sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Joo, se viimenen paiva Bangkokis meni kuitenki aiva mukavastai, aamulla suunnattiin sinne ihmepaikkaan jossa Tip sai hankittua sen hänelle niin tärkeän näkymättöman tautoinnin. homma kesti parisen tuntia ja väliajan kuluttelin kylillä kävelleskellen ja raikkaita appelsiinijuomia nautiskellen. Homma saatiin kuitenkin hoidettua suhteellisen lyhyessä ajassa ja päästiin niille kuuluisille viikonloppumarkkinoille joita oon aina kuullu mainostettavan. Ja johan oli markkinat! Alue valtava ja myyjiä aivan sairaasti!
Ei sieltä niin kauhiasti tavaraa tarttunu, mutta olipahan nähtävää.
Jaa, jos menis välillä saunaan sen Karhun kera.
Jotenki tämän päivittäimenen tökkii, näin jälkikäteen varsinki ja ku pitää olla taas niin tarkkana noitten kirjaimien kans...
No, se päivä isoolla kirkolla sujui ihan mukavasti keskustellen hyvinki intiimistä asioista ja viettäen viimeistä yhteistä aikaa. Jokainenahan sen ymmärätää.
Sitte käytiin syömäs todella hyvä illallinen ja sen jälkeen vielä tovi huoneessa ja kahvit hotellin kahviossa.
Siirtyminen lentokentälle sujui suunnitelmien mukaan luotettavan taksarin kyydissä, samalla sovimme jo Tip:n seuraavan päivän siirtymisen kotipaikalle. Siis Suphaniin jonne hänen vielä piti ehtiä pistäytyä ennen töitten alkamista.
Siitä sitte kentälle ja tsekkaus ineen. Ja pieni herkkä hetki siinä hyvästellessä. Mutta ainahan se näin on, että joskus on lähdettävä että voi tulla takaisin. Niinku mä taatusti teen. Tip lähti reippaasti luotettavan kuskin seurassa hotellille viettämään yksinäistä yötä. Katsoin häen siirtymistään kunnes hävisi silmistä, hieraisin silmiin kertyneen kosteuden ja siirryin tiloihin jossa voin suorittaa jonkinasteisein mudonmuutoksen.
Tarkoittaa lähinna vaatteisen vaihtoa, eli shortsot pois ja lentosukat jalkaan. Ja taattu hölkkärin matkapaita päälle. Sitte ihmettelemään alueen laajuutta ja hintojen taosa! Saatana, iso Tiger 260bht! Johan meinas hirvittää! No, siinäpä tiota ihmetellessä kului aikaa ja löytyi se oikea lähtöporttiki ihan tarpeeksi ajoissa.
Koneeseen siirtynmisessa ei suurempia onkelmia ollukkaa, väkiä vain oli niin poerskuleesti. Paikka löytyi ja mukana apteekin rohdot jotka takasivat nukkumisen riittavaksi ajaksi. Ruuan jalkeen nappasin ohjeen mukaiset tropit ja johan unosia piisas seitsemisen tuntia... Ja ei ollukkaa enaa hirviä aika kunnes saavuttiin Amsterdamiin.
Schipolihan oli taas aikamoinen systeemi ja vei aikansa ennenkuin löysi oikian lähtöportin ja siittä läheltä ppaikan josta ylihinnoiteltua heinäkenkkää...
Finskin kone toi pikkusen uuvahtaneen matkaajan kotomaahan jossa ylimmäinen ystäväni Lasse oli aina aluliaaseen tapaansa odottamassa matkaajaa. Siittä siirryttiin vaatteiden vainto-operaation jälkeen ruokailemaan kreikkalaiseen ravintolaan joka sopi paremmin kuin hyvin tilaisuuteen ja henkeen.
Tikkurilan asemalla odottikin jo pian juna joka ositti halunsa toimittaa matkaajan aianki lähelle kotipaikkaa.
junassa konnari kylläki selvitti, ettei kannata vaihtaa junaa vaan jäädä Tervajoella pois. Ja hommahan noutajalleni sopi. Joten saavuin kotiini aiottua aiemmin, mutta kukaan ei ollut siita moittimassa.
Laukut sisään ja alkoi se ihanuus. Asettuminen omaan kotiin. AH ja VOIH! Sauna oli jo melkein lämmin ja ehdin jopa asetella tavaroita niiden vaatimille paikoille ennekuin pääsin anuttimaan saunan löyluistä.
Ja olihan se anutinto sekin! Iha ittekseen saunassa jalat kuumassa suolaliuoksessa. Karhu vain seurana.
Ja kunnon kuuma suihku. Olihan aikaa kulunut jo jonkinverran. Koskaan en valita mitään paikallisia oloja, mutta kotiin on aina kiva tulla. Nyt takassa tuli ja telkkarista tulee ymmärrettävää puhetta...
Täytyy vain sanoa, että olihan lomien loma muttqa mukava oli tulla kotiin. Ja takas meen. SURE!

perjantai 29. tammikuuta 2010

Ja nythan kavi niin jotta suunnitelmat pikkuusen muuttuu. Koska ostoslistalla oli sellaasta artikkelia paatettiinki kumminki tulla tanne MBK:n. Ja ostokset olis kutakuinki tehty, mutta ylakerran lihava mies paatti pikkuusen kastella tata kirkonkylaa. Jotta vetta tuloo ku sialta esterin mainittamattomasta paikasta. Joten tehtiin tuossa pikkasta parempien kaffien jalakehen tyonjako ja siitahan tuli jo melekeen totutunlainen. Tip hiussalonkiin ja ma tanne tata joutavuutta harrastamahan. Ja juomana laittikola, ettei palioa tata lihavaa naurata. Taala kylla nois kauppatyyppisis olutta myyraan, muttan melekeen uskovaasena kehtaa kaliaa juara tuas raitilla. Kerkiaa tuota viela tanaan jokusen horaastakki. Oli tarkootus via piipahtaa KhaoSanilla ostamas ainaki yhyret melekeen riliairot birkkenstokit. Ja muutahan ei varmaan painorajootukset juuri annakkaa hankkia jos via johonki valihin sujauttaa pari pikkupulloa sangsomia...
Jotta tas orotellaan satehen loppumista ja kattotahan sitte jotta mihinka mennahan. Huomenna jokatapaukses heti aamulla joku Buddhakeikka ja sitte iltapaivalla ne viikonloppumarkkinat jokka kuulemma aiva kasittamattomat. No, sen nakoo sitte.
Juu, eileen sitten vietettiin viimmeenen paiva Phuketis aiva vain oleskelles ja pikkuusen kavelles. Pesulakeikkaa ja vastaavaa siina ohes. Illalla ennen kentallelahtoa Juhani tuli meitin hotellille ja syotiin siina viela se viimmeenen illallinen. Kohta oliki taksi orottamas ja siirryttiin Phuketin kentalle jossa sellainen tunnin odottelu. Kentta helppo ja homma sujui ku rasvattu ku oli varausnumero ja tikettiki viela printattuna. Siita sitte koneeseen ja reilu tunti niin oltiin Bangokissa. Matkalaukkuja saiki sitte orotella tovin jos toisenki ja hotellilla oltiin vasta 0145 tai jotain. Pari Changin piti ottaa nukkumalaakkeeksi jotta sai koneen asettumaan.
Aamulla nukuttiki ihmeen pitkaan, lahes yhyreksaan.
Aamupalan jalkeen piipahdin parranajossa (50bht) ja sitte suunnistimmeki Chinatowniin. Ja sehan onki sitte varsinaanen sirkus, ihimisia vallan maharottomasti ja sita tavaraa lairasta laitaan. Ruokaa, vaatteita, leluja ja vaikka mita ja kaikkia tosi palio. Mukaan tarttuu ehtaa kiinalaasta (ja sita pikkasta parempaa) vihiriaa teeta, gingsenia ja viela lisaa teeta. Ja olishan siella ollu vaikka kuinka kattelemista mutta reilu tunti piisas meilla ja tultiin valilla hotellille viilentamaan. Tip jai kattelemaan telekkaria ja ma kaymaan tas ja tuos vieres rautatieasemalla jossa oivallinen apteekki hankkia gingsenkapseleita.
Ja hinnat tuolla Chinatownis oli tosi matalat, kolmasosa Phuketin hinnoosta. Ja kuulemma tavaratalo (siis ostoshelevetti) on samaa hintatasoa. Ja se eioo MBK. Mutta sinne sitte pikoohin ja siella on tarkootus jotaki pistella poskeensa. Tanaan meinaan lopetin tuon omelettien ja pekonin syonnin ja siirryyn riisikeittoon ja jotenki tuntuu paremmalta. Johan sita tuliki munia ja pekonia pisteltya aiva piisalle asti.
Ostoslistalla viela jotain, mutta maltillinen saa olla ettei mee matkalaukun paino kovaa ylaha, saattavat joskus olla tarkkanaki kentalla. Tannetulles paino oli 19kg, etta jotaki sinne via mahtuu...
Illalla mennaan varmaan tahan lahelle tuttuun paikkaan syomaan siitakin syysta, etta siella saa sellaasta katkisherkkua jota enoo muualta saanu.
Jotta nain taalla tanaan. Ja ilimahan taala isoolla kirkolla on lammin ja jokseenki tunkkaanen. Muttei haittaa.
Joten taalta tahan tai jotaki.

