perjantai 24. helmikuuta 2012

juhulat

Jompparilla juhulittiinki huolella ja viela seuraavana paivana BBQ:t paalle! Juhulat oli onnistuneet ja vieraita taisi olla aikalailla satakunta joista suuri osa ulkomaisia joten juttuseuraa piisas. Orkesteri oli paikalla ja sitamukaa oli tietysti esiintyjakki. Ja mukavata oli. Muttei aiva aamusta ollu mukavata, mutta silti suoriuduin rannalle karkottamaan huonoa oloa. Siina varsin kohtuullisesti onnistuunki ja iltapaivalla olo oli jo kutakuinkin kunnollinen. Viela ku siihen nappasin oivallisen hieronnan varsin asiantuntevalla (siis oikialla) hierojalla niin olo senku kohentui ja siirryttiinki tuoreen aviomiehen kanssa Angelin olut-tupaan naisten mennessa hankkimaan tarpeita illan BBQ:ta varten. Ja mikas siina oli istuskelles ja jutelles. Samalla sai pitaa kadun liikennetta silimalla ja siinahan tunnetusti piisaa silimanruokaa.
Ilta istuttiin sitte eilises juhulapaikas joka toki oli siivottu entiseen kuosiin. Poytaan ilmestyi ostereita valtava vadillinen ja lisaksi tulista kanaa ja vaikka mita. Hyvaa oli ja oli taas hauskaaki.
Aamulla oliki sitte aika pistaa pillit pussiin ja ruveta suuntaamaan Bangkokin kautta kotio. Minivani kuljetti varsin kohtuullises ajas Bangkokkiin jossa oli reilu tunti aikaa odottaa kuljetusta SamChukkiin. Aika kulutettiin pienella einestyksella ja ostospaikkoja tutkaillen. Taas sama ongelma: ei riittavan isoja kokoja paitoja... Tuttu tilanne ja ei edes harmittanu. Aika lamminki oli siina iltapaivan alakupuolella ja oli varsin miellyttava istahtaa ilmastoituun minivaniin ja katsella kaupungin vilinaa kuskin takaa. Kuski ajeliki varsin reipasta vauhtia ja parin tunnin kuluttua oltiinki jo perilla.
Kotona Tip alkoi tornaadon lailla siivota paikkoja ja mutisi siina touhutessaan ku kukaa muu ei tee mitaa... Ei siella tosiaan ollukkaa kukaa pannu tikkua ristihin, tokipa olivat saaneet edes ruokaa suuhunsa...
No, siina kuitenkin olta saapui ja saatiin huusholli jonkinlaiseen kuntoon ja varsinki makuuhuone viilennettya sopivaan tilaa etta voi kuvitella nukkumisen onnsituvan.
Eipa siina sitte sen kummempia ku nukkumaan ja aamulla ylos. Ja Tip jatkoi eilista kliinaamistaan ja mina otin annoksen vitamiinia terassilla ja pihamokis kiroolin mokkulan hitautta. Oli pikkupakko hypata mopon selekaan ja ajella tanne kaupungille parisenkymmenta kilometria. Pienet ostokset torilla ja tanne ilmastoituun nettipaikkaan.
Mutta pian takaasin kotio. Huomenna onki sitte varsin mittavat haajuhlat, vieraita kuulemma tulos 1000 ainakin. Ja sinne on kuulemma lahestulkoot pakko osallistua, ettei kait tassa muukaa auta...
Jotta taalta tahan ja sinne.

tiistai 21. helmikuuta 2012

jomtienilla

aika menee supailles, patsastelles ja illalla baareja kierrellen...
Tosin on kayty Tipin serkun kanssa ruokailemassa monissakin erilaisissa paikoissa, paras oli se pikkusen alueen ulkopuolella oleva ravintola joss erinomaasia ostereita ja toki tuoretta kalaa. Ja ravintola osittain meren paalla, siella sita oli somaa syopotella ja ihan pikkasen juopotellakki. Lisaksi kierrelty toki monensorttisia toreja, mutttei kumminkaa mitaa ostoshelevettia.
MaikanMajatalossa kaytiin ja vetaasin makkaraperunat ihan supana vain. Ei ne ny niin haapposia ollu, mutta piti nalakaa loitolla varsin kohtuullisen aijan. Ja Maikalta sain taydennysta lukemistoon luovutettuani kohtuullisen kasan jo luettuja sinne muitten luettavaksi.
Tassa se aika vain menee. Tanaan pari tuntia rannalla, Tip oli auttamas serkkuaan ruokien valmistamisessa ja muussa valmistelussa. itte kattoon paremmaksi pysytella sielta pois ja se osoottautuuki varsin oivalliseksi valinnaksi.
Juhulat alakaa tuotapikaa, etta pitanee ryhtya pukeutumaan. Multa siihen menee viis minuuttia, Tipilta pikkuusen pirempahan.
Jotta taalta tahan.

