lauantai 30. huhtikuuta 2022

Jouko ja Kosti - Muisto vaan jää (1968)...Only a Fool Breaks His Own Hea...tämä vielä, sitte piisaa.

Santana - Oye Como Va (Audio) nuoruuren musiikkia

JURVA

Oli kumminki ensimmääsen täyren toimintaviikon ykkönen, vaikka hiuksenhianon erolla Kauhajokehen. Melekeen tarvittihin maalikameraa... mutta sitte Kurikka ja Teuva molemmat kohtuullisen hyvillä tuloksilla kummakki. Teuvalla ensimmäänen viikko, jotta kattotahan sitte tulevalla viikolla, mihinkä suunta näyttää. Ja päivän palakitti takkutukka, joka kuvas joko oikialla tai vasemmalla... Nyt saunanpesäs valakia ja rilliis hiilet valamihina, jotta ensiksi saunahan ja sitte rilliihin valakiat. Ja ei keli haittaa, pannahan vaatetta sitämukaa päälle ja nautitahan virkistäviä juamia. WAPPUA KAIKILLE!

Jurva 30.4.2022

vappuaatto

alakoo aika raikkahas kelis, mutta toki tuosta nyt jo lämmenny. Pian kello lähentelöö kymmentä ja tuloo aika nypätä vaunu hotellin päätyhyn, sinne sitte orotellahan näläkäästä väkiä... Kattotahan kuinka väki liikkuu.

perjantai 29. huhtikuuta 2022

Kurikka

meinas ensiksi olla kovaaki hiliaanen, mutta viimmeeset pualisentoista tuntia petras tilanteen varsin kohtalaaseksiki. Ei aiva loistavaksi, mutta kelevolliseksi kumminki. Keli ei oikeen suasinu, tuuli oli KYLYMÄ ja varmahan piti joitaki asiakkaita tuvassaan. Mutta tyytyvääsiä kumminki saarahan olla tuloksehen. Kotipihaki alakaa sulaa, mutta vielä sain juomat jäähryttää penkas... ehkä huomennaki?

Kurikka 29.4.2022

torstai 28. huhtikuuta 2022

vielä

saatiin käsitys siitäki, ettei se kesä aiva ovella kumminkaa oo...

välipäivänä

oliki sitte tarpeen käväästä hyätykäyttöasemalla. Mutta ei ollukkaa aiva pikku homma pistää airanromppeen kyytihin, mutta sopivaa jumppaa näin välipäiväksi. Heleppo ne oli pois nakella tuyala hyätykäyttöasemalla, siinei montaa minuuttia menny ku olivat pois. Mutta nyt on se homma tehty ja suunnitellahan seuraavaa. Nimittäin tilalle istuttamista, jotta tulooko tuijaa vaiko mitä. Hietikolle (Viherhietikolle, Kurikkahan) asiaa piakkoonki. Chiliistä ensimmääset kukkii, jotta hyvin ollahan aikataulus, lisää istutetahan ja sitte tuonnempana siirrellähän kasvihuoneeseen. Sinnekki pian pääsöö ja saan sen huputuksen poistettua. Ja normaalit kokkaukset toki tehtynä, jotta nyt joutaa tovin kenata kaffin tronaamisen jäläkehen.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

tiistai 26. huhtikuuta 2022

sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Sunnuntai

Oliki varsinaanen työpäivä, hakaasin Tuomaksen hommiin ja heti alakoo puut siirtyä pinosta vajaan. Itte siinä sitte oksiin omenapuun ja raivasin kaatuneen humala-airan pois kulietettavaksi hyätykäyttöasemalle. Tuomas ahersi nelisen tuntia, sitte maistuuki ruaka ja sen päälle kyyrittin herran takaasin kotio. Palakittin itteni muutamalla kylmällä juomalla joita vielä voi viilentää lumipenkas. Mutta ei kauaa... toisella puolella on isompi penkka, jotta sinne voi vielä vappujuomia laittaa... Mutta nyt voin sanoa takin olevan kutakuinki tyhjänä.