torstai 28. tammikuuta 2010

Nojaa, eilinen meniki sitte kutakuinki suunnitelmien mukaan. Paiva vitkuteltiin tas resortilla ja pienilla kavelyilla. Yritin rannallaki makoilla, mutta oli niin kuuma jotta piti tulla pois. Illalla oltiinki buukattu se kuuluusa SimonCabaree. www.phuket-simoncabaret.com
Ja olihan nayttava esitys. kesti toista tuntia ja nayttavat oli paikat ja lavasteet. Ja puvut toki viimesenpaalle. Ja jo aluus varootettiin kuvaamasta tai tallentamatta millaamuatoa esitysta, uhkasivat 50000 taalan sakolla. Jotta meni puhelimet kovaa nopiaa kiinni...
Ja esiintyjathan oli lahes kaikki naita aiemminki mainittuja leidareita, taalla oli lisaksi tanssijoina miehiakin ja parhaillaan laskin lavalla olevan yli 20 esiintyjaa. Veikkaan jotta ei aiva joka paikas moista esitysta nae. Ei ainkaaa Laihialla. Tip oli nahnyt esityksen yli kaks vuotta sitte ja tykkas jotta oli aiva samanmoonen, mutta niinhan se varmaan onki. Vaikka erellispaivaanenki esitys oli loppuunmyyty. Nyt me saatiinki paikat aiempaan esitykseen, emidan alkoi 1930 ja toinen 2130. Joten aika rankka jopi on noilla ku joka paiva pari esitysta ja siihen kaikki muut jalkiesiintymiset paalle. Sitte ku esitys oli loppu sai naita esiintyjia kuvata ja jos halus menna mukaan kuvaan oli maksun aika. Ja mahan en siita maksa. Toki kuvasin joitaki kuvia.
Cabareen jalkeen palasimme Karonille ja syomaan Maman hyvia ruokia. Siita siirryttiin viereiseen karaokepaariin jossa Tip taas esitti osaamistaan. Multa jai tulkinta valiin ku ei loytyny sita T.Jonesin Sexbombia... Ehka paree nain. No, siina illan aikana napsittiin puolikas pullo sangsomia niin jo alakoo nukkumatti kysella.
Ja nyt sitte alootellaan tata viimeista Phuketin paivaa. Pakkasin jo melekeen valamiiksi ja pian lahdetaan kattomaan jotta kuinka kaverin aamu on alakanu tuala pikkuusen kalliimmas kortteeris...
Jotta saattaa olla jotta viimmeenen paivitys tuloo 31. paivan aikana MBK:sta tai sitte ei tuu ollenkaa. Lahtohan on 31. pva ja 0230 ja siita Amsterdamiin ja Helssinkis pitaas olla 1505 jos aikataulut paikkansa pitaa.
Ja justihin laitoon emailia tyopaikalle jotta viako ne mua sia tarttoo. kuulemma saattaa jotaki pikkuaskaresta loytyakki, taman kuulin niinku epavirallisesti.
Mutta ny taalta tahan.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Juu, eileen syatiinki tas omas Resortis sita aikalailla pieneksi jaanytta kalasaalista ja taytyy sanoa jotta hyvin osasivat ne laittaa. Suolaa oli tarpeeksi ja itte sai lisata soosia mita tykkas. Toki tueksi piti ottaa kanakeitto ja katkiksia, ettei paase paaasia unohtumahan. Ja sitte pirettiin taas se istunto tuos lahella, vois melekeen sanoa jotta viirakos...
Tama aamu onki menny lahinna huilailles, rannallaki yritin tuneroosen olla mutta oli niin kuuma jotta oli palattava vilvoittavien juomien pariin. Tuossa asken tehtiin pieni retki basaarialueelle ja todettiin, etta on parempi jattaa ostosten teko tuonne isoollekirkolle johona huomattavasti alempi hintataso. Ja tavara samaa.
Tosiaan tama Phuket on selkeasti kallein paikka, sen huomaa kaikes. Toki taala varmaan porukkaa eniten kaykin ja silla tuo hintataso selittyy ainaki jollakitapaa.
Nyt sitte 1830 starttaamme sinne Cabareeseen ja sen jalkeen palaamme tanne Karonille syomaan ja siihen viereen karaokebaariin... Jospa sita ny vaikka vetaasis jonku tunteellisen piisin vahvalla tulukinnalla... Haatyy hualehtia tuosta nestetasapainosta (ja miksei muustaki...) jotta loytyy tulkintaan riittavaa vakuuttavuutta.
Ja huominen paiva on avoin, kyyti kentalle lahtee vasta 2000 joten siina onki miettimista...
No, sen nakoo sitte huomenna.

tiistai 26. tammikuuta 2010

Juu, lennot saatiin kumminki buukattua ja ne on sitte torstakiehtooksi ja kova myahaseksi menoo muttei enaa haitttaa. Sitte parisen paivaa Bkk ja kohti sohjolaa. mutta viela on aikaa jaljella joitaki paivia. Se eilinen BBQ-buffee oli aiva loistava ja sai niin tayteen ku ihimisen voi ruasta saara. Grillattavaa oli niin runsaasti ettei millaa pystyny venymaan etta olis saanu upotettua sita ruokamaaraa. Illan paatti sitte karaokebaari jossa Tip esitti parastaan. En itte mikrofoonin varteen suostunu, varsinkaa ku ei tuota etaisesti enklantia muistuttavalla kielella loytynyt juurikaa kiinnostavia tai tuttuja kipalehia. Mutta ilta meni siina oikeenki sutjakkaasti sangsomia siemaillessa. Resorttiin tultiin jo kymmenen mais ja aikalailla poikkinaisena joten ei muutaku nukuksimahan.
olihan talle aamulle suunniteltu heratys seittemalta ja nain myos tehtiin.
Aamutoimien jalkeen orottiki jo tilattu kyyditys portilla. Siita kaveri napattiin matkalta ja kohti laituria jossa meita odotti privaattipaatti. Siis olimma tilanneet kalastusveneen vain meiran kayttoon. No, jonkinlainen pettymys oli tuo reissu. Ensinnakin menomatka sinne pysakkipaikalle oli siksiki tyrskyinen, etta daamiosasto oli aikalailla voipuneita kun runsaan kahden tunnin kuluttua poukamaan saavuttiin. Siella pieni pulahdus veteen, itte snorklasin ihan pikkusen ja ku ei mitaa ihmeellista nakyny niin lopettelins enki homman. Sitte tarjottiin sovittu lounas ja se oli kans jonkinasteinen pettynys, kylmaa kanaa ja riisia. Pieni tuokin onkimista ilman suurempaa saalista tai ainakaan syotavaksi kelpaavaa. Vaihto toiseen paikkaan jossa merenkaynti siksi kova ettei kalastamisesta oikeen tullu mitaa. Mutta siita saatiin sentaan jokunen kala joita en ollu koskaa missaa nahanykkaa. Ja musitettava, etta seka meno- etta paluumatka oli vetouistelua jonka tuloksena ei tullu yhtaa mitaa. Eli pirun pitka istuminen venees ja vain vaha kalastusta ja ei juurikaa tulosta. Tip jo soitteli reklamaatiota matkan jarjestajalle mutta ei saanu tarvittavaa henkiloa puhelimeen. No, poishan sielta paastiin ja ei siina mitaa. Kokemushan seki oli, samoin ku eiline Buddhan tapaaminen. Tai BigBuddhan.
Ja olihan se aika uuvuttava matka kaikinpuolin, aurinko kun paistoi koko paivan tayrelta teralta ja varjonpuolta sai kattella vaha valia.
Mutta suihku friskas kummasti paluun jalkeen.
Kalat toimitimme tahan Resortin keittioon ja saamme nauttia niista tuossa kahareksan jalakeen. Saapas nahara jotta minkamoosta kalaa sielta pukkaa. Kovin olivat eksoottisen nakoosia, mutta kalastajien mukaan kelvollisa tai jopa parempiaki syatavaksi.
Ja veikkaan jotta nukkuamtti kolokuttelee aika aikaasin tana ehtoona, etta siinapa ne.
Huomiseksi ei sen kummepaa oo suunniteltu, illalla se kuuluusa Simon-Cabaree. Mutta sen nakoo sitte. Parisen tuntia tas via pitaa nalakaa pirella, muttei kehtaa mitaa syara ku ei tiara jotta kuinka palio sita sapuskaa sitte tuloo ku sita rupiaa pukkaamahan.
Jotta tairan viettaa tovin Leon seurassa ja vaikka pasteerata tuos raitilla aikanikuluksi.

maanantai 25. tammikuuta 2010

Ja ettei tulisi lisaa turhaa toistoa niin totean vain eilisen menneen edellisten tavoin.
Ja tama mu valkeni tas aurrinkoisena ja etten lisaisi perisuamalaasta kateutta en sitak hehkuttele liikaaaaaa. Nyt edes pienta asiointia, pesulaaaaa ja sensellaastaaa. Ja 1330 lahto temppelireissulle ja samalla kattellaan auringonlasku joltaki sille varatulta paikalta. Ja siinapa paivan kuviot paapiirteittain. Nyt tassa odottelen Juhania saapuvaksi ja koitetan kulutta tam valiaika vaikka uima-altalla tai pienella kavelyreissulla tuossa rannalla.
Jotan ei tassa oikeen kummempaaaa. Sen vain eileen tuumasin jotta jos taalta meina jatkos nainki pitkia tai jopa pirempia aikoja viettaa on pakko kattella jotaki jariellista tekemista. Tama saatta alak puuruttaa johonakivaihees... En sano jotta mua puurutttas, kunhan vain ehtoolla tuallaasta oikeen aaneheniki tuumalin. Tip alaka kans jo olla jollakimuotoa valamis toihin paluuseen joka hanella atapahtuu heti 1.2. Ittellani ei viela tietoa toitten aluustta, mutta uskoosin siina alakupaivina kutsun kayvan. Mikali saaaamani etukateistiedot paikkansa pitaaa. Ja ne pitaa.
Ja ei tama Phuket oo mun paikka, liikaa porukkaa ja hintataso sen mukaanen. Vaikkaki kuinka on highseason niin silti tala nayttaa olevan korkiampi hintataso moneski asias.
Joten paikkkojen etsinta saa jatkua, nyt tuntuus kumminki KohChang olevan johoros, mutta AoNang hengitta heti niskan takana...
Jotta talalasia tuumaaluja talon tehty. Jottei kaikki oo menny joutavuuksien parris.
Nyt keskityn buukkaamaan lennot Bangokkiin torstai-illalle ja siitte jotaki muuta.
Heps.