perjantai 17. helmikuuta 2012

tanaan

sitte Jomptienilla, Pattayan kupsse.
Olihan siina joitaki paikallisia juhulia ja muita lahella sita olevia aiva piisalle asti. Ja sita jo tutuksitullutta maalaismaista oleskelua kaikkine kuvioineen. Aina valilla joku tuli pihaan juomineen ja siten. Niinku aina ennenki. Siina se aika vain meni pihamokis istuskelles ja valilla kiikkustuolissa tuumaillen. Ja toki kaytiin ruokakaupaski valilla, valilla aiva Tescoski asti.
kunnes sitte koitti eilinen paiva ja jo ennakolta suunniteltu reissu Pattayalle Bangkokin kautta. Jo minivanissa istuskeles tuumattiin lahes yhteenaaneen jotton melekoosen turhaa jaara maalikyllaan yoksi vaan suunnsitetaan suoraan Pattijoelle. Ja kun vakikuskimmekin oli asialle suopuusa teimme paatoksen, etta kippaamme maalikylan viela taman kerran ja jatkamme matkaa heti suoraan.
Ja siellahan tuttu kuski oli meita odottelemas sovitus paikas ja aloitimme matkan kohti kaikkien lihaasyovien heteromisesten paratiisia, elikkas Pattayaa! Matkalla nahtiin (tosin vain mina koska Tip nukkuu suurimman osan matkasta....) monenlasita mita oli tapahtunu viimeisen reissumme jhalkeen. Elikkas vuoden aikan oli maalikylan ja Pattiksen valille rakennettu melekoonen ostoshelevetti ja siinoli jo valamiina IKEA ja valamistumas vaikka mita. Luoja meikalaasen varielkohot silta jotten koskaa jouruusi tuollaasehen paiikkahan. Onneksi Tip nukkuu sillakikohtaa. parempi mulle jotten sille mitaa moisesta kohteesta puhukkaa. Ja via parempi mulle ja mun kukkarolle.
No, kumminki saavuttihin Pattiksella ja siita sitte Jomptienille jossa tuleva pariskunta oliki meita vastassa buukatun majootuksen edustalla. laukut sisaan ja sitte heti matkalle., Naiset ostiksille ja me miehen baariin. Niiku kai kuuluuki.
Kohtalaasen kierroksen jalakeen kumminki tuli puhelimitse tierootus jotta shoppaalu oli loppunu ja naiset olivat aikalailla lahella paikkaa jossa olimme virvokkeita nauttimassa. No, sitahan jatkettiin naisten tultuakin. Siina sitte sovittiin, etta vaatii kuitenkin vahintain puolisen tuntia suihkussakayntiin ja vaatteiden vaihtoon joten siita sitte toimeen. Hotelli oli lahella joten siita sitte kaupan kautta kiiruusti suihkuun ja vaatteiden vaihtton ja takas em. paikkaan.
Tassa vaiheessa saa oli sen luonteinen, etta vesi oli aikalailla herkassa ja vaikeutti jonkinverran einehtimispaikan loytymista. Mutta se kuitenkin loytyi, vaikka ei parhaaksi mahdolliseksi sellaiseksi. Kaverilla -joka yli 100-kiloinen- oli pienia sopeutumisvaikeuksia annoksensa pienuuteen, mutta siitaki kuitenki varsin kohtuullisesti selvittiin. Taas kavi todeksi se, etta taieineet on runsaampia kuin esim. Italialaaset... Eli ei kannata tilata spaghettia ennenku varmistaa annoksen koon.
No, siita sitte sovituulle 40-synttariille ja siella vierahtiki toinenki tovi. Kohteena oli tosiaanki varsin viehtattava lady joka omaas baarissaan juhlia piteli. Omakustanteisesti sitte siina toinenki tovi menoa katteltiin ja siihen pikkuusen osallistuttiinki.
Kuka enemman ja kuka vahemman.
Onneksi meilloli kuski mukan joten Tipin serkku kyyditsi meidat hotellille takasin ja taalla ollaan.
Aikas lahella rantaa ja kohtuullisen kaukana baareista, etta tehtiin pariksi paivaksi varsu jonka aikana kattellaan paikan sopivuutta ja parempia korvaajia. Hinta ja laatu ratkaasoo. Ja se kuinka suuresti eroaa thai- ja fallehinta...
mutta sen nayttaa aika.
nyt virhelyontien maara lisaantyy siinamaarin, etta pyyran anteeksi ja siirryn takavasemmalle elikkas Tipin vieraan kattomaan varsin jannittavaa Thai-saippuaa...

tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystavanpaivaa!

kaikille jokka tata vaivautuu lukemaan!
Taala eioo mitaa merkillista tapahtunu, son tata hiliaasta maalaaselamaa ja sehan vain mulle sopii. Valilla kaydaan ruokakaupas tai torilla, aiva niinku ihimiset joka paikoos ruukaa tehera. Ja aina valilla joku kurvaa pihaan mopon sarvet juomia taynna ja sitte vain kokoonnutahan pihamokkihin ja juodaan juomat pois. Aamuusiin oon ruukannu kayra pikkuusella lenkilla, siis ennenku saa-asema nayttaa kovinkaa hurjia lukemia. Kovin pitkille lenkiille enoo viittiny lahtia ku se vuosysteemi johona oli se juomapullo on autuaasti ottanu ja vaihtanu maisemaa. Tai enoo ainakaa sita viela loytany. Onneksi otin sen vattarullan mukaan niin silla sitte voipi rullalla jos sattuu huvittamahan tai aikaa loytyy. Aina joskus sita tuloo siihenki puuhaan innostuttua.
Oneksi tuli otettua tuota lukemista varsin kohtuullisesti mukaan ja samoin elokuvia. Niita elokuvia tulooki sitte aina kuulerinalla huilates luikittua. Beckit menee nyt vissiin jo kolomatta kierrosta... Wallanderit on jo luikittu, samoin Raidit...
Viikonloppuna lahdemme Pattayalle Tipin serkun haihin ja siella olis tarkootus kayda Maikan majatalos ja vaikka vaihtaa kirjoja lukemattomiin, niita vois sitte jattaa tanne seuraavaa kertaa varten. nyt tultiin oiken SamChukiin asti asioolle, Tip postitti joitaki kosmetiikkatuotteita kaverilleen ja samalla tultiin tahan vaha pitamaan taukoa ja ajattelin tata joutavuutta samalla...
Jotta tasaasta on elo maalla niinku son aina ruukannu olla. Naapuriin ruvettiin rakentamaan ja sita on siina mukava seuraalla. Ja sama tyyli on siinaki, ihimiset tykkaaa kattella ku kaivinkone haaraa... Samalla kuuntelin J.Karjalaisen biisia Do the kaivinkone...
Jokunen paiva sitte mua vietiin tilaisuuteen jonne tuli jonkisorttinen konsultti kertomaan tuotteistaan. LoveKingHealthy tai jotaki sinneppain oli firman nimi ja kauppaavan monensorttisia terveystuotteita. Tulipahan siina nesteita nautittaes sitte ostettua sellaanen setti jonka pitaas kovaa purottaa painoa ja lisata hyvinvointia, nahtavaksi jaa tehoaako...
Vakuuttavan tuntuunen oli konsultti ja olis jutellu lontooksi vaikka mita, mutta sovittihin jotta keskittyy thaikkuuhin enimmakseen ja sitte tilaasuuren loppupuolella sain tiivistelman varsin kelvollisella lontoolla ja tein tuon tilauksen ja sainki heti tuotteet mukaani.
Ei tuo markkinoontipuoli tullu aiva selevaksi, mutta pitanee perehtya asiaan ja varsinki jos tuo kolomen kuukauren kuuri jotaki saa aikaan. Elamme siinaki mieles jannittavia aikoja.
Tuo mokkula toimii tosiaan aikalailla hitaasti tuola kotona, mutta toimii kumminki ja saa ainaki postit kattottua ja naamakiriaaki kerkiaa aina luikata ennenku yhteys katkiaa...
Pattayalla toki toimii sitte taas wifit sunmuut.
Tanaan olis taas temppelijuhulat, mutta suostuttiin suosiolla jaamaan talovahariiksi ja saarahan pitkasta aikaa olla kaharestaan kotona. Mitahan siita tulookaa? Ei yhtaa jannita.
Mutta ny taalta tahan ja pitanee kattella uutiset sunmuut. Saata en viela viitti kattella enka viitti tuumata tyoasiootakaa kovinkaa palioa. Sita tullee piisaamaan, mutta mihina on viela auki. Eika sekaa jannita.