24.4.2022

lauantai 23. huhtikuuta 2022

perjantai 22. huhtikuuta 2022

kurikka

oli oikeen mukava alootus, vaikka ensiksi tuntuu kovaaki hiliaaselta, niin loppujenlopuksi aikaansaatiin varsin mukava tulos sesonkin alakuhun. Ja päivän palakitti KARHU! Elokuvis olin eileen ja sehän oli sellaanen tapaus, jotta Jurvalaanen Juha Järvinen on teheny elokuvas käytetyt noitarummut. Ja tekijä oli paikalla ennen elokuvaa kertomas tästä prosessista. No, rummut ei pitkään ollu esillä elokuvan aikana, mutta musiikis rummutusta oli runsaasti, mutta seleville ei tullu, jotta käytettihinkö näitä rumpuja musiikkiin. Elokuva on oikiaa HOLLYWOOD-tuatantoa ja siten isoolla rahalla tehty. Tottapa rumpumaakariki sai kohtuullisen korvauksen tekemisistään, siitä ei ollu puhetta... Mutta nyt mukavan päivän jäläkeen valamistaurutahan huomisehen JURVAn myyntiin. Sitte voirahan pikkuusen huakaastakki.

Kurikka 22.4.2022

keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

tiistai 19. huhtikuuta 2022

19.4.2022

vielä piisaa lunta, mutta ulukokaffit kumminki join mukavasti seinustalla. Toki vasta askareitten jäläkeen.

maanantai 18. huhtikuuta 2022

sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

pääsiäänen

sitte pian taputeltu, huomenna vielä pyhäpäivä, mutta ei me sitäkää sen kummemmin viätetä. Vaasaan hankinnoolle, Asian-Market on kumminki auki, niinku joka päivä. Chilien toinen aaltoki lähteny käyntiin ja pian ensimmäänen setti siirtyy amppeliihin. Kunhan saan ne tuolta aksvihuoneesta esille... mutta hyvin kerkiää, ei niitä pihalle kumminkaa vielä voi laittaa muutaku hetkeksi. Yöt on kumminki vielä liika kylymiä. Nyt vaihteeksi Netflixistä toisemmoosta draamaa, Skandaalin anatomia- sarja kertoo prittilääsen poliitikon elämästä ja töppäälyystä. Oikeuren toimintaa ja mukavasti näkyy vieläki tuo säätyjen ero ja hienoston hienostuneisuus. Ollaan niin olevinaan, vaikka taskut on tyhyjät ja rahaa eioo kunnolla eres elämiseen niin silti ollaan niin hienoja jotta oikeen. Ja toisaalta taas se juonittelu eioo miksikää muuttunu siitä erellisestä joka käsitteli 800-1000 lukuja kun saarilla kuninkaskunnat tappeli keskenään ja toistensa kans. Samalla alilla juonitellahan nykki, puolueet keskenään ja ihimiset pualueen sisällä nokki toinen toisiaan aiva kilipaa. Mutta sellaanen se ihiminen vain tahtoo olla, jotta sitä valtaa ja kunniaa pitää yrittää tavalla tai toisella tavootella ja vaikka kenenkä kustannuksella. Sitäki oon monta kertaa tuumannu, jotta kuka on rakentanu ne kaikki mahtavat kartanot ja muukki rakennukset, tyälääsethän ne on rakentanu, ei aatelisto oo pannu tikkua ristihin, niitten aika on menny suunnittelus ja salonkiis teen ryystämisehen. Joku on ne pytinkit teheny ja eioo ollu aiva heleppoa senaikaasilla vehkehillä ja värkiillä. Jotta on pitäny olla tuhansittain tyälääsiä niitä rakentamas. Samoon pitäny olla väkiä niitä ylläpitämäs. Downtown Abbeyta kattelin muutaman jakson, mutta en jaksanu sitä säätyläästen hienostelua. Ja sellaastahan son ollu, kaharen kerroksen väkiä ainaki, jos ei usiammanki kerroksen. Ja jokaanen kerros keskenään vielä järiestetty laillansa, jotta ne kaikkein alimmat on sitte niitä jokka kovimman yön teköö. Piisaako jo? Mulle ainaki.
jotta hörppään tuon viimmeesen pääsiääsoluen pois kulieksimasta. Jäi eiliseltä kun en enää kolomatta jaksanu... Jotta näillä ihimettelyyllä mennähän nyssitte kohti alakavaa viikkoa. Vaunuulu laajenoo siten, jotta periantaina on Kurikka ja sitte normaalit Kauhajoki ja tietysti sitte Jurva. Sitte seuraavalla viikolla mennähän kattomahan Teuvan ostovoimmaa, jotta kannattaako sinne ajella ja siälä päiväänsä viettää. Mutta mennähän ny ensiksi tuleva viikko.