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Jaahans, taala taas. Eilinen ilta meni kutakuinki suunnitelmien mukaan eli ruokailu ja juomingit. Ruokailupaikaksi valikoitui kuitenkin toinen ravinteli, mutta katkikset oli isoja ja niita meni kohtuullinen maara ku lisana oli viela kanaa ja loistavasti grillattua kalaa. Kala grillattu pippureiden ja valkosipulin kera ja vaikka daamit moitti suolaiseksi meille suolakalan ystaville se maistui!
Baarittelu vaihdettiin siihen, etta kipaisin sevenista tarvittavat juomat jaineen kaikkineen ja siirryimme samaan istuntopaikkaan missa aiemminkin iltaa vietimme. Nyt varustauduttiin myos moskiittojen torjunta-aineella, ettei niistakaa ollu suurempaa haittaa. Ilta kului siina hyvinki rattoisasti jutustellen ja tallakertaa mina sain olla se joka tulkkas vaha joka suuntaan. Juhanilla kun tuo kieli ei oo viela vaihtanu sille kuuluvalle asemalle... mutta sulassa sovussa siina iltaa istuttiin ja selviteltiin mita kummallisempia asioita puolin ja toisin.
Ja taman aamut omat kuviot kutakuinkin samansuuntaiset, rantalenkki vaihtui toisenlaiseen liikuntaan....
Mutta sopimuksen mukaan siirryimme Juhanin pikkusta parempaan hotelliin ja me korilaat altaalle ja daamit hius-salonkiin. Siina altaalla vierahti mukavasti reilu tunti, vaha piti koittaa saannostella kaverin auringonottoa, ettei sen takia tartte unettomia oita viettaa.
Sitte suoritimme siirtymavaiheen huoneeseen jossa raikas bacardi-cola jo maistuikin... Seuraavaksi teimme pienenpienen iskun ostospaikoille ja hankimme kaverille tarvittavan kallosuojaimen, etteivat vauriot ainakaan merkittavasti lisaanny.
Ja koskapa olimme kaksin valitsimme ruokapaikaksi paikan josta saimme kutakuinkin kelvollisen juustohampurilaiset ranskalaisineen. Daamit kylla paikallesaavuttuaan hiukan moittivat ruokavalinnasta sen epatervellisyyden takia. kerroin kylla heti, etta terveellisyyden takia nautimme pullollisen kylmaa Tigeria...
Siita siirtyminen basaarin kautta omaan residenssiin. Matkalla buukkaukset tulevia paivia varten. Tip toimi asioidenhoitajana ja aikaansai kohtuullista paremmat saastot. Huomenna suuntaamme ihmettelemaan kookosta Buddhaa ja sen jalkeen auringonlaskua sille kuuluvalle paikalle. seuraavana paivana on vuorossa privaattityyppinen kalastusretki jonka aikana seka kalastamme etta snorklaamme. Ja sinne ei tuu muita ku me. Maksoo vaha, muttei maharottomia. Ja sitte seuraavana paivana on vuorossa kuuluisa Simon-Cabaree jonka pitaisi olla alansa huippua tassa maassa. Ja jo tututun tavan mukaan esiintyjat leidareita kaikkityynni.
Eli nama buukkaukset tehty ja maksettuki, etta nain tullee kaymaan.
Nyt siirryn tasta tuhertamasta tuonne bungalowin viileyteen ja siita alkaa iltaan valmistautuminen. Ystavani Leo on toki tuossa kassissa ja innokkaasti jo huutelee, etta miehn on mentava kun miehen on mentava.
Joten taalta tahan.

lauantai 23. tammikuuta 2010

Ja taas tuli tallaanen valipaa, piti oikiasti tulla hoitamaan yks unohtunu pankkijuttu mutta se ei montaa minuuttia vieny. Ystavani juhani tuli pelipaikalle ja tavattiin siina pienen myahaaslounaan merkeis ja vaihrettiin tarkeimmat kuulumiset. Sitte kehootin herraa ottamaan pienet tasoottavat unoset ja atulemaan tanne meitin resorttiin joskus seitteman kantturoos. Tarkootus menna tuohon kulmalle oikeen erityysesti meriruakaan erikoostuneeseen ravintolakeskittymaan. Kuulemma sellaasia jattilaaskatkiksia jottei niita montaa kykene syamaan. Ja sehan pitaa kokeella. Oonki tas paivan ollu aika vahalla evaalla ku se aamupala yllytti ylittamaan ittensa sen lenkin jalakeen. Jotta kehittelen tas ystavani leon kera oikeen raivokasta nalakaa ja naytan paikallisille kuinka katkis poikineen uppoaa fallen kitusiin. Ja tokihan Juhani herrasmiehen tavoin tarjos huoneessaan ehtaa bacardia ja sehan toki maistuu jo iltapaivan puolella. Muillekki ku herrasmiehille.
Jotta siinapa ne rinsiipit illaksi. Huomenna sitte jotaki muuta, jokunen temppeli olis kattottavana ja vois kayra kattomas jotta kuinka vesiputouksilla on vetta vai tulooko sellaanen vesipera ku Suphanis...
Joten taalta tahan.
Ilta meni kutakuinki suunnitelmien mukaan, mutta mukaan mahtui piipahdus viereisella tohtori Sinitin klinikalla. Korva meni taas kokonaan umpeen ja tohtori otti ja imaasi sielta vaikkua kohtalaasesti. Ja taas pelittaa. Kiitokset kuuluu ystavalleni Marjolle, JHL:n matkavakuutukselle. Korttia nayttamalla free-hoito ja laakkeet samoin. Toki vain muutamia tippoja parin paivan ajan, mutta kumminki. Ja nyt sitte uidaan tulppa korvas ja muutenki varotaan kauhiasti kastelemasta korvaa.
Mutta sitte se loppuilta. Marjolla ja Rauskilla oliki tuttu paikka ja Mama ravintolassaan piti huolen etta emme paikkaa nalkaisena jattaneet. Ja taas oli niin, niin hyvaa.
Ja ilta paatettiin meidan residentin laheisyydessa olevalla istuksimispaikalla nauttien SnagSomia ja Danielssin Jaskaa jaiden ja kolajuoman kanssa. Siinapa se vierahtiki tovi jos toinenkin ja Tip ei paassy pitkastymaan ku valilla vaihdettiin sille lontoota muistuttavalle kielelle. Ja mina sitte kaansin aina valilla, tai yritin selvittaa missa mennaan ja mita puhutaan. Ja loppuillastahan kieli jo alkoiki kaantya aiva kelevollisesti... No, ajoissahan ilta paatettiin vaikka taisi menna taman paivan puolelle. Aamulla kuitenkin tempasine lahes puolentoista tunnin lenkin rannalla. Ja koska lahto oli jo lahes kahdeksalta alkoi olla jo kohtuullisen lamminki.
Meillahan on tassa free-breakfast ja se nautitaan tuossa kadun varrella olevassa ravintolassa. Tarjoilu loistava ja valikoimaa loytyy lairasta laitaan. Joten uhkatiukalle tuli ittensa syatya niin pekonista ku munista... Ja paalle pari kupillista haudutettua teeta ja lautasellinen tuoreita hedelmia niin mitas sita muuta...
Tip hiushoitolaan ja ma tanne.
Odottelen kaveriani Juhania saapuvaksi tanne pikapuoliin, lennon piti olla 1000 kentassa mutta ei viela viestia kuulu. Luulisin hanen olevan hotellillaan yhden tai kahden maissa. Ja sitte alkaa ohjelman puolittainen suunnittelu. Luulempa ystavani olevan hiukkasen vasynyt, mutta virkistynee siita kun nakee kuka on vastassa. Ja enka tarkoota ittiani, en kuvittelekkaa olevani niin virkistava naky.
Mutta nyt kroppa tuntuu kaipaavan ystavaansa Leo:a ja kellon ollessa jo lahes 1100 suotakoot se hanelle.
Joten taalta tahan. Pian siirran tomumajani tuohon uima-altaalle.

perjantai 22. tammikuuta 2010

No, eileen pysyteltiin kumminki Patongilla ja tulipa nahtya ny seki Pikku?pattayaksi mainittu paikka. Baaria toisen vieres ja toki niita vahapukeisia flikkoja sialta huuteli. Muttei juurikaa mulle ku oli tuo tiukasti karesta kiinnipitava mukana. Ja ruokapaikkaki loytyy ja taas syatiin hyvaa ja palio. Ruokajuomana oli vain ystavistani kookkaampi Leo...
Loppuilta kului siina kavellessa ja matkalla hotellille piipahdimme sevenis josta hankin illaksi kohtuullisen maaran sangsomia taatakseni virheettoman ja jalkivaikutuksettoman younen. Niilla rohdoilla se tuli saavutettua ja aamu alkoikin hiukan paremmissa merkeissa kuin edellinen.
Aamulla oliki normitoimien jalkeen suhteellisen kivuton pakkaus, uloskirjautuminen ja siirtyminen tanne Karonilla. Nyt tassa odotellaan etta saavat huoneen kunnostettua. Tairan napata iippokassin sivutaskusta uikkarit ja menna nauttimaan altaan ehka viela hiukan yoviileasta vedesta.
Ystavani Marjo ja Rauno asuvatki tassa samassa paikassa ja ollaan jo sovittu yhteinen paivallinen ja jatkotilaisuus meidan residenssissa... Etta jossain vaiheessa lienee edessa hankintamatka iltaa ajatellen. Juomaa toki ja siihen sopivasti jotain pikkupurtavaa...
Ja sen kummempaa ohjelmaa eioo tallekkaa paivalle, ei tas enaa jaksa kauhiasti suunnitella. Jos jotain tulee mieleen niin sitte se tehdaan tai mennaan jonnekki. Nailla taas mennaan.