torstai 9. helmikuuta 2012

eilinen

oliki sitte varsinaanen matkustuspaiva. Ensiksi Cha-Amista minivanilla Bangkokkiin ja sielta sitte cockpit-tyyppisella bussilla Suphanburiin. Tip teki pienen virheen bussivalinnassa ja huomasimme olevamme melkoisella Bangkokin kiertoajelulla. Normaalin bussimatkan kestoon tuli lahes tunti lisaa, mutta minkas sille enaa siinavaihees teit. Onneksi bussiin hyppas valilla myyjia joilta sai vetta ja tuoremehua, ei olutta. Ja sitaki tuli ostettua yks vaivaanen purkki Bangkokista lahdettaes, mutta bussihan ei varsinaasia pysahdyksia tehnyt vaikka kauan matkaa tekiki. No, siinapa tuli sitte katteltua suurta maalikylaa toiselta ennennakemattomalta kantilta. Isoohan se on, seon selevaa.
No, ei aiva ollu paikat turruksis ku saavuumma Suphanburiin jossa meita oltiin jo vastassa ja mulle erityisesti mieluusa vastaanottaja oli hienoosta kylymanhikia pukkaava Leo. Siita sitte torin kautta kotio ja illanviettoon terassilla. Siis niinku aiemminki. Ja taas me papit naurettihin, kirkkoherra ja ma.
Mutta olihan siina ohojelmaaki silla oli valamistunu cd munkkijuhulista ja oliki melekoonen tuotos. Kolmisen tuntia sita siina katteltiin ja sattuu se meikalaanenki vailahtelemaan otokses. Ja olihan meita juhulis perati kolome fallea. Tipin serkun tuleva puoliso Frank, kylalla lomailemassa oleva sakemanni ja ma. Sakemannin kans tuli siina ehtoon aikana jokunen sana vaihdettuaki ja valitettavasti olivat jo poislahdossa, mutta seuraavalla kerralla sovittiin pidettavaksi Suomi-Saksa maaottelu, ei kuitenkaa paini silla kaveri painii kevyemmas sarias.
No, cd siina tuli kumminki katteltua mutta sitte oliki asettauduttava vaateriin ja jatettava porukka pelaamaan korttia. Sita nuo jaksaa hakata aamutunniille asti. Jotain Rommin tyyppista pe;lia lienee, enoo sen kummemmin jaksanu asiaan perehtya. Pelaamma Tipin kans toisemmoosta pelia. Kotimaasta seiskaa. Siitas saitta.
Ja nyt piti ruveta kokeilemaan yhteyden toimimattomuutta ja aika huono se onki.
Tuolla maalikylilla mokkula toimii ku ajatus, mutta taala sama ku joskus muinoon Laihialla. Melekeen joutuusampi olis savumerkkien laittelu...
Mutta jotenki tama kumminki toimii, ainaki tovin.
Ja taalahan ei mitaa ohojelmaa ookkaa, Tip siivoaa hurrikaanin tavoin oltuaan talouresta toista viikko pois ja pesee samalla pyykkia. Ja ma yritan pysytella jaloosta pois. Nyt tas loistavas pihamokis fanin alla. Siis tuulettimen, ei mulla taala faneja oo. Eioo ainakaa kukaa ilimoottautunu.
Mutta ny tasta tuohon ja varsinaaseen toimintaan elikkas olemaan tekematta mitaa. Se tekoo luille hyvaa.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

