perjantai 2. maaliskuuta 2012

viimeisena

paivana alootettiinki heti aamusta menemalla aamutorille josta oikiasti voi tehda niita halpoja ostoksia. Mutta joudut aina ottamaan kolme tai nelja samaa tuotetta, mutta mitas se haittaa ku hinta on prisen euroa. Siina tuli sitte hankittua pikkupojille yhtasuntoista ja jotaki vanhemmillekki. Ja Chinatownista loyty se teelaatu jota hainkin, nimittain gingsenilla terastetty kiinalainen vihrea tee. Ja sita otin riittavan maaran, etta piisaa ainaki kesalle ennenku Tip tulee ja tuo taydennysta. On se chinatown aikamoinen alue, siis iso ja niita kauppakujia piisaa ja tuotteita laidasta laitaan. Asuuhan taalla kiinalaisia useita miljoonia ja lahes kaikki ko. kaupunginosassa. Etta vilinaa ja vilsketta piisas ja siella soimme reissun ehdottomasti parhaan nuudelikeitoksen ja keitto tuli poytaan lahes samaan aikaan ku ehdimme istuutua. Ja kahden hengen ruuat limppareineen makso parisen eruoa, ettei ollu hintavaa. Kellon lahennellessa nyt yhta istumme hotellin kahvilan terassilla kahvitellen ja jaateloa syoden. Siis mina kahvia ja Tip jatskia.
Tannaan ei juuri muuta olla suunniteltukaa ja ostokset joita piti tehda on kaikkityynni tehtyna ja pian voisi vaikka matkalaukunkin ummistaa. Mutta sen ehtii viela silla tuttu kuski lahtee viemaan kentalle kahdeksan aikoihin ja Tip palaa tanne ja lahtee aamusta takaisin maalle. Hotelli ku piti kuitenki maksaa niin turhaan lahtee iltamyohaan maalle yksikseen. Ja kun tuttu kuski tuo turvallisesti tanne hotellille niin ei mitaa arvelluttavaa.
Ajateltiin olevamme kentalla siina ysin aikaan ja check-inin jalkeen seuraakin vain pikainen hyvastely ja siirryn sinne kansainvaliselle alueelle ettimaan naamatutulle savutettavaa...
Tama hotellin wifi toimii oikiastaan vain taalla alakerassa, huoneessa toiminta on siksi satunnaista ettei viitti edes yrittaa. Ja tassa on kylla kohtuullisen lammin vaikka tuuletin kuinka yrittaa viilentaa. Lupasivat asken toosassa aikamoisia helteita ja varoittivat ihmisia sen vaarallisuudesta kehottaen valttamaan ulkoilua ja varustautumaan hatuilla ja juomaan riittavasti. Siis lomailemaan tannetuleville on luvassa aikamoiset helteet. Phuketissa luvattiin lammon nousevan +40 pintaan ja samoin Krabilla. Ja veikkaisin suuntauksen olevan samansorttinen muuallakin.
Mutten ma naita keleja moiti, se vaatii vain asianmukaisa toimia ja tosiaan liian ulkoilun valttamista niin siita kylla seleviaa hyvinki. Oli meilla maalla muutamanan paivana tosi lamminta, mutta iltapaivat tuliki kulutettua kuulerin alla elokuvia kattellen. Beck-sarja tuli taas kattottua kertaalleen ja samoin monta muutakin...
Mutta taman katsauksen jalkeen paattelen taalta tahan ja nakemiin. Ja anteeksi.

