullu nahtya ja koettua ja sita tas on sitte tuolla maaseurulla mukava muitella ja eritella. Siella ku sitte ei naita netteja juurikaa oo, mutta meinaan senki kestaa ku mies.
Joten paatan taalta pian tahan ja siirryn tuonne kerroksiin kattelemaan jotta mita falleille yritetaan myyra ja mihin hintahan.

perjantai 25. joulukuuta 2009

aa kaikille! Ja kyseeshan joulupaiva. Paivan uutiset ne, etta eile mau-mau ja tanaan mau-khlang...
Juu, oli Sofian booli siksi aykiaa, etta sai jaara muutamaan lasilliseen. Jouluruoka oli maullaan ja olipahan hyvin laitettua, kinkku maistu aiva ku ittepaistetulata ja lanttuloota samoon. Mutta ei maistunut suomisapuska Tip:lle, on kuulemma liika eksoottista... Ei me siella sapuskan jalkeen kauaa viivyttykaa ja ehdittiin omaan resorttiinki viela osallistumaan sen illanviettoon. Se ei kovin kummonen enaa siinavaihees ollu ja alkanu showkin oli jotenki keskeytyksissa. Joten paatimme illan siihen ja vetayryymme bungalowiin levolle.
Ja tana aamuna jatin lenkin valiin silla pitaahan sita sentaan jokunen lepopaiva pitaa ja ku olokaa ei ollu parahaasta paasta. Altaalle kuitenki vaantayryttiin aamupalan ja pesulakeikan jalkeen. On se muuten tuo pesulaki aika erullista, olisko meilla ollu nelisen kiloa pyykkia ja se ku tulee takasin silitettyna niin hintana oli huikiat nelisen juuroa... Ja pyykki tuodaan omalle ovelle illan aikana.
Ja paivan uutisiin kuuluu myos se, etta varsinainen Asian asiantuntija on maassa! Viimeisen viestin mukaan visajonossa kentalla ja suuntana KohChang. Ja lennon viivastymisen takia venytettiin meiran taallaoloa yhdella paivalla. Tip meinas ensiksi olla pikkusen apialla mielella kunnes muistutin ystavien merkityksesta ja siita mita ne varsinki hanelle merkittee. pienen muituttelun jalkeen Tip otta tapansa mukaan asian hoitaakseen ja parilla puhelulla kaikki oli klaarissa ja selevana. Ainoa miinus asias on se, etta huomenna jourutaan vaihtamaan mokkia. Mutta se ei oo isoo operaatio ja joka tapauksessa pitaa pakata kamat niin miksei sitte nyt. Eli orottelen tas ko. asiantuntija ilimootusta saapumisajankohdasta. Talle paivalle ei ollukaaa mitaa suunnitelmis ja ku lounaski on syaty niin orotellahan vain iltaa ja iltaruakaa...
Altaalle ei enaa kehtaa menna notkumaan joten tairan pikapuoliin vetaytya bungalowin viilennettyyn ilimanalaan.