eilinen

meni muitten paivien malliin. Supaa, fillarointia, allasta ja hyvaa ruokaa juomaa unohtamatta. Niin, hieronta meinas jaada mainittematta ja otettiinki oikein kunnon sessio. Jalat pistettiin riimakuntoon ja yritettiin vaha muokata selekaa ja muita paikkoja. Ja mikas siinoli olla aksiteltavana ja kuunnella meren kohinaa. Toki ennen sita oli tullu tunti kaanneltya ittiansa auringos. Nama toiminnat sai aikaan sen jottei enaa allas oikeen innostanu vaikka sita yritinki. Mutta siina vaihees joutuu toteamanan jotton kuuma! Altaalla auringos oli varmaan yli 50, kovaa se kuumalta ainaki tuntuu. Joten tilanne vaati kunnon paikkarit kuulerin alla.
Iltaeine nautittiinki tutus paikas ja seki lahes rannalla, erittain rauhallises paikas. Ja turha kai mainitakkaa jotta ruoka oli aiva loistavaa, poytaan tuotiin ostereita akstikkeineen, paistettua syvanmerenahventa valkosipulilla, kasviksia suolakalalla ja erittain hyvaa kanakeittoa. Ja tietaahan sen kuinka siina kavi. Kaikki syotiin ja sai puhaltaa oikeen kunnolla. Mutta niin vain pyoraaltihin raittia hyva matka ja mentiin Norjalaisomisteiseen BaanChang-MusicBaariin kuuntelemaan ja kattelemaan live-musiikkia. Mutta ei siina kauaa jaksanu siita nauttia ku rupes haukotuttamahan niin rakkahasti jottoli polokaastava resorttiin huilille.
Ja tanaan vuoros paluu maalle. Minivanilla ensiksi Bangkokkiin ja siita sitte jollaki konstilla Samchukiin josta sitte nouto kotio.
Jottapa siina paivan ohojelma ja kotonahan yhteydet on taas mita sattuu joten saattaapi tama turhanpaivaanen nakuttelu jaara vahemmalle. Ainaki siihen asti ku meemma Pattayalle Tipin serkun haihin. Joten taalta sinne ja anteeksi.

maanantai 6. helmikuuta 2012

uuden

pressan valintaki vahavistuu tuos meitin yon aikana. En toki noussu sita kattelamaan, varmistin vain aamulla ettei painajainen toteutunu ja jatkoin unia kotvasen. Ja taman enempaa en aiokkaa vaaleista puhua. Virolaisen Jussiki sano aikanaan jotta pulinat pois. Nain kavi ja talla mennaan.
Taala ollu kovaa rauhallinen paiva, fillarootu tuos pitkin ja poikin ja supaa revitty rannalla ja altaalla. Toki vain mina supaa, Tip istuksii mieluummin varjossa...
Rannalla oli laheisyydes tosi oivallinen hierontapaikka ja otimma siina molemmat sellaasen tunteroosen session ja niin teki eetvarttia, etta huomenna otettava uusiksi. Jotenki tuntu mukavalta sen supaalun jalakeen sellaanen rentouttava vaikka kovakatinenki kasittely. Sen jalakeen oliki aihetta istahtaa alas ja nauttia pikkuunen valieine ja toki nestetta riittavasti.
Siita sitte resorttiin ja altaalle jatkamaan supaalua. Siinapa paivan taharellisimmat.
Nyt sitte varmistettiin, ettei eilinen katastrooffi toistu ja tiedusteltiin einepaikka ja koemasitettiinki. Jotta sinne sitte pian fillaroidaan. Mina poljen ja ohjaan...