torstai 21. tammikuuta 2010

Ip-n lepohetki vietetty ja nyt maistuu kohtalaasen kunnollinen kahvi tas liikennetta kattelles. Illaksi vissiin suunnataan karonille pain kattelemaan loppuajan kortteeripaikkoja ja saatetaan nauttia siella rannalla aaltojen liplatellessa iltaeine. Auringonlaskuun on aikaa kolomisen varttia etta senki ehtii sinne kattelemaan jos ei tassa liikoja tuhertele.
Suomi-uutisia ei oo aiva jatkuvasti tullu katteltua, mutta taalakaan ei oo voinu valttya Haitin valtavalta katastroofilta jossa kuolleitten maara kai yha nousee.
Jotta josko menis kyselemaan missa vaiheessa tuo daamin iltaan valmistautuminen lienee, eli ei tassa taman kummempia tallakaa kerralla. Tama on niin tata.
oli siksi pikaanen tuo nettiyhteys tuola ostoshelevetis jotta otin ja tulin tanne Suomihotelliin jatkamaan. Tuossa vieressa aikamoinen liikennen huristaa, mutta ei se tuonne huoneen puolella ainakaa hairitsevasti kuulunu. Eileen oli pienia unensaantivaikeuksia ja koska mulla oli laakkeet hankittuna niin tempaasin sellaasen. No, uni tuli mutta koko aamupaivan oli jokseenki tokkuraanen olo. Jotta tairan vastaasuuren varalla hankkia pullon sangsomia ja ottaa siita sellaaset T.Streng-tyyppiset siamaasut nin eikohan nuni tuu. Tai jos ei tuu niin tuloo jotaki muuta mieleen...
Joo, tama hotla on taikalailla miehitetty finskiilla ja hyvahan se Ismolle on. Jos huonoa puolta hakee niin se vois olla vaikka sijainti, mutta tosiaan tasta paasee pikkuvaivalla Karonille ja vaikka minne. Mutta me ny sitte huomenna kuitenki siirrytaan Karonille loppuajaksi, pistetaan pikkusta enemman luksusta peliin viimmeesiksi aijooksi... Jaa paree maku suuhun...
Ja mukavasti loytyy lukemista hotlan valikoomista ja tayrensin sita aikamoisella kasalla jonka olin jo lukenu. Siita saa moni finski luettavaa aamuyon pitkiksi tunniiksi tai vaikkapa rannalle jos ei jaksa paa pystys maisemia kattella. Tip sai tanne ystavnsa vierailemaan ja tuolla ne ny praataa niinjotta savu nousoo... Eika noita akkojen hopinoota jaksa kuunnella vaikkei siita juuri mitaa ymmartaasikkaa. Ostoksilta tosiaan tarttuu mukaan pikkupoijille paitoja ja ittelle uuret sortsit, alakaa jokku sortsit jo olla melekeen roskiskunnos ja taala ku ne eioo hinnankiroos. Kuinkahan siala kesalla sortsia tarvitahan? No, varaan kumminki pian jo uuren reissun tanne...
Tuossa vieressa orottelee Juha Vuorisen Viimeinen suuri seikkailu ja tuolla sivustalla ystavani Leo huutelee jaakaapista etta olis mialuusti tulos seurustelemaan mun kans. Jotta tairan toteuttaa asiat niiren vaatimalla tavalla. Joteen taalta tahan ja yrittakaa eres olla ihimisiksi. Moon joka tapaukses.
Noniin, nyt sitte  siirryttyna Phukettiin ja matka sujui ihan mukavasti ilman kommelluksia, ainoastaan Siam-hotelllin loytamises olli pienia propsia mutta seki kylla loytyy. Majapaikka oikiastaan loistava, mutta blokkasimme jo uuren paikan Karonilta ku taalta niin pitka matka tuonne rannoolle. Muuten tas on vaikka mita ostospaikkaa ja varsinki tuota yoelamaa, muttaku en sen peras tanne oo tullukkaa. Ja ku hyva ystavani Juhani tulee 23. paivana ja majoittuu siihen karonille niin siksksiki siirrytaan huomenis sinne. Meidan tuleva on SunSetResort siina ihan liikenneympyran kupees. Rauhallinen paikka ja saatiin Superiorhuone standardin hinnalla... Tip osaa tuon hintapolitiikan. Nyt tosiaan ostoksilla ja mukaan tarttuu niin paitaa, kalsaria ku vaikka mita...
Mutta ny tuonne Sima-hotelliin surustelemaan vaihteeksi suomeksi. Oon muuten huomannu ittessani jotta valilla jopa ajattelen lontoota muistuttavalla... Onkohan tua aurinko kumminki pehementany tuon paan lopullisesti...
Mutta ny matkahan!

tiistai 19. tammikuuta 2010

Aamu alakoo aalla niinku J.Leskinen aikoonansa lauleskeli. Ja ihimettelin ittekki ku otin ja nukuun melekeen yhyreksaan! Moista eioo aikoohin tapahtunu. Syy siihen tais olla erellisen illan kupittelusta ja eilispaivan aktiviteetiista ja illan timpiista. Mutta kerran nainki. No, supaa revitty oikeen tuelta ja kayty valilla sevenis (ny ei tullu pitkaanenaa...) ostoksilla ja taas altaalle. Tip kunnostautuu kans tulemalla uimasilleen, mutta tuo altaan vesi taitaa olla jotenki kasiteltya ja otti hanen silimiin liikaa. Altaan vieres varsin kelevollinen hierontapiste ja siina vietimme tovin jos toisenki, itte otin aloevera-hieronnan ja jopa teki supailun jalkeen eethartsia! Samalla hieroja hiaraasi fallen naamataulun, tykkas vissihin jotton sen tarpees. Tip jai viela tayrelliseen kasvohierontaan, kas ku tama sessio on ny palakintona tasta buukkauksesta. Ja talle paivalle ei sitte ookkaa suunniteltu yhtaa mitaa, kattotahan ruokaki sitte ku nalaka alakaa naykkimahan ja jaakaappihan mullon tayres latinkis jottei hualta eika murhetta. Taala on vain muistettava jotta juatava on oluen lisaksi vettaki. Johan Huuskosen Anttiki mainokses aikoonansa niin sanoo, vaikkei itte juuri taira vetta juarakkaa...
Joo, ei tasta resortista juuri moitteeta loyry, paikat on tosi siistina ja huone fiksatahan joka aamu melekeen heti ku ovesta lahtoo ja panoo sen plakaatin ulukopualelle. Nykki kavaasin jaakaapilla ja niin oli puhtookseksi kliinattu.
Noita ruokapaikkoja ja baareja on tuo ranta taynnansa molempiin suuntiin ja meinaanki tas pian suorittaa kavelyreissun tuonne toiseen suuntaan ja kattella jotta mita sielta loytyy. Aiva vain aikani kuluksi.
Aika hyvin tanne nayttaa tulevan porukkaa, askoonki tupsahti sellaanen kymmenen rypas ja ilimeesesti jostaki keskieuroopasta. Ruattalaasia kuulostaa olevan aika palio, mutta finskia enoo viakaa kuullu enka nahany. Olisko niin jottei tanne juurikaa jariesteta reissuja? Voipi olla, tai sitte ovat muualla nais lukemattomis resortiis. Son tma lanspuoli ku melekeen tayteen pistetty toinen toistaan parempia resortteja ja mihina eioo niita niin istte on paari.
Joo, mutta ny siirryn tekemahan jotaki jariellisempaa. Joten taalta tahan.

maanantai 18. tammikuuta 2010

Supaalun ohes tempaasiin pieni mopoajelu ja kaytiin kattomas yhyrelta nakoalapaikalta aiva huikeita maisemia. Kovaa makistaki meinas taival olla ja flikat ku on tottunu ajelemahan tasaasemmilla niin nitta meinas vaha janskattaa. Mutta hyvin sielta selevittiin. Sitte katteltiin parranajopaikka ja nautittiin sellaanen valievas ja kuinka ollakka papaijasalaattia ja kanaa...
Nyt lahdetaasn jonnekki markkinoolle kattomaan jotta mita sielta mukaan tarttuu. Illaksi meinattiin kattella tuosta rannalta joku mukava paikka jossa evastella sitte pikkuusen myahemmin.
Niin ne sivut oli vissihin pikkuusen vaarin, oikiat on www.lantapavilion.com tai ainaki melekeen...
Joo, etta ei tas sen kummempia. Huomenna taas uuret touhut, mutta sen nakoo sitte.
Ei tullu minivan vaan oli hypattava pic-upin kyytiin ja hurautettava Krabin kaupunkiin jossa puolisentunnin orottelun jalkeen sitte siihen minivaniin. Matka sujui kohtuullisen mukavasti ja parin lauttamatkan ja samoin parin tunnin jalkeen olimme jo KohLantalla ja resorttimme pikappi nouti meidat minivanin paatepysakilta.
Paikkahan on aiva loistava! www.kohlantapavilion.com on sivut jos joku haluaa vaikkapa uteliaasuuttaan kayra kattelemas...
Ja kellohan oli jo siinamallis jotta voitiin hyvalla omallatunnolla nauttia myahaanen lounas jos sita sellaaseksi haluaa sanoa. Lounaan jalkeen pikainen pyrahdys paikalliseen seveniin jossa sama tyyli, ei olutta enne viitta. Ja koska olemme syvalla etelassa ja viela muslimialueella ei naapurikauppa myynyt noita tuotteita ollenkaa. No, onhan naita kuppiloita. Tip nokosille ja mina rannalle. Nain se meni. Siina repaasin kohtuullisen siivun supaa ja yritin kayra mereski mutta siina ei oikeen hyvin onnistunu ku pohja siksi kivinen ja korallinen. Mutta resortissamme on pieni uima-allas etta paaryyn sinne polskimaan toviksi.
Illalla emme viittineet vaivautua eremmaksi vaan pienen rantakavelyn jalkeen menimme tahan omaan ravintolaan grilli-illalliselle. Itte otin ruuakseni varsin tuoretta barracudaa ja tekivathan siita hyvaa valkosipulin ja pippurin kans. Ruokailun jalkeen siirryimme laheiseen kuppilaan jossa kuuntelimme tovin Santana musiikkia, mutta paikallien nuoriso aloitti sentasoisen hampun polttelun, etta tervekeuhkoosena jouruun esittamaan tai vaatimaan paikan vaihtoa. Ja nain tehtiin ja tultiin tahan resortin paariin istuskelemaan ja jaimmekin pian Ianin kera kaksistaan nauttimaan sangsomia kolan kera. Niita meni siina muutamia jutellessa ja illan touhuja kattelles.
Tana aamuna jotenki tuntu silta, etta lenkki ei ollu paras maharollinen irea joten jatin sen valiin ja siirryin pienen nestetankkauksen jalkeen repaisemaan sita samaa supaa. Ja taas kohtuullinen siivu ja puhaldukset uima-altaassa. Kylla nyt kelepaa. Tip ansaattoo jonkitasoosen palakinnon taman paikan loytamisesta, on tama siksi hyva ja erullinenki viala. Talourellisena flikkana oli Tip neuvotellu sellaaswen hinnan jotta muut asiakkaat otettiin sisaan ennen meita, alennus oli lahes puolet!
Jaa, taas kello tulee 1100 ja seiskan myynti loppuu auetakseen taas viirelta, etta menee nyt sitte veden juonniksi jos en lahde tuonne raitille kavelemaan. Matkaa sinne ei palio oo, mutta alakaa tuo aurinko kuumottaa jo senverran jotta tairan menna tuohon bungalowiin vaha viilentamahan ittiani.
Ja ohojelmaa eioo suunniteltu eika juuri suunnitella. Nyt supaa ja soppaa! Taalta tahan.