torstai 24. joulukuuta 2009

u, lounas toki syaty ja siihen oleellisesti kuluvat ettonet otetuna. Etta menee kovin totutun kaavan mukaan, tai ainaki silta tuntu.
Tais aamulla jaada mainittematta, etta jonkinasteista jouluviilista rupes pukkaamaan ku aamulenkkia siina ylamakeen tikkasin. Muta se tosin lieveni jotenki tuos paivan aikana, johtuen varmaan lampotilan kohoamisesta. Aamulla on jokseenki raikas ilima ja linukki laulaa, paivalla niita ei ninkaa paase kulemaan ku tas kuminki tuota trafiikkia piisaa aiva kohtullisesti. Ja tuonne ylamakeen eio mitaa asiaa paivalla, ei eres makivouhkari sinne nousisi... Ainaki eppailen sita.
Ja tosiaan tman meille niin tarkia juhula taala ei juurikaa nay, muutaku resortit jariestavat illanvietoja syominkien ja etenki juominkien muodos. Uusvuosi onki site kuulemma aiva toinen juttu, muta siihen sitte joskus ku sen oon itte kokenu.
Tuosta piti viela mainitevani, meinan tuosta kortteeripikasta NangNual-resortista. Joka on tosiaan leidarivetoonen paikka. Ja jotenki tas ku on niitten touhuja seuraallu ja jutellukki joittenki kans niin alakaa paremin ymmartaman koko systeemia ja sita mista siina on kyse. Jokainen saa tietenki olla asioista aiva omaa mielta, muta kylla mulla aina ymmarrysta riittaa monenmoosehen. Ja miksei tahanki. Jotenki ne on ku perhostoukkia jokka kuoriutu illaksi tayteen loistoonsa, aamulla ja paivalla niita ei taharo tunistaa samooksi upeiksi ilimestyksiksi jokka keikistelee lavalla. Eilen ehtoolla pikkuusen meinas naurattaa yhyren nuoren ruattalaaspoijan kommentit ja peliastykset ku leidari tuli tai yritti tulla syliin istahtaman... Mutta ei antanu leidari periksi ennenku poika suostu yhteiseen kuvaan... Ja taputuksistas ei meinanu tulla loppua. No, itte en toki yhteiskuvaa hinioonykkaa, muta en olisi kuminkaa pois pokanny jos olis tulle hetkeksi polovelle istumahan.
No, seki show tuli sitte kattottua kolomehen kertahan ja ykskaa ei ollu aiva samammoonen. Eilen tais olla kuminki suppiampi mita aiemin, mutta hyva silti.
No, sepa siita site.
Ja nyt sitte suuntana Sofian sauna ja myohemin joulusapuskat. Tip jai viela resorttiin kaunistautumaan ja ei tietenkaa voi saunaan siitaki syysta tulla. Vaikka haluaas. No, ehka huomenna sitte.
Joten nyt jatan taas tman joutavuuren ja keskityn olennaiseen. Kaverina tassa kirjoitellessa aiemastakin tuttu Leo ja kyytipoikana M-150. Joten nailla mennaan. Joulua taas kerran kaikille ja valttakaa typeryyksia silla minakin tunnetusti teen niin.
Johan se koitti aattoki ja aamutoimet kutakuinki normaalit. Reipas lenkki heti kuuden jalkeen jaitte pienen levon jalkeen aamupala, jonka senki oon vaihtanu kokonaan pois omeleteista terveelliseen riisikeittoon...
Nyt vapaamuotoista oleskelua, altaallki jo lojuttu (toki yksikseni) kotvanen ja ny lounaan kimppuun. Ja illalla suunnaksi Sofian joulusauna ja sapuskat.
Eli ei taalta taman kummempia, toivotellaan kaikille tasapuolisesti Joulua ja ottakaa rauhallsiesti. Niin maki teen.
Ja sen lahjanhan ma oon jo toki saanu, mutta aamulla mut jotenki kumminki yllatettiin...

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jaahans, aatonaattoa pukka ja keli senku paranee vain. Aamulla olin jo tutulla lenkilla heti kuuden jalkeen ja kun aamupalalle patsastelimme niin lampo olikin jo sellaisis lukemis etei lenkkeilysta olisi tullu mita.
Eilinen ilta meni pikkusen paikkoja kattellessa ja ruokaillessa. Ruokaseuraksi tulikin varsin haastava tapus, pariskunta jossa thailady ja saksalainen Manfred. Ja kummallisinta oli se, etta heilla ei keskenaan tuntunut olevan minkaanlaista yhteista kielta ja se asia varmistuikin illan aikana kun Tip oli taman uuden tuttavuutensa kansa seurustellut. Sanoinkin, eten ihan moiseen suoritukseen pystyisi. Ja tama pari on kuulemma ollut parisen vuotta yhdesa Manfredin jokavuotisten lomien aikana. No, illan aikana (kun M oli ottanut jokusia virkistavia juomia) sain senkin selville, etta hanen isansa oli ollut sotimasa Suomesa. En ruvennut Rovaniemesta mitaa puhumaan kun ei yhteista kielta ollut. Oli kuulemma joskus vuosia sitten ollut Imatran suurajoisa, mutta sen enempaa en selville saanut. Eika oikeen huvittanukka. No, tanaan sitte aamupaivalla Tip tapoihinsa kuuluen kohteliaasti kysyi tata pariskuntaa mukaamme ku olimme viereisen hotellin altalle menossa. Tulivathan he, muta m kypsyi aika nopsasti ja saimme jaada itseksemme. Seuravaksi kypsyi Tip ja siirryimme huoneeseen vilvoittelemaan. Ja kuinka ollakkaan, aika vierahti siihen malliin etta oli aika siirtya nauttimaan lounasta jo tutuksitulleeseen kuppilaan. Siella rouva valmisti ravitsevan papaijasalaatin siihen oleeellisesti kuuluvan grillatun broilerin kanssa. Ja sehan oli huuhdeltava alas Singhalla, herrasmies kun ei juo vahvempia nain varhaisesa vaiheesa. Enka minakaa.
Tip lahti omille teilleen kaunistautumaan (hiukset sai kulemma altaalla senverran siipeensa etta tarttevat ammatilaisen apua) ja mina lahdin toisaalle etsimaan sallista paikka josa saa naamansa sileaksi. Ja loytyihan paikka jossa toimenpide suoritetiin siihen kuuluvine kasvo- ja paahierointoineen. Ja hinnaksi tuli huikeat kaks juuroa!
Ja kuinka ollakkaa, vastapaata parturia oli seven josta saa aina raikkaita juomia ja siita ei ollutkaan pitka matka tahan kadunvarresa olevaan nettipaikkaan. Jossa nyt naputelen taas tata tyhjanpaivaista blokia nauttien Leo-merkkista oluta...
Ja koska on kyseesa aatonaato ei ole sen kummempaa ohjelmaa suoritetavana, kuustakaan ei tartte kayda varastamas eika muitaka joulun kuluvia hommia oo tekemata. Ajatelin taalta selvittyani ottaa rentoutavan hieronnan siina rannalla ja siten vaikka lukasta Raidia muutaman luvun verran. Suomesta sain eilen senverran mukaviakin uutisia, eta rupes melkein naurattamahan. Varsinainen Asian asiantuntija on tulosa paikalle! Sovimme jo alustavat treffit joulupaivan illaksi Sofiaan, etta siella nayttas menevan sitte pariki iltaa....
Ja tulihan sielta kotomaasta toisenlaisiakin viesteja, mutta niinhan se elama on etei se aina hymyile ja vastoinkaymisten maarakan ei ole aina itemme paatettavisa. Avaan kohtapuoliin Skypes jonkisorttisen keskusteluaputyyppisen toiminnon. Silla niinku kaverille viestittelin, ei sita jateta vaikka oltais pikkusen edempanakin.
Etta siinapa rinsiipit talle paivalle ja huominen menee miten menee.
Iltapaivalla olis tarkoitus siirtya Sofiaan saunomaan ja sitatieta jouluaterialle. Ja sattaa siella vierahtaa tovi jos toinenkin jos puheet boolimaarasta pitavat paikkansa. Ja uskon niitten pitavan.