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

ja tanappana

muutimma kortteeria taas rauhallisempaan suuntaan. Siinei kauaa menny ku oli tavarat uures paikas joka osoottautuuki todella oivalliseksi. On altaat ja kaikki. Bungalow-tyyppinen kortteeri ja varsin kohtuulliseen hintaan. Ja edelleen tas on kaikki oleelliset lahella, eli seiska ja hyvia ruokapaikkoja. Ja siina kortteerinvaihron vaiheis pyoraaltiin sellaanen ainaki vitosen lenkki ja haettiin kaverille hd-paita laheisesta myymalasta. Tavara vain naytti olevan vahis ja samoon isoommat koot. Mutta loytyy kumminki paita johona tarpeeksi kokoa jotta paasoo Juha kesalla ajelemahan oikeis varusteis... riliairoos...
Mukavahan tuolla fillarilla on ajeleskella ja varsinki tuollaasella pienella lisapainolla son jopa kehittavaaki. Liikenne ei taala aiva maharotoonta oo ja pyoraalioota on siksiki palio jottei siina suurta vaaraa oo. Ja autoja suhtees vahemman, tanaan kayvat entista vahemmaksi ku thaikut lopettaa viikonlopun vieton ja vetaytyy kotipaikoollensa ja tiamma huomenis ansiohonki. Ainaki jokku.
Altaaseen oonki tanaan jo pariinki kertaan tutustunu, ensiksi kavin ottamas paivan vitamiinit ja ny askeen kaytihin tunteroonen korttia pelaamas siina melekeen varios. Ei tuo altaan vesi juurikaa virkista ku on melekeen yhta lammin ku ilimaki jokon riittavan lammin se.
Nayttaa tama Cha-Am olevan enimmakseen perheitten ja ikaantyvempien suosios, puhuttaasko seniorikansalaasista ku vanhuksista ei tiamma oikeen passaa puhua. Ja jostakisyysta Norjalaaset on aiklailla hyvin erustettuna, niin yrittajien joukos ku matkaaliooski. Eileenki tuli yks kokeneempi mies kyselemaan ja soli kans ko. vuoristomaasta. Viettaa taala puolet vuodesta. Tottahan maki voisin jo pikoohon siihen ryhtya...
Tai ei aiva viela. Viela pitaa ekrata elakekassaa monellakitapaa.
Nyt tas sitte vietetaan jonkiasteesta siestaa ja koitetaan tuumata ehtoon eineen nauttimispaikkaa. Valieine kaytiinki vetaasemas tuos lahistolla ja oliki pikkasta aykiampaa paipaijasalaattia, kanalla ja tosi maistuvalla possulla. Ja juomana vain raikas vesi tallakertaa.
Jotta tottahan tas saaki toinenki tovi kulahtaa ennenku rupiaa nalaka tuntumahan, mutta mikas tas on terassin kiikus nakutelles. Kortteeriin ku kuuluu pieni patio jossa kaharenistuttava kiikku.
Jaa, Veikkaus muisti pienella ahkeruusrahalla ku onnistuun vakios. Tuallaanen 5000bht on taala kohtalaanen summa kumminki.
Ja pianhan sita saa ruveta jannittamahan pressanvaalia, kuulemma olis tata aikaa kolomelta yolla tulos valamiina, mutta tuskin nousen sita kattomahan. Tietaahan tuon tuloksen jo ennakolta.
Jotta kattellahan huomenis kuinka maat ja asiat makaa. Siihen asti anteeksi ja nakemiin.

lauantai 4. helmikuuta 2012

periantaita

mennaan ja vakia pukkaa tanne koko paivan aijan. Thaikuulle tamon sellaanen vakioviikonloppupaikka joka aiheuttaa senki jotta hotellien hinnat tuplaantuu yhyren paivan aijaksi. Me valtettiin tuo pysymalla nykyyses kortteeris viela tama yo ja huomenna taas vaihdetaan... ja parempaan paikkaan joka loytyi tuossa raitilla kavellessa. Rauhallisimmassa paassa tata aluetta, mutta silti kaikki oleelliset paikat suhteellisen lahella. 7-Eleven ja muut. Ja tallakertaa majootus bungalow-tyyppinen ja tosi tasokkaan nakonen. Ja ku hintaki saatiin puhuttua kohtuulliseksi oli kortteerin vaihto seleva. Ja niinku jo aiemmin tullu mainittua, meitin kortteerinvaihto ei kauaa kesta. Paikasta toiseen puolestunnis, voin melekeen taata sen. Ja siihen aikaan on jo jaakaappiki ladattu kylmia juomia tayteen ja monta muutaki askaresta toimitettu.
Tanaan oliki sitte varsinaasen supaalun vuoro ja sehan tarkoottaa aurinkonottoa ja oikeen tuelta. Toista tuntia siina tuli kylkea kaanneltya kunnes Tip tuli paikalle hiushoirosta ja pelasimme viela tunteroosen korttia siina mukavassa lammossa. Ja rannallahan on palavelut kohillaan, ku vuokraat sen tuolin niin vuokraaja pitaa siita huolen ettei mitaa puutu. Tuotiin maksutta hedelmia ja maksusta olutta. Joten johan siina vain oli soma korttia laiskia ja voittaa muutamia palveluksia. Rahastahan me ei tokikaa pelata. Paitti poolia.
Tanaan sitte vuokrattiin fillari ja onhan mukava supaalla ja kuliettaa tuota 45-kiloosta siala jopparilla. Ja kaytiin heti aikalailla kaukana iltaeineella ku polokaastiin toiseenpaahan kylaa syamaan meriruakaa. Ja saatiinki pikkasta parempia ostereita, kalaa ja toki pikkasen tulisempaa kanaa. jo vain silla masu taytty ja jakso hyvin polokasta sitte toiseen paahan paariin pelaamaan puulia ja sulattelemaan ruokaa SS-lasillisten seuras. Ja paluumatkalla piti kayra hakemas AloeVera-tyyppista voiretta intiaanin ihoa muistuttavaan olemukseen. Ja siita vieresta sitte tarttu mukaan aiva loistavaa pannaria. Kaikki thaikkulas kayneet tietaa miten hyvaa ko. pannari on ja nyt Tip viela yllatti ja otti banaanilla ja kananmunalla... Somaa oli sellaanen setti vetaasta.
Joten taalta tahan ja tuonne.
Tariekkaa.