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ja eilinen ehtoo meni paapiirteittain kuten aiemminkin, mutta ruokapaikkana oli tosiaan skandinaavivetoonen Divers Inn. Ruokalistat loyty useammalla kielella, mutta vielakaa en saanu selville jotta miten siihen soppaan oli joku finski lusikkansa asettanu. Paikalla oli Rovaniemenki polttamiseen osallistuneen sukukunnan edustaja, mutta taaskaa sofistikoituneena en tuosta vanhasta asiasta tallekkaa mitaa sanonu. Daameilla oli jopa suuriaki vaikeuksia valita listalta ruokaa, halusivat kuitenki kokeilla ja jattaa thaisapuskat valiin. No, itte repaasin ja tempaasin alakurinksuksi lonkeron! Ja empa aiva heti muista aikaa jolloon olis lonkero ollu niin maullaan! Mutta rajootin kumminki sen siihen yhteen eika syyna ollu siita pyyretty hinta joka oli varsin korkia yleisen hintatason huomioonottaen. Ruokana mulla oli wieninleike valkosipulikastikkeella ja perunamuusilla, siita on sanmottava etta se muistutti kylla kotimaista mutta ei aiva maistunu samalta ja ei kai voi olettaakkaa. Mutta hyvaa se oli ja koska sain tai jouruun syomaan osan daamin annoksesta joka oli possua niin jouruun toteamaan olevani kohtuullista tayrempana. Ruokajuomana oli talon punkku joka osoittautuu varsin kelevolliseksi ja ku peraruaaksi tempaasin IrishCoffeen niin johan alakoo olla taytelaanen olo.
Mutta tuli torettua, etta jotenki tuo ruoka naitten evaitten jalakeen tuntu mauttomalta. kai sita on jo jotenki tottunu naihin evaisiin ja varsinki ku via tykkaan maustetusta ruuasta niin mikas naita on syares. Etta eioo thaikuusta syamaan meiran evahia, ne tarttoo naita ominasa niinku meki joskus omiamma. Makkarasoosia olisin ottanu, mutta sita ei listalla ollu... Ristus.
No, se loppuilta meni sitte baarittelus ja tuli siina ne normaalit kolome timppuia otettua ja pelattua muutama era pilhartsiaa.
Nyt aamiaasen jalakeen suuntana KohLanta ja Minibussi lahtee tuosta kortteerin eresta 1100 joten tas on via hyvin aikaa suorittaa pakkauksen viimestely. Joten taalta tahan.

lauantai 16. tammikuuta 2010

No ny joku vaaraleuka sia jo ajatteloo notta mita se ny jatkuvasti on tata joutavuutta kirioottamas. Eioo pakko lukia jos ei halua. Ristus mahan istun taala vaikka kymmenen tuntia paivas jos ma niin tykkaan. Moon BIG BOSS, raataliki niin aina sanoo ku se mun nakoo.
Joo, rannalla tuli oltua tovi jos toinenki ja koko aikataulutus johtuu siita kun Tip yllatti tana aamuna nousemalla jo puali kahareksan hamoos ylaha. Normaalisti son kiskonu unosia tuanne yhyreksan korville, jos on aina piisannu sekaa. Jotta ny ollahan tas mallis. Ja ma siina sen supaalun yhteyres tai oikiastaan jalakehen otin ja menin hiarojalle. Siis kysees se oikia Thai-massage, eika mikaa torkyjuttu. Rannalla kolomisenkymmenta avomokkia jossa aina puolenkymmenta hierontapaikkaa. Valittin siita kohtuullisenoloosen paikan ja eiku sinne. Ja tilauksena fullmassage kookosoljylla. Ja hieronta kesti sen tunteroosen, mutta ovat nama taalaki senverran juakalehia jotta hiaronnan aikana saivat multa via kasvohiaronnan repaastya. Olin siina jokseenki autuaallises tilas ja vastauksena oli tiatenki vain jees jees. Ja olihan se virkistava. Se tehtihin aloella ja kyllapa oli paikallaan! Sanoinkuvaamattoman hyva tunne ku valilla lamminta ja valilla lahes jaista kaaretta kasvoille ja sellaasta mukavaa hiarontaa. Toki Tip kavi valilla tarkistamas jottoon eres tontilla ku ei ruvennu sinne makuualustalle kuulumahan. Vaha se (niinku sillolis muka siihen varaa) moittii ku joutuu raukka mua sia heltehes orottamahan. Mutta tekipa eetvarttia tuo hieronta!
Sitte sita normisapuskaa lounaaksi, eli papaijasalaattia kanan ja nyt myos kalan kera. Ruokajuomaksi kipaisin marketista (en seiskasta ku sia ne pirulliset ei taaskaa olisi mulle myyny) juamaksi virkistavan olusen.
Ruakaalun jalakehen oli pienen miittingin aika, etta miten tama jotenki ylimaaraanen aika ny kaytettaasihin ja kohtuullisen pohorinnan jalakehen tulimma siihen tuloksehen jotta Tip siita hiussalonkihin ja mina tanne tata joutavuutta kirioottamahan. Ja annoon lisatehtavaksi tarkkaalla kurssitilannetta josko pitaas tuota seteliosastoa vahventaa.
Vahventamisesta tuli mieleen, etta buukkasin jo majootuksen Phuketista ja kohteenahan on rt-veljen Siam-hotelli (http://www.siamphkuethotel.com/) ja sinne ollaan menossa sitte 20 paivana. Ja sivumennen voin kehaasta jotta vaikka en veljea oo koskaa naamatusten nahanykkaa niin hinta oli asevelihinta kumminki. Son tua rt-veljeys sellaasta jotta se tas vaihees jo rupiaa tuattamahanki jotaki. Johonaki vaihees sai vain aina olla kukkaro seliallansa... No, harvoon sitakaa paasi olemahan.
Ja illaksi ma korkian omakatisesti valittin ruakapaikaksi skandinaaviravintolan. Nimi tais olla Divers Inn tai jotain vastaavaa ja naytti siina olevan ruokalista suomeksiki jotten pitaasi ihimeena vaikka jollaki finskilla olis siinaki sopas lusikkansa seas. Ja saattaa olla jotta joutuu jokusen lonkeron vetaasemahan jos niilla aiva riliaitoa tuotetta paasoo olemahan. Mainos ainaki seinas oli aamulla ku sita siina kattelin. Ja en pitaasi ihimeena vaikka ottaasin jonku enemman eurooppalaastyyppisen sapuskan, onhan naita tullu tas jo jokunen viikko syatyaki.
Ja saattaa olla jotta pikapualiin mennaan kattomahan raatalia ja niita rt-veljen paitoja, jos maksaas ne valamihiksi niin saisivat toimittaa sitte tuonne kortteerihin.
Huomenna lahto KohLantaan 1100 tuosta kortteeripaikalta ja orotettavis sellaanen reipas parituntinen automatka kahdella lauttamatkalla hoystettyna. Oikeen janskattaa jotta minkamoosen kortteerin Tip onkaa meille puukannu?
Tottapahan tuaki sitte nakoo ku sen aika tuloo.
Mutta ny siirryn tasta taas vaikka takavasemmalle hoperihtimasta.
Eilinen ehtoo meni totutun kaavan mukaan, ettei siita juuri sen enempaa. Ja aina silloontalloon korva nappaa kotomaan kielta puhuvia, mutta arkana en oo vieraitten kans juttusille heittaytyny...
Ja samoin meni tama aamu, nyt Tip pesulakeikalla ja kai sita on vain taas raahauduttava tuonne piitsille ittiansa kaantelemahan. Ny ollaan menossa tahan ihan lahelle ja siina mahdollisuus tosi hyviin hierontoihin supailun (kukahan tuonki sitte ymmartaa...) yhteydes. Ja toki alue varustettu riittavilla tankkauspaikoilla, ettei fallen tasapaino paase horjahtelemaan.
Tuossa aamupalan jalkeen tehtiin muutama pisto huomisen KohLantaan siirtymisen merkeis ja vaihtoehtoina on minibussi tai normi taksi. Saattaa tulla tuo ensimmainen versio valittavaksi ei vain hinnankaa takia. Ja meitahan siirtyy sinne nelja persoonaa, etta saastothan on sitte valtaisat...
Mutta asialla ei kiire ja siihen palataan ehka iltapaivan drinkkien aikaan.
Jaa, mutta taalahan tarioolu paranoo! Paikan pitaja tuaa kaffetta aiva pyytamatta... No, oonhan tas kylla notkunukki jonku kupillisen verran.
Joo, jotta josko tasta siirtyys asiallisempihin askaresihin ku tas tata joutavuutta naputtelemas.
Ehtoolla rt-veljen paitojen nouto ja lunastus, mutta mitapa sita ei tekisi vastapalveluksiksi!