tiistai 22. joulukuuta 2009

Nojaa, tanne joutuu tulemaan ku ei muuta keksiny...
Tultiin tuossa viiden kantturoissa saarihyppelylta jossa meni koko paiva. Paiva tosiaan alkoi heti kasin jalkeen ku taksi nouti taalta resortilta ja vei rantaan josta pikkuvenekyyditys isommalle paatille. Kohteena KohChangin saarsito joita oppaan kertoman mukaan 53 kpl, tai ainaki lahes. Kysessa oli neljan saren hyppely ja jokaisessa stopissa mahdollisuus snorklaukseen. Itsellani oli korva siina mallissa, etta satsasin oppaan kertoman mukaan parhasen kohtesen sen kertani ku snorklaamaan laskeurun. Kaikki paikat aiva lositavia, sarien nimia en nyt tietenkaa muista ku tassa pienessa chang-tokkuras kirjoittelen... Ensimmainen stoppari oli kuitenki joku Paradise-beachtyyppinen paikka ja silta se tuntuiki. Aikalailla hiljainen paikka ja bungalowit jokseenkin vanhansorttisia ja alkeellisiakin ja paljoa falleja siella ei nakynytkaa. Venekuntia taisi enemmanki pistaytya paikkaa siunailemassa. No, siina paikassa tyydyimme tosiaan vain optiseen puoleen ja taisin siina pullollisen Changiakin imaista, nestetasapaino kun oli huolestuttavan alhaalla...
Jossain vaiheessa paatissa tarjottiin aivan taivaallinen lounas, buffeepoyta oli taynna niin fallesapuskoja kuin paikallisia ja tarjoilu kaikenkaikkiaan aivan loistava, samoin oppaan toiminta!
Vihdoin saavuimme paikkaan johon olin satsannut ja se kannatti! Nakymat uskomattoman hienot, kaloja tuhansia ja tuhansia ja kaikissa vareissa. Mutta kuinka ollakkaan mielen tuli SharmElSheikin korallit joita pidan edelleen mailman kauneimpina. Vaikka tosiaan kauniita olivat namakin. Snorkauksen en kuitenkaan uhrannut puolta tunti enempaa, paistelevan auringon ja sen polttavuudenkin takia. Ja silta se nyt tassa tuntuukin vaikka kuinka itteni aftersunilla lotrasinkin...
Toki paatilla kaffitkin tarjottiin ja niita juotavia oli tarjolla kaikenaikaa ja niita myos kaytettiin. Kohtuudella toki, kohtuudella. Ja jopa finskejaki sattu paatille, nuoriapri ensimmaisella yhteisella reissullaan. Ja mukavahan se on valilkla tuota omaa kielta puhua, muutan kun joutuu tuota etaisesti lontoota muistuttava keilta kayttamaan. Tassahan jo kohta ajatteleeki tuolla toisella kielella. Ruotsi ei oiken ottanu eilen illalla kaantyakseen jota valitsimme yhteistuumin tuon toisen vaihtoehdon. Niin, eilen olimme tositamisen katsomassa taman paikaalisen ja aivan lositavan show:n. Siella tapasimme naapurissamme asuvan pariskunnan jossa ruotsalaismies ja thaikkuvaimo ja siinahan sita iltaa rattoisasti kulutettiin puhelemalla niita naita.
Niin, tuohon saarihyppelyyn viela. Viimeinen stopparikohta oli Monkey-island jossa kai asustelee vain apinoita joita matkanjarjestajan toiesta kaytiin aktivoimassakin, etta fallet savat kuvia ottaa. Mina en siihen ruvennu, totesin apinoita nahneni jo aiemmin aiva piisalle asti. Suomessakin.
Nojaa, pikkuvene toi meidat oman resortin laituriin ja siita sitte kiireenvilkkaa bungaslowiin. Thiilakin teki niin, niin kovasti mieli papaijasalaattia etten voinut muutakuin heltya ja kipaista pienilla jaloillani sita hakasemaan. Samalla toki kavin sevenista Changia kohtuullisen annoksen joka mahtuu pienehkoon jaakaappiin viilentymaan.
Siina sitte romanttisesti tempastiin kohtuullisen tuliset salaatiti kitusiin ja suihkuun! Valitsin ensimmaisen suihkuvuoron senkin takia, etta thiilakilla (Tip) kestaa aina kauemman jo pelkassa suihkussa satika sen jalkeisessa kaunistautumisessa. Joka on muuten pakollinen, ilman sita ei voi oikein minnekkaa lahtea. Joten otin ja tulin tanne kirjoittelemaan tata joutava blogia ja lueskelemaan paivittamattomia iltalehtien sivuja. Perskele hesariki viikkoja paivittamatta! Onneksi on YLE ja makivouhakri joka valittaa uusimmat uutiset. Vaikkakaa kaikki ko. vouhkarin uutiset ei niin meillyttavia pasekkaa olemaan. Se siita.
Joten nyt suunnitelmissa siirtymien kylemmaksi ja ruokapaikan etsinta. Tavoitteena nauttia ateria joka koostuu riisista, kanasat ja kalasta. Kombinaatio soittautunut erittain oivalliseksi ja riittavaksi, varsinki tallaisella pumpui-tyyppiselle.
Etta siinapa paivan touhailut paallisinpuolin. Huomenna oli puhe viettaa paiva ihan vain resortilla, mutta kattotahanny mita se aamu tuo tullessan. Josko tuota vaikka jotain vouhkaamista keksis.