lauantai 16. huhtikuuta 2022

Jurva

Ansaattoo tänään isoommat kiitokset ja kumarruksekki. Oli oikeen mukava ja tuloksekaski päivä ja siinä mukavasti avitti ampumakisat jokka oli oikeen SM-tasooset. Sieltä kävi porukkaa ruakaa hakemas ja toki kävi palio tuttujaki asiakkaita. Jotta tuallaasen päivän jäläkeen on mukava jatkaa kautta! Ja nyssitte päivän palakittoo KARHU!

Jurva 16.4.2022

perjantai 15. huhtikuuta 2022

torstai 14. huhtikuuta 2022

The Last Kingdom

Netflixistä pian loppusuaralla ja täytyy sanoa, jotta piisaa jo niitten Viikinkisariojen jatkoksi. On se ollu aikamoosta touhua tuola brittien saarilla. jatkuvaa sotaa ja teurastamista kaikenaikaa. Ensiksi oli Roomalaaset, sitte keskenäänsä sotivat kaikenaikaa, niillä ku oli niitä kuninkaskuntia vaikka kuinka monta. Sitte tuli ne Viikinkit ja pitivät alueita hallusaan aika kauanki. Samalla ku oon kattonu näitä niin oon pikkuusen perehtyny historiaan ja nämä sariat seuraa sitä aika mukavasti. Mutta ihimetellä pitää, jotta mistä piisas miehiä moisiin sotiin ja teurastuksiin? Ja jatkuvaa jounittelua joka paikas, kaikki pettää kaikkia saarakseen itte jotaki. Onko meno siitä juurikaa muuttunu? Juanitteluahan on ollu aina ja se tuskin miksikää muuttuu vaikka kuinka sanotahan ihimisen viisastuneen. Vallanhimo on melekoosta ja sen etehen ollahan valamiina pettämähän omat verisukulaasekki. Mutta onhan ollu mielenkiintoosta seurata sen ajan elämänkulukua kaikkineen, arkisia tapoja ja kaikkia siihen liittyvää, nämä sariat kuvaa niitäki kohtuullisen mukavasti. Elämä eioo ollu heleppoa ku on saanu jatkuvasti peliätä, jotta joku hyäkkää jostaki tai jotta ittensä pitää olla sotimas johonaki. Variella perhettään ja kotoaan siinä sivus. Jotta tämän jäläkeen en hetkehen näitä tämän tyyppisiä juttuja kattele. Ja sitte sananen eilisestä.
Kauhajoella oli oikeen mukava päivä ja mieltä lämmitti, jotta meitä oli orotettu ja ykski rouva melekeen pisti tanssiksi ku tuli evästä hakemahan. Mukava oli nähärä tuttuja ja toki uusiaki asiakkaita näkyy. Ja mukava on olla Topin tontilla ja siälä jatketahan taas ens viikolla! Nyt piretähän tovi pääsiäästä, mutta LAUANTAIna sitte kumminki Jurvan kuuluusalle torille. Tänään REKO täälä ja sitte yks popiatilaus joka tullahan hakemahan iltapäivästä.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

maanantai 11. huhtikuuta 2022

kauhajoki

käyty tänään, hankittu RantalanLihalta possun jauhelihaa pakastettuna ja sitte käyty ToPintorilla tarkistamas myyntipaikka... sieltä tarttu mukaan viimsenpäälle kuivuri, nyt ei lopu kapasiteetti sienten kuivaamises. Sattu olemaan tuuri ja Topi hereellä ja otti heti yhteyttä kun moinen värkki tuli myyntiin. Jotta keskiviikkona olis sitte tarkootus tuolle paikalle vaunu vetäästä ja mennä kattomahan, jotta kuinka kauppa käyy.