perjantai 15. tammikuuta 2010

Juu eileen vaha se Kasikornin juippi katteli pitkin seinia ku selevis jottei sollukkaa lahettany niita mun tietoja paakallonpaikalle johona ne tunnukset teherahan heti ku ne vain tiarot saa. Annoon sen ketalehen olla maanpinnalla ja hoirettihin asia sievemman virkaalijan kans. Mutta taas kerran tuli toteen se ettei taala tuo kielitaito kovin kummonen oo. Tuoskaa pankis ei oikeen kukaa osannu tervehtimisia enempaa. Mutta sain asian kumminki seleville ja taas orottelemahan sen viestin tuloa.
Eileen oltihinki ehtoopaivalla Kissakala-farmilla johona piretahan erimoosia kaloja kai lahinna falleja varte, ei ne kuulemma niita pyyrysta eika muutenkaa hyaryksensa kayta. Olihan niita monta altaallista toinen toistaan suurempia kaloja joita sitte ruakittihin omista pikku pussiistamma. Pussit saatihin ruhtinaallisen 20bht:n summaa vastaan. Menihan siina tovi niita ihimetelles ja toki piti nauttia siina puun varjos virkistava juomaki. Ystavani Leo ei ollut paikalla, mutta mr.Singha tuuras hyvin.
Toki paluumatkalla sattuu kohoralle markkinat jokka tietysti piti kayra kattelemas ja jos jonkimmoosia tasvaroota hypistella. Mukaan tarttuu pienta purtavaa iltapaivan nautintahetkea varten joka vietettiin bungalowialueella puun varjossa. Ruuaksi tarttui monenlaista, oli kanaa ja kalaa ja vaikka mita. Ja erilaisia hedelmia joiden nimia en eres muista. Juomaksi olimme valinneet SanSomin kolan ja jaiden kera ja oli varsin virkistava iltapaivajuoma, niinku jo lahes ystavani Ian asiaa luonnehti.
Iltapaivaan kuuluu toki oleellisesti myos lepohetki ja sekin tuli toki suoritettua, kuinkas muuten.
Iltaruokailu suoritettiinkin sitte meren rannalla jonki matkan paas jonne hurautettiin mopokyydilla. Ruokahan on taalla aina loistavaa ja ei se pettany nykkaa. Poytaan kannettiin kalaa, kanaa ja lisakkeita jos jonkimmoosia. Jotta taas piti fallen venyttaa ittiaan jonkivverran...
Loppuilta meni jokseenki entiseen malliin. muutamia drinksuja sopivas ulukoilimaravintolas musiikkia ja tohinaa kattellen ja kuunnellen. Tuli mahtya taas tulishow joka ei huonoimmasta paasta ollukkaa.
Mutta niinku aina, nukkuma-aikaki koittaa ja niin kavi nykki.
Ja aamuhan meni entiseen malliin, ettei siita sen enempaa.
Aamun ohjelmaan oli suunniteltu pesulakeikka ja pankkiasian loppuun viilaaminen. Ja menihan siina tovi jos toinenkin ennenku sen pankkijutun sai pelaamaan. Tunnukset tuli, mutta etta sain hommat rulaamaan tarvittiin taas Tip hoitamaan puhepuolta. Ei oikeen loytyny kielitaitoa paakallonpaikaltakaa, mutta homma saatiin kuitenki tehtya ja sain muutettua kaikki tunnukset niin ettei niita taatusti tiera kukaa muu. Ei varmahan!
Sitte oliki kello jo siina mallis jotta oli aika suunnistaa rannalle ja paikaksi oli suunniteltu joku jonka nimia en tiatty ny justihin muista. Mutta ajella sinne sai tovin jos toisenki, mutta siella orotti tosi rauhallinen ja mukava ranta. Ei juuri muita ja sopivasti ravintelia, ettei paassy naantymys yllattamaan. Siina kului tovi jos toinenkin ja sielta paluumatkalla otti ja tyhjeni moposta takarengas. Onneksi oli korjaamo lahella ja omistaja suostui venymaan vaikka kuinka oli muslimi ja muuta jo kuulemma sulkivat liikkeitaan. Sisarengas uusiksi ja hinnaksi tuli ruhtinaalliset 120Bht, eli meneehan se jo yli kaharen juuron.
Etta tanaan ei sen kummempia, mutta sopiihan naita rauhallisiaki paivia ja niita pitaa ollakki. Vaikka ei tuo pankkijuttu niita helepompia ollu, mutta ku taala thaivaas kaikki on toisin. Nottei renkaa ollenkaa verrata kotomaan pankkitoiminnan tehokkuuteen. Toivottavasti luotettavuus on korkeampaa tasoa kuin mita palvelun nopeus. Tuo nettipankki on ainaki selkea ja sain sen toimimaanki mielestani tosi hyvin ja jopa ymmarsin mista oli kyse. Siis taas kerran voin olla itteheni tyytyvaanen.
Ja tuos sitte suihkutuksen jalakeen otin ja laharin kavelylle ja kattelin kohtuullisen rahanvaihtopaikan jossa vaihdoon viimmeeseu juurot paikalliseksi valuutaksi.
Ja tasta illasta odotettavis eilisen toisinto. Ruokaa, sopivasti juomaa ja elavaa musiikkia muutaman rinksun kera. mikas siina, mulle se vain sopii.
Ja huomiseksi suunniteltu menoa tuohon AoNang-piitsille josssa tosi hyvat mahdollisuudet ottaa hierontoja. Tokis iella runsaasti ihimisa, mutta valilla nain.
Joten taalta tahan.

torstai 14. tammikuuta 2010

Juu, eilinen ehtoopuhure meniki kohtuullisen kevyesti. Paivallinen syapaastihin siina kahareksan kantturoos ja sitte istuttihin tovi jos toinenki ulukoilimapaaris kuunnellen samalla kolomen paarin musiikkia. kaikilla toki aiva erityyppinen musiikki. Jotta siina se korva lepas. Ja samalla kayra keskusteluita taman mainitun engelsmannin kans milloon mistaki paivanpolttavasta aiheesta. Huomasin siina illan aikana (ja niita rinksuja meni vain kaks) jotta saan itteni kohtuullisen hyvn ymmarrettavaksi tuolla kayttamallani etaisesti lontoota muistuttavaa murretta. Ku paikallisten kans pitaa puhua niin jotta varmahan ymmartavat niin taman herran kans saaki sitte pistaa parastaan. Ja se jopa meittia pikkuusen naurattiki ku daamit ei nys sitte ymmartanykkaa juurikaa mitaa mita me kulloonki puhuttihin. Siitas saivat neki. Ja jotta tuntuu.
Koska yleensahan se on niinpain jotta ku nama paikalliset puhuu keskenaan niin siita falle ei ymmarra juuri mitaa, hyva jos osaa sanan farangi erottaa. Ja senki ne osaa juakalehet kiertaa. Mutta ma tiaran senki koska ne sen tekoo. Mutten sano.
Joo, se siita eilisehtoosta. Tai viela senverran jotta olihan se bungalowi jo varattu sinne KohLantaan jonne sitte seuraavaksi viikonloppuna siirrytaan. Kovaa erullinenki oli lahtopyyntoon naharen. Ja tasoa pitaas kuulemma olla aiva ainaki mulle riittavasti. Hyva niin.
Ja tama aamu alakoo niinku jo muutamana aamuna muulloonki reippaalla tunnin lenkilla tuonne rannalle ja takas. Siella on oikeenki mukava kavella marias hiekas sita rantaviivaa erestakaasin. Ihimisia ei viela palioa liikkeella kuuren jalakeen, mutta takaasintulles jo aukoovat aamiaaspaikkoja kovalla kiiruulla. Ja niin meki kaytiin sitte aamiaaset puputtamas, mutta vasta yhyreksan jalakehen. Silla pitaa muistaa jotta urheeliaki kehittyy vain levos. Ja ma kans.
Ny tulin oikiastaan tarkistamahan tuota emailia ku orottelen sita pankin id-tunnusta jotta paasisin kayttamaan tuota nettipankkia. Mutta perskules ei ollu viakaa tullu. Ristus notta mua rupiaa kovaa kohta hatuttamahan tama naitten saamattomuus. Toisen kerran Ristus!
Ny laharetahan pesulakeikalle ja samalla pankkihin ja ny tairan nostaa sen vaateripustinta muistuttavan virkaalijan siita koriasta kravatista seinalle ja kysya vasta sitte jotta mihina se mun tunnus on. Ei siihen muutoon vissihin saa vauhtia.
No, otetahan kumminki rauhallisesti. Taalta tahan.