maanantai 21. joulukuuta 2009

Juu, olin jo pistelly papaijasalaatitsun muut herkut ku yks makivouhkari lahestyy skype-toiveella ja pitihan se veteraania avittaa ja rientaa takas tanne nettikaffilaan. Mutta nyt varustauruun asiallisesti eli pullo M-150:sta ja purkki Archaa...
Pistetaanpa tama puoli kuntoon hetimmite ku taas yhteydet toimii. Olivakki vissiin kotvasen poikki, ainaki silloon ku satuun ohikulkiessani kyselemaan. Viikonloppu meni ihan mukavissa merkeissa, se lauantain show oli odotettuaki parempi. Taytyy sanoa, etta pistivat tosissaan parastaan ja ovatki kuulemma ainoa esiintyva ryhma koko saarella. Ja sen kylla naki kaikesta. Puvut oli kerrassaan upeita ja olivat laittautuneet viimesenpaalle. Tottahan tarkkasilimaanen falle huomas etta joukos oli edistyneempia leidareita ja sitte niita jokka oli joistaki muista syista alalla. Tuohan on jotenki ihan instituutia taalla tuo leidari-systeemi ja pojat joko kasvaa tai kasvatetaan siihen melkein kapaloiasta alkaen.
Mutta show oli nautittava ja mikas oli nautties hyvan ruuan jalkeen, viehattavas seuras ja lasis SangSom kolalla...
Ja taitaa menna homma niin, etta kattotaan tanaan show uusikis toisen pariskunnan kanssa jokka eivat sita viela oo kattelleet. Mun aikani kuluu oikeenki hyvin tuota kattellessa.
Uima-altaalla on tullu oeskeltua jokseenki tiukasti, mutta aamulenkkiki on tullu tikattua tunnollisesti ja aina vain pidemmalle ja samalla korkeammalle. Kuuen jalkeen ku lahtee tikkaamaan niin ehtii hyvin takaisinki enneku aurinko alkaa tosissaan lammittamaan. Sitte onki oivallista aikaa aamuaskareille.
Tana aamuna alkoi tuo omelettityyppinen aamupala toasteineen tokkis siksi kovaa etta valittin thaityyppisen ratkaasun ja olipahan riisikeitto maullaan! Etta tairan siirtya kokonaan siihen tai ainaki joksikiaikaa.
Kalastus- ja snorklausreissu siirtyi ennalta ilmoittamattomista syista huomiselle ja tanaan ohjelmassa vapaamuotoista oleskelua. kuinka ollakkaa Tip hiushoidossa ja mina siksiaikaa viilennettyyn nettikaffilan, mutta epaonnekseni huomasin ettei paikassa juomatarjoilua... tuleeko nestehukka hetimmite vai pitaasko rynnata kadun yli ostoksille? No, ehka selvian tasta vararavinnolla tai -nesteella...
Mitas viela? Meno taalla saarella ei aivan mahdottomalta tunnu, ei ainakaa talla patkalla vaikka noita bareja tassa tasasesti onki. Ei kylla oo palio myohemmin illalla tullu taala liikuttuakaa, etta sen tarkempaa kuvausta siita en pystykkaa antamaan.
Muista suunnitelmista sen verran, etta jouluaattona mennaan Sofiaan saunaan ja sitte vetastaan suomisapuskat huiveihin. Tip ei tietenkaa voi saunoa koska joutuu meikkaamaan enne lahtoa ja sillee... No, itte meinaan kumminki loylyt rapsautella ja ottaa vaikka jokusen saunaolusenki. Olusesta tuli mieleen, etta Singhastaki on sitte ilimestyny hippiversio. Eilen sevenista loysin Light-version joka nayttaas olevan vahvuureltaan sohjolan hippivetta vastaava. Otin sita purkillisen ja totesin pysyttaytyvani Changissa.
Juomapuolesta senverran, etta sita pitaa tosissaan ottaa ja samalla on syyta muistaa suolatasapaino. Pieni pussi sipseja riittaa siihen hyvin tai suolan lisays siihen omelettiin joita aiemmin aamuisin pistelin.
Muuten sapuskat aiva uskomattoman hyvia, pian ollaan menossa nauttimaan lounaaksi jo tutuksi tullutta papaijasalaattia kanalla. Tuntuu olevan aina hiukan eri tyyppinen salaatti ja varmaan kyse siita mistapain tekija kotoisin. Vaikka Tip aina itte maustaaki salaatin niin silti se on aina jotenki eri makuinen. Mutta ian hyvaa. Ja huonoa ruokaa en viela oo syonykkaa, enka kertaakaa oo edes harkinnu pitsaa tai muuta vastaavaa falletyyppista evasta.
No, kattotaan jonku viikon paasta etta joko makkari kutsuu... Eppailen.
Jaa, josko lopettais taman joutavuuren ja luikkis uutiset ja menis taydentamaan vajentunutta nestetasapainoa vaikka pullollisella Changia ja soodavetta.
Ja jos jostainsyysta kavis niin etten tanne joutaasi tai paasisi niin toivottelen itseni ja edustamani yhteison puolesta kaikille oikeen Hyvaa ja Onnellista Joulua ja jopa uuttavuottaki!