torstai 2. helmikuuta 2012

joopa

tana aamuna sain sitte tarpeekseni hotellin remontista ja siita jotta se saatanan rallakka rupeski soimaan kohta seiskan jalakeen. Eihan se sinallaan haitannu, muttei sellaasta viitti kuunnella ku eioo kerran pakko. No, kattottihin kortteeri suhteellisen lahelta ja samaa tasoa. Eli ei ollu pitka matka kortteeria vaihtaa ja koko hommaan ei menny ku puolisen tuntia...
Toivottavasti tama on sitte pikkuusen hiliaasempi ainaki aamupuolesta. Ei mua nain iltasella haittaasi vaikka pikkuusen metakkaa kuuluusiki, mutta jotenki se aamu on sellaasta herkempaa aikaa. Ja vaikka kuinka olisinki hereella niin en viittisi turhaa moykkaa kuunnella, Oon siitaki jo saanu tarpeekseni.
No, tanaan sitte otin uusinnan hieronnan kans ja teki taas niin, niin eetvarttia jotta tairan menna taas huomenissaki ja samaan paikkaan.
Hua-Hin tuli katteltua ja taas havaattua sellaaseksi paikaksi johona on mukava pistaytya, mutta johona ei valttamatta haluaasi pirempaa aikaa viettaa. Hauskaa oli siina istumapaussia viettes kuunnella suomenkielta puhuvia. Mutta en viittiny puheisiin puuttua, jotenki ei vain huvittanu. Tip kysyy jotta miksei, mutta en oikeen osannu sillekkaa vastata. Ei vain huvita niitanaita rupatella jos ei kerran oo pakkokaa. Ja mullahan eioo.
Eihan sielta juuri mitaa mukaan tarttunu, yhyret shortso-tyyppiset housut sorruun ostamaan ja siinapa ne.
Sitte van-tyyppinen kulietus tanneppain ja hotlalle pikkuuselle huilille.
Jonka jalakeen oliki vuoros se BBQ! Ja voi ristus sen ruaan maaraa! Grilli sen mallinen jotta ymparilla valamistuu keitto ja keskios sitte rillataan kaikkia maharollista. Ja sitahan piisas. Oli lihaa monensorttista, oli kalaa ja vaikka mita. Ja kaikki mita rillattiin niin syatiin. Ja olihan siina kyytipoikana mainittu SS soodalla vahavistettuna.
Menihan siina toinenki tovi einehties, mutta olihan hyvaa! Kasvikset tuoreita, samoin kalat ja kaikkiki! Siis maistu todella hyvin!
Ja ny on niin, niin taytelaanen olo.
Siina ko. paikan vieres oliki varsin hyvin varusteltu viinakauppa ja sielta tarttuuki mukaan SanSomin vientiversio jota tas ny sitte makustelen... Etta kehtaako tata omaan kaappiin roudata... Aikalailla samansorttiselta maistuu ku tuo normiversioki, mutta koriampi on pullo ja paketti. Tai ainaki yrittaa olla. SIMILAN on merkki.
Nojaa, siita kumminki sitte mopotaksilla hotlalle ja sitte tata tuttua kotoolua.
Jotta siita taas saitta, tykkasitta tai ei.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