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Juu, eilinen ensiksi.
Ei ollu enaa sekaa muovituolipaikkakeskittyma niinku ennen. Tilalle oli tullu katetut ulukoilimaravintolat ja hinnat oli toki noussu sita mukaa, ja ku ruokakaa ei niin haapposta ollu tuumattihin jotta saapi jaada siihen kertaan. No, sitte piti siina auttaa rt-veljea paitahankinnosita ja kayda raatalin kanssa veret seisauttavat hintaneuvottelut ja nyt neuvotellaan paitojen maarasta ja orotellaan mittoja etta paasee kraatari polokemahan sinkerihinsa vauhtia...
Sitte alakooki taas olemahan eres enaa loppuillan kuluttaminen ja se oliki multa lupaa (niinku sita ny muutenkaa juuri kysyttaas...) kysymatta jo sovittu aiemmin paivalla. Naispuolisen seuralaisen olinki jo tavannu ja hanhan on varsin viehattava paikallista naisihanuutta varsin hyvin edustava yksilo ja herraksi paljastuikin myos varsin miellyttava Britti. Voitais varmaan puhua jonkinasteisesta Englantilaistyyppisesta herrasmiehesta (tai ainaki siihen suuntaan) koska kysees kuuskymppinen joitaki vuosia elakkeella ollut valtion virkamies. No, eipahan tavinnu purra hammasta Rovaniemen takia. Ilta sujui varsin mallikkaasti seurustellessa ja loppuviimmeksi oli jopa mukava keskustella arkipaivaisista asioista niin siella kuin taalla. Ja riehaannuin loppuillasta senverran etta tuli nautittua yksi SangSom, toki soodavedella lantrattuna, ettei liikaa kirpaase...
No, siina illan aikana daamit sopivatkin jo taman paivan viettamisesta tai oikeastaan siita etta vietetaan se yhdessa. Ja tahan kylla kysyttiin mun mielipidetta ja jos se olis ollu poikkeava se olisi pitany. Nain on.
Niin, olimme jo aiemmin sopineet etta tanaan menemme PraNangCave-beachille jossa on joitakin kertoja tullut paivaa vietyettya. Ja sinneppa sitte hurauttelimme pitkahantaveneilla heti kymmenen jalkeen. Paiva rannalla sujui niinku sen rannalla sujuu, daamit siirsivat makuualustoja aina varjon puolelle etta sai olla tarkkana uimasta tultuaan ettei loikannu suorilla vanhaan paikkaan. Olis pian sanan varsinaases merkitykses voinu lyara kirveensa kiveen.
No, paivan aikana tuli tehtya tuttavuutta mrSinghaan pariinki kertaan kun kerran tma mainittu herrasmieskin totesi kellon olevan siina mallissa etta moinen tuttavuus voidaan suorittaa. Kuitenkin kohta kolmen jalkeen alkoi taivas osoittaa merkkeja (ja daamit vasya...) pilvien keraantymisesta ja koska aallokkoki naytti olevan nousussa otimme suunnan takaisin. Ja toimenpide oli oikea, rantaan ku paasimme niin jo piskootteli. Tuktuk alle (ja oli muutan ajoneuvo lujilla ku sinne sulloutuu kaks tukevarakenteista fallea ja pari hentoa daamia. Urheasti tuktuk kuitenki meidat kuljetti bungalowin edustalle ja pian paasiki jo suihkuun.
Ja kai turha mainita, etta paivan aikana daamit olivat keskenaan sopineet tulevan illan ohjelman ja sen tapahtumapaikat. Ja kun ohjelma meille kerrottiin, emme voineet muutaku se hyvaksya. Tulikohan ny vesitettya jotaki aiemapaa? Sanokaa joskus joku mulle. Jos joku uskaltaa.
No, tietenkin asiaan kuuluu kaynti jonkinasteisessa hiushoidossa ja koska meikalaisella ei moiseen ole juurikaan tarvetta niin oli tama valiajan ohjelmakin selvilla. Ja viela yks anekrootti. Kun tulin tanne nettipaikkaan ajattelin ottaa seurakseni muutaman paivan unohduksissa olleen ystavani Leon, mutta kun menin tata noutamaan laheisesta Seven-Elevenista niin mulle muistutettiin taas niista ajoista oikeen sita seinataulua noputtamalla. Jotta eiko ristus fallen nuppiin uppoa jottei taala myyra tuota janojuomaa koska sattuu vaan aikataulujen mukahan! Jotta siittas sain niin jotta tuntuu. Jotta meni jaakaffin juanniski.
Mutta suunnittelin ovelan kostotoimenpiteen. Heti ku saan taman onnettoman kiriootelman paatettya meen laheiseen kuppilaan ja tilaan ISOON LEON! Nain o!
Jotta kattotahan jotta mita huamiseksi on suunniteltu tai kuinka se asia mulle esitetahan. sen nakoo sitte. Nakymisiin ja kuulumisiin.
Paatan taman samaan tapaan kuin lukemassani kirjassa Eino-Mies Porkka-Koski: Taalta tahan.

tiistai 12. tammikuuta 2010

Noniin, temppeli kayty ja puhuristauruttu moneski mieles. Hommahan alkoi siita, etta paikalle mopoiltiin pikkuusta vajaata yhyreksaa ja eres oli 1237 rappusta. Tylylta tuntuva homma ku erempaa sita temppelia kattoo, naytti olevan pikkuusen korkiammalla tasolla. No, enhan ollu ensimmaasta kertaa asialla joten osasin paremmin valamistautua ja asennoitua hommaan. Eli rauhallisesti, rauhallisesti. Ja ennenku huomasinkaa olin puolesvalis ja ei mitaa hataa. Tosin valilla puhallutti, mutta onneksi oli varusteena vyolle asennettava juoma[pullo jossa sopiva sekootus voimajuamaa ja vetta. Hankalaksihan homman tekee se, etta rappuset on vaha miten sattuu mitoitettuja eli valilla voi menna ihan mukavasti ja valilla taas rappusten korkeus on sita tasoa etta pitaa vaihtaa toispuoleeseen tyyliin... mutta kuinka ollakkaa, 35 minuuttia laharon jalkeen oolin perilla! Ja 53 tayttaessani ku sinne kapusin oli aika 45 minsaa. Eli itteeni varsin tyytyvaasena kattelin huikaasevia maisemia ja aiva ittekseni! Sain maisemia kattella kymmenisen minuuttia kun paikalle saapui hikisena ja huohottavana sita sukukuntaa erustava joka on osallistunu esim. Rovaniemen polttamiseen. No, en siitta sillekkaa ruvennu mitaa siina sanomahan varsinkaa ku ei se tainnu tuota etaisesti lontoota muistuttavaa kielta jolla sille selittelin jotta josko ottaasit musta ja tuosta kullatusta toisesta lihavasta miehesta sellaasen yhteespotretin. No tama herra toki siihen suostuu ja osas jopa tata meilla valamistettua puhelinaparaattia kameranaki kayttaa. Jotta siita sille jokunen piste.
No kaiken taman ihimettelemisen jalakeen oli eres paluumatka ja sita varte paikalla oli toki vetta josta voi sen juomapullonsa tayttaa. Ja nain tehtyani aloin laskeutumisen. Vastaan alkoi tulla enemman tai vahemman huohottavia farangeja, jokunen tuli vastaan seleka erellaki eli kuuluuvat niihin kaannynaisiin joita nama rappuset aikaansaattavat melekoosen maaran. Laskeutuminenkaa ei niin kauhian heleppoa ollu ku piti kattella koko aijan jalakoohinsa niitten rappusten tasoerojen takia. onneksi kaiteet kumminki olemas ja nailla avuulla sitte mentiin. Ja toki laskeutueski piti niita pausseja pitaa ja jo senki takia jotta laskeutuminen ottaa omalla laillansa kovempaa ja eri lihaksiin ku mita noustes. Valilla piti tosiaan pysahtya juomaan ja lepuuttamaan jalakoja ku alakoo pikkuusen tutajamahan. Siina levateski yritin kiipeavia falleja kannustaa jotta son siina aiva seuraavan nurkan takana... Ja alaha laskeutumiseen meni vissihin 20 minuuttia tai ainaki lahimaille ja ku tasaaselle maalle paasi niin pikkuusen tosiaan sortsien pultut tutaji. Ja alakuhun piti kavella pikkuusen ourulla tyylilla... Mutta siita heti viilennettyyn kauppaan ostoksille ja kohteena urheilujuoma ja vesi.
Tip oli kayttany talla valilla aikansa tutustumalla uusimpiin aikakausilehtiin joilla oli itsensa osannu tilaisuuteen varustaa...
Joten siitta sitte taas mopoiltiin tanne kylille ja oliki pienen virkistaytymisen aika.
Seuraavaksi kohteena mainittu Kasikorn-pankki ja internettihomman selevittely. Ja tata kirjoitettaessani ei viela oo sita salasanaa tullu jolla sita kayttmaan paasoo.
Pikkuusen meinas riamastuttaa ku silla valilla ku olimma reissulla ei ollu huonetta siivottu ja paninki taman kielta taitavan antamaan palautetta johdolle.
No pankkireissun jalkeen palkittin itteni parranajolla ja enneku kerkisin mitaa sanoa (tai parturi ymmartaa) se kerkis jo aloottaa hiustenleikkuun... No, ei se pollompi hiustenleikkaajanakaa ollu. Ja hinnaksi talle palavelulle tuli kokonaaset viis juuroa, Tip kylla kovaa moittii kovaa kallihiksi ja ihimetteliki parturille jotta kuinka kehtaavat ottaa fallelta eri hinnan ku paikallisilta. En asiaan puuttunu muuten ku maksamalla pyyretyn summan ja sanomalla; mai pen lai, joka taas tarkoottaa jottei haittaa yhtaa.
Eli siina paivan uurastukset nuan niinku paallisinpuolin ja yleesesti julukaastavaksi.
niin, siita eilisesta ehtoosta senverran jottei ollu haappoonen tama paikallinen leidarishow. KohChangin vastaava vei pelin 10-0! Ja keherattiin jopa lahtia kesken pois ja menna nauttimahan pikkuusen myahaasempi paivallinen. Oliskohan kello ollu jo pikkuusen yli yhyreksan...
Olihan eres valamistautuminen tahan paivaan joten vaaterihin piti asdettautua aijoos.
Jaajotta mitahan via tanaan kerkiaa? Vissihin tas sitte orotellahan ehtoota ja saatetahan jonkimmoonen mopooluki siina tehera jos sellaanen mialehen tuloo. Tarkootus menna taas myahemmin einehelle ja suuntana sellaaenen muovituoliravintolootten keskittyma tuos aiva lahettyvilla ja siala orotettavis pikkusta parempia evahia. Jotta niita orotelles.