lauantai 19. joulukuuta 2009

Loortaakkia pukkaa ja siksiki hiukka kevyempi ohjelma tanaan. Aamu alkoi kuten aina, reipas lenkki ja muut tarpeelliset aamutoimet. Oli muuten hiukka paikallisilla (ja miksei muillaki) kattomista ku tikkasin sauvoolla menemaan... Ja maasto talla kohdalla aikalailla makinen, etta ku tuosta kylasta paasee ohi niin alakaa sellaaset noustu jotta sai tosissaan tikata ja sauvat oli hyvana apuna. Sellaasen viitisen kilometria tikkasin menemaan, en toki yhteen suuntaan vaan parin tiukan nousun jalkeen oli kaannyttava takas ettei mee aiva hapoolle...
Sitte aamiaisen (joka free) jalkeen pienenpienet leposet ja suunta kohti vesiputouksia. Siella sellainen reilun kilometrin patikkamatka putouksille jotka varsin juhlavat. Siella friskas kummasti pulahdus raikkaaseen vuoristoveten. Ja nyt voi sanoa, etta se jopa virkisti mita ei tee esim. meressa pulahtaminen. Reippailun jalkeen nautimme tas papaijasalaattia, kanaa ja tallakertaa yhta suosikkiani elikkas grillattua broilerin maksaa. Tip kun tietaa mista tykkaan niin osaa tilata juuri oikein. Ja koskapa kello oli siina vaiheessa jo tarpeeksi voi ottaa paivan ensimmaisen changin joka maistui aivan taivaalliselta.
Nyt taman netittelyn jalkeen otan ja kavelen SofiaGardeniin viemaan sinne tarkoittamani tulijaiset jotka nyt sitte jai antamatta suoraan ku majoitus meni niinku meni. Samalla takoitus sopia alkuviikon kalastus- ja snorklausreissuista. Niista en antanu Tipin sopia taman paikan kanssa van haluan menna Sofian porukan kanssa kalastaman ja snorklaamaan. Ja voihan siella ottaa vaikka kupposen kaffia, varsinki ku viemisna tarpeet niihin kuuluusiin pikkasta parempiin...
Tuli muuten tuossa aiemmin paivalla mielen, etta onhan nama turistipaikat turistipaikkoja ja meno sen mukainen, mutta hvaattin tuolla Bangkokis sitakin ettei fallea (kansanomaisempi nimitys farangille, eli ulkomaalaiselle) aina niin ystavallisesti kattella. Ja onhan tuo bkk niin iso kirkonkyla etta siella sen mukaiset touhut. Taksikuskia kovasti nauratti kun selevitin hanelle Suomen lampotiloja ja sita kuinka siella kohta kalastetaan jaalta. tais kuski tuumata fallen olevan jo huumorituulella...
No, siina sita filosfiointia alkuiltapaivalle aiva piisalle asti. Tai oikeastan toinen pjalays on nama leidarit (ladyboy, jota kuukle hommiin...) ja niitten vetama paikka. Nayttaa pelaavan tosi hyvin ja kovin ovat palveluhenkista sakkia ja hinnatki ihan kohtuulliset varsinki ku high-season kovimmillaan. Illalla mennaan kattomaan heidan show ja taidetaan syodakki samalla samas restaurantis.
Juu, nyt alkaa piisaamaan talta paivalta, viela pitaa ehtia seveniin ostoksillekki ku annettiin sellaanenki lista mukaan...
Nojaa, nakkyypahan.