torstai 1. maaliskuuta 2012

johan oliki

meinaan haajuhulat. Vieraita oli tosiaan yliki 1000 ja ohjelma vallan maharottoman nayttava. Oli tanssioota monensorttisia ja ihkaoikia orkesteri soitti. laskin soittajiaki olevan puolisen tusinaa ja solistit vaihtuu ku hihinalta. Hienoa kattella illan pimeyres.
Ja ruoka oli taas totutusti tosi hyvaa ja juomaaki piisas varsin kelevollisesti. se nais thaikkujuhulis on merkillista, ettei kukaa tanssi. Siis niinku yleeson puolella vaan tanssimisesta huolehtivat nama alati asujaan vaihtelevat varsin nayttavakki tyttoset. No, on siella joitaki miehia etaisesti muistuttaviaki joukos. Jokusia vain tokiki.
Hiatten jalakeen elo rauhaantuuki kummallisesti ja ei mitaa erikoosta sitte ollukkaa. Sellaasta normaalia kotopuuhaa. Vaha pikkuusen puutarhatoita ja vaha pikkuusen kasvien kastelua. Enimmakseen kumminki patsastelua ja mulla joka aamusta supan repimista.
Tanaan sitte ku aukes torstai oli aika suunnistaa tanne maalikylalle ja tanne tultiin tutusti minivanilla ja reippaasti tultiinki. Riuskan majoittumisen jalkeen otettiinki kumijalaka alle ja suunnaksi MBK. Ja sehan on sellaanen ostoshelevetti jottei juuri pahemmasta valia. Kerroksia loytyy useita ja jokaanen aikalailla suurehko. No, sielta loytyy aika monenlaista tavaraa ja meki loyrettiin lahes kaikki mita sielta haettiin. Joku oli liian kallista ja joku taas ei. No, ostokset saatiin kuitenki tehtya ja yhteistuumin otimme suunnan kohti hotellia ja pienta virkistaytymista.
Olemme tassa aikalailla rautatieaseman lahella, tuossa valilla menee jonkisorttinen uoma tai miksikahan tuota oikeen sanooskaa. No, meilla on kuitenki tas lahella sellaanen ravintola jossa aina taallaollessamme kaymme syomas ja niin tanaanki, mutta pettymys oli suuri kun sita mun suurta herkkua ei suuren kysynnan takia enaa ollukkaa keittiossa... Korvike loytyy aika helposti ja tuskaa lievitti tarjoilijan lupaus, etta huomenna sita herkkua takuulla saamme. Hermot asettuivat normaaleihin uomiin ja asiaa helpotti tarjoilijan pikaisesti potyaan kiikuttaman SS-pullo. Pieni tosin, mutta riittaa nain viimeiselle illalle varsinki hyvin. Siina tuli tilattua einesta siksiki reilusti, etta situumma varsin kohtuullisen tovin niita syopotelles. Siina meni kanaa cashew-pahkinoolla, ja meni laappia ja rapiaksi paistettua syvanmeren ahventa valkosipulilla ja chililla. Ja oli ristuksen hyvaa ja kaikki meni!
Ja hotellilla kavi ilmi, etta wifi ei huoneessa juuri toimikkaa vaan oli tultava tanne terassiravintolaan nakuttelemaan. En toki asiaa moittinu, tassahan on varsin soma istuskella ja kattella ohiajelevaa liikennetta.Leon kassa tokiki.
Itseasiassa odottelemme Tipin serkkua joka asuu tassa maalikylassa ja hanella on Tipille joitaki tuotteita toimitettavaksi kotikylille.
Huomenna on suunnitelmissa nousta aikaisin ja menna paikallisella aamutorille jossa myos reissun alussa kavimme ja tehda taas niita tosi halpoja ostoksia.
Ja sen jalkeen kohteena on Chinatown ja teeostokset jotka minulle yksi tarkeimpia ostoksia silla sielta saa parhaat teet joita taalla myydaan. Niin kiinalaiset kuin paikallisetkin.
Ja huomennahan se on sitten taas edessa se aika, etta pitaa siirtya tuonne lentokentan suuntaan ja koittaa kattella jotta onko finski sijoos vaiko ei.
Mutta siihen on aikaa.
Ainaki vuorokausi melekeen.
mutta jos ei taalta kummempaa kuulu niin lupaan taas yrittaa jonkimoosta yhteenvetoa. Veikkaan etten sita kumminkaa tee, mutta voihan sita aina yrittaa. Ei sitakaa laiteta.
Jotenka taalta tuonne.
Ja varooksi anteeksi ja nakemiin.