maanantai 11. tammikuuta 2010

Jaahans, meniki sitte suunnitelmat osittain uusiksi. Aamuyosta herasin sellaasiin vattanpoltteisiin nottei pahimmista valia. Kolmannen Imodiumin jalkeen rupes vasta tokenemaan ja ku apteekki aukes Tip haki viela paikallisia troppeja ja niilla yhteensa homma tokeni. Mutta temppeliin en voinu lahtia eres yrittamaan epavarmas tilantees, sielta ku matkanvarrelta ei vessoja loydy. Joten aamupaivan levon jalkeen suunnistimme vuokratulla mopolla Kasikorn-Pankkiin ja avata plajaytin ittelleni tilin. Tai plajayttmista se ei aiva ollu, kielitaitoa ku pankissa ei juurikaa ollu. Tip hoiti taas tamanki suveriinisti ja homma tuli hoidettua ja jo pieni talletus tehtyaki. Samoin automaattikortin tunnus tuli vaihdettua. Ettas nyt ku viela oppis kayttamaan tata nettipankkia niin hommahan alakaas rulettaa. Mutta ku en mielestani saanu sita kayttajatunnusta, vain sen toisen osan. Ja selevishan seki asia noita pankin sivustoja tutkimalla, niitten olis pitany lahettaa emaililla se id, muttaku ei kukaa sita emailiakaa eres kysyny... Etta tallakertaan nain.
Mutta se tili saatiin avattua ja sen jalkeen olinki siina kunnos jotta tunniksi rannalle, pitihan se paivan kunto saara testattua muutoonki. Ja hyvin on nesteet sisalla pysyny, tuossa tunti sitte kaytiin riisikeitot vetaasemas ja olo senki vain koheni.
Eli huomenna sitte uus yritys temppeliin, heratys kuudenpintaan ja sitte riisikeitto aamupalaksi ja kohtuullinen nestetankkaus. Ja ei muutaku 1237 rappusta ylos ja tasmalleen sama maara alaha.
Ja paikallinen leidarishow meinattiin kayda illalla kattomas, multa jaa kylla buffeetyyppiset sapuskat valiin ja tairan valita enemmaki jotaki keittotyyppista.
Ja ilimathan taala tosiaas suosii vaikka noita sadekuuroja on iltaisin ollukki, eilen se tais kestaa toista tuntia ja jainki tanne nettipaikkaan mottiin siksi reiluksi tunniksi. Kello oli jo yli yhyreksan ku iltaeineelle paastiin ja tais jo silloon olla vaivat aluus ku ruoka ei ollu maullaan. Ei kipenettakaa.
Nojoo, nain tanaan ja huomenna toisin.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

pyhapaivaa vietetty taala muslimien seas kaymalla Krabin kaupungilla muutamis ostoshelevetiis. aikamoisia paikkoja ja onhan niis ihimettelemsita ja loytyy jopa paikka josta sai lahes pikkasta paremmat kaffikki.
nyt ohjelmas huomiseen valamistautumista ja huominen hommahan on Temle of Tigerilla kapuaminen. 1237 rappusta kiivettavana ja arvata saa jotta teen homman omas seuras. Kerran oon sinne kavunnu ja kolome varttia sinne ylos ja puolisen tuntia alaha. Ja taatusti on taas jalaat hellana, mutta onhan tas kumminki muistettu reenatakki ja ystavani Juhanin kans pistelty reippaita iltalenkkeja aikas tiuhaan. Etta vahan tas pienta kavelya ja tankkausta aamua ajatellen. Ja se tarkoottaa kevytta ruokaa ja vetta, tai urheelujuomaa. Aamulla tosin ensiksi hoirettava pankkiasia eli tilin avaaminen paikalliseen pankkiin ja sitta mopo alle ja kohti temppelia. etta saa nahara joutaako huomenna tanne tulemaan...
sen nakoo sitte.

lauantai 9. tammikuuta 2010

Noniin, nyt sitte vaihtunu maakunta tanne etelaan ja kylan nimi on Ao Nang jota myos pikku-Phuketiksi sanotahan. Kovasti nayttaa falleja olevan liikentees ku tuohon karulle katteloo.
Joo, viimeaikojen kuulumisia. Suphanis, takemmin sanottuna SumChcukis meni oikeenki mukavasti, fasiliteetit oli paremmat ku osasin orottaa ja palavelu sen mukaasta. Ja mitahan sita tuli touhattua, muutamana paivana otettiin auto alle ja paivn reissu temppeleihin ja luonnonpuistoohin. paikkojen nimia en tokikaa paase muistamahan ku jai tuo siella pitamani paivakiria tuonne bungalowiin jonne jai myos Tip kaverinsa kans Singhat kares juaruamahan... Ja sitahan nuo jaksaa tehera, aiva niinku sialaki.
Ja paallimmaasena jai mielehen kylan rauhallisuus (jollakitapaa sukulaasia kaikkityynni) ja tietysti se ihimisten erilaasuus, maalla ku ollahan ja paikas johona ei juuri falleja nay. Ei ne mitenkaa vihamielisilta nayta, enemmanki uteliahilta ja siihenki on varmahan syynsa. Se onkelma vain onki ku ei loyry sita yhteesta kielta juuri keneknaa kans eika tuota Tip:a viitti kaikenaikaa tulukkina kuliettaa ja joutavuuksia kaantaa. Onneksi on mukana tuo Thai-Suomi sanakirja jonka tekijoota oon kovaa lammolla muistellu. Ja aiheesta. Kiria on jo kovaa plaratun nakoonen ja tarttoo sita tuon Tip:nki kans paivittain ku huomaa jotta alahuuli on venyneena vaarinymmarryksen takia...
Ja tanne tultiin varsinaasen seikkaalun kautta. Ensiksi Suphanista Bangokkiin pikkubussilla (tokiAC) ja sitte tunnin orottelun jalkeen hypatttiin bussiin joka otti suunnaksi etelan. Startti tapahtuu ehtoolla vaha ennen seittemaa ja taala oltihin tuos kymmenen mais. Aamulla. Ja tunnetusti huonosti autos nukkuvana tuntuu silimaluomia pikkuusen venyttavan eika siihen auttanu tuo pieni ruokalepo, jos sita eres siksi voi sanoakkaa... Enka sanokkaa.
Muistiinpanoosta viela tuli mielehen, jotta ovat siksi yksityysia ja erikoosiaki jotten niita meinaakkaa mitenkaa julukaasta, en siitakaa syysta jotten meinaa millaa saara kiriootuksesta selevaa. Vaikka aika palio selevana olinki. Ainaki omasta mielesta.
Ja siita tuliki mielehen tuo taalla varsin yleesesti kaytetty iloliemi, HongTong. Tuo etaisesti viskia muistuttava juoma joka peittoaa jopa muinoisen LionBlendin. Sita piti uudenvuodenpaivan jululis tempaasta joitaki tiukkoja timppeja ja olihan se aikamoinen suoritus. Aattona sentaan fallen poyras oli SangSomia! Onneksi oli viisaasti kotomaasta tuorut yhyren taharen Jallu ja turvallinen Kossu niinku taustatukena. Kossusta tein turkispeppereiden avustuksella aikas maukasta juomaa... Sita on vielaki iippokassin salataskus jokunen tippa. jallu meni jo ja piti jo turvautua korvikejalokahaviin ja kayttaa SangSomia niinku yksityysesti Kirkkonummen tunnetusti jalokahvista pitavaa heleaaanista hevitukkaa informoonki.
Olihan ne juhulat ihan mukavia siella, ruokaa piisas ja sita juomaa vaikka kuinka ja kylla ihimisten kans juttuhun tulee vaikkei sita yhteesta kielta niin ookkaa. Tip:n aidin sisko on yks niista jonka kans oon aina tullu hyvin toimeen ja siina ei sanoja tarvita. Ilta kului rattoisasti siina juhlia seuraillessa ja juomaan soodaa lisaillessa. kun aina siihen joku kavi kumminki lorauttamas jotaki ku selekansa kaansi. On neki juakalehia.
Tosiaan tma etela on osittain muslimi-aluetta ja siksiki tyyli hiukan poikkeava. 7-11 ei myy olutta eika viinaa ennen yhtatoista ja tuo meitin bungalowin restaurantti ei ollenkaa. Mutta teins eiskaan uuren iskun ja johan loytyy jaakaapista ystavani Leo kumppaneineen.
Nyt tassa vedetaan henkea ja kattellaan tuttujaki paikkoja ja jopa joitaki hankintoja tehtavana. Ystavapariskuntani Rauski ja marjo ilmaisivat kans tulleensa Phukettiin ja aloitettiin jo mahdollisen Singaporen pikareissun suunnittelu. Jotaki sentyyppista tas pitaa aikaansaada. kalastamaan meinaan lahtea joku aamu ja nyt alootan taas ne aamulenkit paremmalla tuurilla. Suphanis jaivat valiin ku illat meni pitkiksi ja sitte aamu oliki jo siksi kuuma ettei mitaa asiaa kylakauppaa kauemmaksi.
Tosiaan tuo bussireissu oli jonkinlainen osootus siita kuinka taala on viela viilaamista noitten aikataulujen kans ja varsinki tiedotuksen. olis ollu mukava saara etukateen tietaa jotta koska bussi pysahtyy ja koska on maharollisuus tayrentaa ruoka- ja juomavarastoja. Mutta tottapahan nuo jotaki oppivat nuoki. kovaa aianki ovat asialla. Taski nettkpaikas kaveri kurkkii jatkuvasti ja taputteloo ja kehuu nohevaksi ukkeliksi. En anna tippia viela tuolla kehumisella.
Jaa, josko menis luikkimahan onko paallimmaaset tiarotukset tehty ja onko suunniteltu mita teherahan ehtoolla. unilukkarin veikkaan tulevan kohtuullisen aijoos, varsinki ku varasin iltajuomaksi Danielssin Jaskaa!
Joten kuulumisiin.