perjantai 18. joulukuuta 2009

Noniin, pyynnosta koitin raahautua tanne nettiin... Juuri thaimassage takana ja hoitoa sai raihnaaset jalat ja samoon muuki kroppa. Ja nyt ukko tuoksuu kookokselta niin, etta hirvittaa...
Joo, KohChang on paikka ja lahentelee sita paratiisia tahi thaivasta. Ja kuinka ollakkaa kun thaikkujen kans soosaa niin meille oliki varattu jo etukaten kortteri, etten sinne Sofiaan sitte mennykkaa. Ollaan kylla kohtalaisen lahella ja aiva meren rannas, siis meri on torellaki tuos rannas. Ja asken ku hieronnas olin puolipokerryksis niin laineet ne siina kivasti liplatteli...
Eli Asiantuntija sai vastauksen tasta, Tip loytyi sitten Bangkokin sumusta ja tanne padyttiin hanen osittain sukulaisten hoiviin. Niita kun heilla tunutt joka paikassa piisavan. Paikka on NangNuaslResort ja on osittain leidarivetoinen paikka. Ja sehan taka maaratyn rauhallisuuden... Lyhyt on matka tuohon ostoskadulle ja ruokapaikoille, eika Sofiaankaan maharotoon matka. Meinatan Jouluaattona menna sinne saunomaan ja vaikka ottaas ja repaasisi kinkkusapuskan haaviin, ainaki meinaan Tipille sen syottaa. Kattotaan kuinka lanttuloora uppoaa...
Jaa, suunnitelmista. Ei juurikaa moisia oo, tai onhan. 26. tai 27. otetaan suunnaksi Bangkok ja sita kautta Suphanburi ja Samchuk. Siella vietetaan uusivuosia ja sitte jonnekki muualle jos ja kun maaseurun rauha rupiaa piisaamaan. Tai voi olla jotta tas valis Cambodja tai jotain muuta. Kumppani kun on siksi suotuisa, ettei pane suunnitelmien muutoksiin hanttiin vaan hoitaa varaukset sun muut suveriinisti ja thaikkuhinnoilla.
Joo, oliskohan siina jo piisalle?
No, oli tai ei niin nyt on mentava syomaan papaijasalaattia ja tietty kanan kera.
Paatan taalta tahan ja jatkan joskus kun aikaa siunaantuu, nain lomalla ku ruukaa olemaan aikamoinen kiirus. Kalastamanki pitaa menna ja snorklaamaan ja tuo vuoristoki pitaas mopoolla... Etta kiirusta on.