ja taas

vain on paiva illas. Kuluu se aika nain tyhjaaki varkates. Ei sitte kumminkaa niita fillareita vuokrattu vaan otettiin jokseenki ulkoilun kannalta ja kaveltiin lahes kaikki matkat. Rannalla tovi jos toinenki ja sitte mettastin sita hierontapaikkaa. Ja loytyyhan se aikalailla laheltaki ja osoottautuu siksiki hyvaksi paikaksi jotta soviin heti huomisenki kaynnin samalla. Oikeen kunnon hierontaa ja kovallaki karella. Se vain passaa rankan tyon raatajalle... Ja miksei mullekki. Ja sitte oliki sen luvatun pizzan aika. Norjalaisvetoonen Pizza Cha-Am todettiin jo viime reissulla varsin oivalliseksi paikaksi ja oli sita edelleenki. Pitsa oli valtavan kokoonen vaikkei suurin ollukkaa ja sen kans ku huitaasi pari lasillista punkkua niin johan oli kovaa taytelaanen olo. Ja sehan vaatii virkistavan suihkun ja paikkarit kyleltaan. Ja sitte oliki vuoros jokaviikkooset paikalliset markkinat ja johan olivakki markkinat! Ihimisia varsin maharottomasti ja tietysti myyjiaki. Mukahan tarttuu yhtasuntoista tarpeetontaki kai. Parasta oli ku finaalis istahrettiin ja etehen kannettihin kylymyyresta hikooleva pullo Leksaa, tuota oluitten kunkkua! Siina niita siemaillessa todettiin, ettei meitin kannata millekk'' BBQ-eineelle menna ku emme juuri mitaa jaksa syara joten valitsimme tasta lahelta nuudelipaikan ja siemaastiin sellaaset sopat. Ja oliki hyva valinta.
Huomiselle on suunniteltu reissua Hua-Hiniin hieronnan ja Tipin ihonpuhdistuksen jalkeen. Mita siella sitte jaa nahtavaksi. Kait son sita peraskavelya taas ja mullahan ei mitaa sita vastaan oo, kunhan nesteet pysyy tasapainos niin pysyn maki.
Ja huomenna meinattiin menna se BBQ syomaan ja oikiastaan kattottiin jo paikkaki valmiiksi tuosta matkanvarrelta.
Joten sitte naihin totuttuuhin askaresihin!

ja peli jatkuu

aamu aukes aurinkoosena ja tasta ikkunasta ku samalla kattelen niin meriki nayttaa aikalailla rauhalliselta. Olemma siis lahes rannalla, olisko tuohon veteen 1oom matkaa. Taman paivan kiiruhisihin kuuluu hierontapaikan ettinta, polokupyorien vuokraus ja niilla ajelua. Ja toki ruokailuja ja vaikkapa tuossa rannalla lohoilya. Milta kuulostaa? Ja moskiitoista taalei oo juurikaa haittaa, jokusia pistoja sain eilen mutta eivat valvottaneet kumminkaa. Remppaa tekevat taski hotellis ja vaikka omistaja-britti kaviki sanomas jotteivat aloota varahin niin sirkkeli rupes huutamahan 0740. No, muahan se ei haittaa ja ei nayta haittaavan tuota nukkuvaa puolisoakaa. Joten antaa sirkkelin laulaa ja Tipin nukkua, jaksaa sitte paremmin.
Tuli eileen tulles saatua aika hyva kuva Bangkokista ja sen ymparistosta ja aavistuksen siita mita ne tulvasateet saivat aikaan loppuvuodesta. Aikalailla alavaa seutua ja paikoon vesi oli ollu niin korkialla jotta taloot puoliksi vedenalla. Mehan en menty kovinkaa lahelle keskustaa ku tama meitin hovikuski tuli noutamaan ja lahti puikottamahan tanneppain. Ja ne risteykset! paikoottain nelias tasos ja mennahan valilla aiva vastaasehen suuntahan, muttei tartte tuumata olevansa vaaralla tiella. Jos kerran tietaa mihinka on menos. Eika juuri kukaa tuu sivusta. Aikalailla sujuvaa liikennointia, mutta ompa automaaraki melekoonen. Mutta sitteku paastihin baanalle niin ei se liikenne niin hirvittavaa ollu, tasaasta kyllaki ja aikalailla sujuvasti kuskit osaa sen ajopaikkansa valita ja ohittaa. Tiethan taalon varsin kohtuullisia enka oikiasti oo kovinkaa huonoilla teilla ajellu. Toki suuri Isan on kaymatta... kertovat siella teitten olevan valilla toisemmoosia... Tottapahan tuoki pitaa johonaki vaihees kayra kattelemas.
Jaa, josko sita rupiaas keskittymahan paivan ohojelmaan ja aloottaas sen vaikka vaaterista... meritaatio.