lauantai 9. huhtikuuta 2022

Tursaan puutarhassa

viikonloppu

salilla toki tänään, mutta eilen sain vihiroon ja viimmeen laiteltua nuo Namibiasta tuomani vehkeet niille kuuluville paikoolle. Jousikan nuolineen ja tuon kirveen ostin paikalliselta (Bushmanni) mettästäjältä ja muistaakseni maksoon kohtuullisen hyvän hinnan niistä, vaikka pikkuusen ensiksi tuumautti, jotta vein elinkeinon... mutta veikkaan mettästäjän saavan nopiaa tehtyä uuret välineet, maksamani hinta saattoo mennä vaikka tarvikkeitten ostoon. puskiin häipyyvät kauppojen jäläkeen, muistan, jotta pikkuusen piti pykälämiehen pyytää viivyttämään mettästäjää kun sellaanen paikalle tuli. Mulla oli "tilaus", jotta ilimoottaa mulle ehti kun sellaanen paikalle tuloo ja näin tapahtuuki ja riensin paikalle tuotapikaa, muistaakseni mabulanssilla... olin meinaan silloon lääkintäau:n sijaasena ja avaamet oli mun hallus. Jousikas oli se jännekki, mutta koska soli eläämen suolesta, sitä ei voinu ottaa mukaan, olis pitäny käsitellä se jollaki ja sellaanen toiminta oli jo lopetettu siinävaihees. Eli oltiin jo aika lähellä kotiutumista keväällä -90. Ja nyt tosiaan ovat paikallaan, tuo kilpi on ns. supatuote, eioo varsinaaseen käyttöön tehty, ennemminki turistikamaa. Mutta seki oli paikallista tuotantoa, jotta sillälailla tuki paikallista tuotantoa. Ei muistaakseni paljoakaa maksanu, mutta on mukava muisto niiltä aijoolta. Eileen tosiaan jo pikkuusen hariooteltiin pääsiäästä ja paistoon Atrian pääsiääskanan, hyvää oli ja toinen orottaa vuoroaan. Mutta sitä eilistä kanaa jäi vielä täksiki päivää, jotta ruaka on melekeen valamiina... Nyt on pannari uunis, jotta pian on päiväkaffien aika.

perjantai 8. huhtikuuta 2022

pääsiääsen

harioottulua paistamalla pääsiääskana. Hyvää oli ja toinen jääkaapis orottamas ens viikonloppua.

kevät

antaa vain orottaa ittiään, tänään taas aamulla sellaanenki lumimyräkkä, jottei meinannu sekahan mahtua. Salilla kumminki kävin, mutta aiottu Kauhajoen reissu jäi tekemättä. Ja samoon peruttiin huominen vaunumyynti, ei näillä keleillä oo kuinkaa mukavaa päivää vaunus viettää. Päiväkaffille paistelin köyhiä ritareita ja sitte hakaasin pikkuusen juotavia pääsiääseksi. Son ens viikolla, jotta kattotahan, jotta näköökö juomat sitä vaiko ei...

tiistai 5. huhtikuuta 2022

kevät 2022

otti tosissaan takapakkia ja tilanne ei juuri eilisestä oo miksikää muuttunu. Auraajaki kävi pihaa putsaamas, mutta vaunu pihas niin ei päässy ku puoleenväliin, mutta seki jo piisaa. Tänään sitte alakoo taas salihommat rotumisen jäläkeen, mutaka oli taas aloottaa ja tuttujaki näki taas niinku aina samoona päivinä. Huomenna taas uusiksi. Tosiaan vaunuulu on nyt paussilla, kirkolle mennähän lauantaina jos ei aiva maharotoonta lumisaretta tuu. Mutta ei näillä keliillää oo kuinkaa turvallista liikkua maanteillä, ei ainakaa vaunu peräs, siinä ku eioo talavirenkaitakaa. Jotta son laitoonki, kun veturis on nastat, pitääs vaunuski olla. Mutta tuohon hotellin päätyhyn on siksiki lyhyt, ettei juurikaa kelit haittaa. Mutta ei siihenkää mennä jos aiva maharotoon on keli. Toista viikkoa rotuneena en viitti ottaa minkäämoosia riskiä senkää suhteen. Jotta Netflixiä vain sitte.