tiistai 15. joulukuuta 2009

Etta on palattava viela pikkusen sinne lahtotunnelmiin. Juna-asemalla Vaasassa sain erittain mieluusan matkaansaattelijan kun Vanhiksen Iso-Mikko saapui paikalle ryhdikkaasti askeltaen. Ja aiheutti veteraanille lahes sietamattoman liikutuksen (jota kesti aina Parkanon suorille asti) ojentamalla M1:n lahjukset koskien siella viettamaani laatuaikaa ja kaikkea muutakin. Lahjapakkauksessa oli erittain oivallista jalojuomaa (ei jalokahvivarkkia) ja paketillinen kahvia josita ohjeen mukaan voipi keitella niita lekentaariseksiki muorostuneita pikkasta parempia kahveita, nitta joita siella M1:n kaffihuonees ruukattiin harrastaa. Kahvipketti (juoma jai orottelemaan turvaajan turvalliseen seuraan) on tuolla huoneessa ja tarkoituksena on perehdyttaa KohaChangilla SofiaGardenResortin vaki naihin pikkasta parempiin kaffeihin.
Kertakaikkiaan hieno ele ja tulen sita muistelemaan pitkaan ja osittain hartaastikki.
Mutta nyt pyyhin silmakulmani ja lahden nostelemaan, etteivat tuo neljatta kaffikupillista. Kaffi laadultaan ihan kohtuullista, mutta ei kriteerit tayttavaa kuitenkaa. Mutta veteraani on tottunu soveltamaan ja kattelemaan sormiensa lavittekki.
Nyt sentimentalisimista kadulle mars!
Noniin, taallapa sita sitte ollaan!
Ja niinku kaikki varmaan huomaa, etta kirjaimista puuttuu jotain mutta tokkopa tassa konkurssis haitannoo juurikaa.
Matka meni pituudesta huolimatta kohtuullisen hyvin ja ei se Amsterdamissa vietetty reilu nelja tuntiakaan vallan mahdoton ollut, Scipolin kentta on tosi suuri ja siella piisas kattelemista ja kahvipaikkojakin ihan riittavasti. Lippupolitiikkakin hoitui omatoimisesti ja siitakin selvisin vaikka automaatti ei passia tunnistanukkaa, mutta tunnisti kylla lennon tiedot ja lipun aikaansain jolla koneeseenkin sitte paasin.
Loppumatkan kone oli China Airlinesin Jumbo ja taytyy heti sanoa, ettei yhtaa havinny kotimaisen firman palveluille. Tilaa ei mahdottomasti ollu, mutta hyvin siina parjattiin vaikka uni ei koneessa juuri tullukkaa. Reilun kymmenen tunnin jalkeen alkoi taivaanranta punoittaa ja kelloja siirrettiin viisi tuntia eteenpain, saavuttiin Thaimaaseen.
Lentokenttarutiinien jalkeen onnistuneesti perille tulleet matkatavarat hallintaan ja pienimuotoinen rahanvaihto. Sitten olikin tuttu kuski vastassa ja suuntana Bangkok. Hotelliksi oli valikoitunut Trang joka hinnaltaan varsin kohtuullinen ja jopa laadultaankin.
Mukava oli tulla ja haistella lamminta aasian ilmaa, vaihtaa sortsiasuun ja kayda 7-elevenis ostoksilla ja nauttimassa lounaaksi katukeittion tarjoamaa kanaa kasviksilla ja pahkinoilla. Sitten vuorossa paikkarit ja uudet kujeet. Sellainen pieni episodi oli tapahtunut, etta Tip tulee vasta huomenaamulla kotipaikalla tapahtuneen onnettomuuden aiheuttaman kuoleman takia. Kuskikin asiasta informoi, saman kylan poikia kun on. Etta siina taas osoitus moorroripyorailyn vaarallisuudesta, ainakin taalla.
Mutta niinku Tipille sanoin olen edelleenkin iso poika ja osaan jopa itsekseni kulkea niinku aion pian osoittaa itselleni. Aion vaivojani saastelematta metsastaa itselleni jotain hyvaa katukeittioista joita ihan kivasti tassa ymparistossa on. Saattaa tulla taas kanaevasta...
Etta naissa merkeissa tama ensimmainen kosketus ja huomenna peli jatkuu. Paatan taalta tahan.

lauantai 12. joulukuuta 2009

Asiointipäivä vietetty, jääkaappi siivottu ja muutenki alkaa huusholli olla siinä kunnossa että sen voi vaatimattomaksi ajaksi jättää Erkin huollettavaksi. Seinäjoella tapaamassa kaveria ja lounaalla SataangThai-ravintolas joka osoittautui varsin oivalliseksi sparraajaksi tulevalle viikolle. Ainoastaan hintapolitiikka hiukan toisenlainen...
Pakkaukset lähes suoritettu ja täysin ilman ongelmia. Laukku (oikeammin Iippokassi) tuli vähän yli puolilleen, mutta luulen/uskon sen takaisntullessa olevan lähes pullollaan. Muttei pulloja.
Huomenna 1221 junalla Helsinkiin ja YK-kaverin luo yökylään ja aamulla aikainen siirtyminen Helsinki-Airportille.

perjantai 11. joulukuuta 2009

Tuomas palautettu ja entiset, ihanat työkaverit treffattu ja hyvästelty joksikinaikaa. Nyt illan urakkana saunan ja kylppärin pesu, niin ja sen matkalaukunki vois hakea tuohon ihmettelemään että mitä sinne panis... Eiköhän tämä iltakin tästä suju, Tuomaksen lelut saa vaikka jäädä tuohon lattialle muistuttamaan läsnäolosta.
Olipahan taas antoisa aika hänen kanssaan! Nyt hommiin, ei tämä maailma valamistu naamakirias ja lokis!
Hyvin nukutun yön jälkeen puurotkin jo syötynä. Lastenohjelmat menossa. Kunhan tästä koppeudutaan suunnistamme Jurvaan ilahduttamaan vanhaamommaa syömällä hyviä ruokia, ulkoilemalla ja etenkin ottamalla ne ihanat päikkärit. Poikuli vetäisi ison lautasellisen puuroa ja peräruuaksi vielä piparin, että noilla eväillä mennään lounaalle.
Niin ja reissuun enää vain muutama yö, enää ei viitti kovin hehkutella. kaikki sen jo tietänevätkin ja jotku jopa julkisesti kehtaavat kadehtiakki... Kaikki eivät taida tietää sitä vaivaa ja etenki työn määrää jota tämän reissun eteen on tehty. Mutta kukapa sitä kaikkea.

torstai 10. joulukuuta 2009

Tuomas tuomaroi piparinpaistoa.


Ei saanu keittiöhenkilökunta moitteita vaikka ovelasti vaihto aiotun riliairon muusin natsikaupasta hankittuun. Tais näläkä olla sitä luokkaa nottei laatuero tullu havaatuksi. Nyt pikkukakkosta ja nukenhoitoa, tuntuu tämä tummahipiäinen nukke olevan kovin tärkeä ja sille puhutaan jos mitäkin juttuja, esim. kuinka nukke tapasi kaupan edessä joulupukin ja sitä vähän pelkäsi...
Tässäpä se ilta rattoisasti meneekin touhuja seuratessa, ja odottaahan vielä se sovittu piparien paistokin. Ja aamulla "täräytetään puurot" ja lähdetään kattomaan vanhaamommaa Jurvaan.
Tuli pieni hiljainen hetki kun Tuomas jäi jatkamaan päikkäreitä ittekseen. Hyvin ehdittiin luke Kunnaksen joulutarina ennenkuin väsymys yllätti niin lukija kuin kuulijan.
Nyt ne kuuluisat pikkusta paremmat kaffeet ja jopa pari suklaatikeksiä ikäänkuin juhlan kunniaksi. Tuomas oli ennen päikkäreitä pikkusen hämillään kun kuuli paapan puhuvan vallan maharotonta kieltä, tuli nimittäin puhelu Thaivaasta ja silloin puhe on etäisesti Lontoon murretta muistuttavaa...
Mutta nyt voikin jo valmistautua tilattuun gourmee-tyyppiseen ruokaan. Sehän oli nakkikastike ja muusi! Siihen sietääkin paeutua ja kunnolla, ettei keittiöhenkilökunta saa asiakkaalta murskaavaa kritiikkiä.
Tuomas noudettu ja paapanpäivät voi alkaa! Tuomas otti heti tapansa mukaan tilanteen hallintaan ja ohjelmoi päivän kulun. Ohjelmassa piparinpaistoa ja muuta mukavaa. Joten tultiin kaupan kautta ja lisäksi vielä piti käydä hakasemas kaulin, että moinen leipomisoperaatio saadaan kunniallisesti suoritettua. Mutta nyt ensiksi vuorossa lounas ja siihen oleellisesti kuuluvat päikkärit joihin taas omalta osaltaan kuuluu asianmukaiseen kirjallisuuteen tutustuminen.
Tämä on sitä laatuaikaa jos jokin!

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Koivusalon Pohjantähti tuli kattottua ja ei se huono ollu. Mutta niinku aina vastaavis tulee ehkä liikaaki verrattua vanhempaa versiota jopa henkilöitä koskienkin. Mutta niinku aina elokuvis pitää vain antaa tarinan kuljettaa ja antautua sen valtaan eikä turhan pohtia että minkä ikäisiä minkäki ikäiset kulloonki näyttelee... Kolme tuntia meni mukavasti, vaikkakaan aihepiiri ei mitenkään rentouttava ollutkaa.
Niin, tästä blogista senverran että oikeastaan tätä rupesin kirjoittamaan työkampraatien pienoisella (eikös vain Kirsi?) painostuksella ihan vain tulevaa reissua ajatellen. Kai luulevat, että tänne ehdin kirjoitella päivittäin? No, Päätalon Kallen sanassa: näkkyypähän.
Nyt kevyen kevyt iltapala (joka samalla myös päivällinen) ja nukkumaan. Huomenna odottaa paapanhommat ja ne on niitä elämän huippuhetkiä!!

Että

Nyt se sitten alkaa se kauan ja hartaastikki odotettu loma ja reissukin pian. Työt tehty ja työkaverit halattu hyväksi (onneksi oli vain ihania naisia työvuoros ku aamulla sieltä lähdin) ja vastaanotettu osittain viisaitakin ohjeita ja neuvoja. Yritän muistaa ne Kirsin laukut, kuvat jo valmiiksi passin välis...
Nyt kuitenkin hoidetaan vielä muutamia hommia täällä, ensiksi huomenna Tuomaksen hoitoa pari päivää ja sitten sitä normi pakkausta ja muuta huolehtimista. Perjantaina mennään Tuomaksen kanssa Jurvaan vanhaamommaa tervehtimään ja vastaanottamaan äiteen viimeiset varoitukset...
No, äiteet on äiteitä vaikka lapsilla olis tekohampaakki suus...
Nyt kattelemaan Koivusalon Täällä pohjantähden alla - elokuvaa, ettei jää moinen kulttuuripläjäys reissun takia väliin.
Tunnustettava on, että jo pikkusen alkaa lomafiilis iskeä pintaan tai olisko tuolla Thaimaassa odottavalla Tipillä asiaan vaikutusta...