sunnuntai 1. tammikuuta 2023

ltapäivää

jo mennähän ja sämpylät laitoon sjutihin uunihin, heleppo on täälä nostattaa ku on niin mukavan lämmin sisälläki, mutta varooksi nostatn uunis, mutta en tietenkää laittanu sitä päälle...
sitte testiin Lotuksesta käteen sattunu olunen joka aiva hyvä vaikka vain 4%, mutta oikeen passelin maukas. meni vain pikkuusen liika kylymäksi kun laillani unohrin sen uuren pakastimen hyllylle... mutta hyvin toimii jääkaappi ja nyt ei kenenkää tartte täälä rampata ja pysyy omat tavarat hyvin erillään. Paistoonhan mä jo kerran sämpylöötä ja niin tälläkikertaa, niistä tuli aika isoja, mutta passaa oikeen hyvin. Ehkä seuraavaksi pikkuusen pienempiä ja maharutan vaikka seittemän pellille, nyt vain kuus. Mutta eipä tartte puputtaa montaa kerralla ku ovat reilun kokoosia. Ja pistin tosiaan reippaasti sualaa ja valakosipulia, jotta makuaki pitääs olla. Ja en sitte sitä makaroonikoteloa tänään tee, keittiöllä oli jo olemas suunnitelmat ja en niitä rupia vesittämähän. kerkiää huomennaki, jauheliha on omas jääkaapis. Täälä son sitte pikkuusen erimoosta, son niinku hakattua, mutta yhtä hienoa ku jauheliha. Seuraavalla kerralla tuotatan torilta sisä- tai ulukofilettä, sipulia ja bataattia ja niistä tuloo loistava perunalaatikkoa muistuttava. Porkkanaaki voin laittaa lisäksi, pitää vain tarkistaa, jotta mullon sopiva vuoka sille ja teherä pikkuusen reippaampi setti, sitä syää kyllä monta päivää kun lämmittää vain vaikka mikros tai miksei pannullaki. Nyt sitte huomenna Pau saa teherä kunnon aamupalan, ostin kaikki amaharollsita, jotta saan pitkästä aikaa vetäästä ravitsevan aamupalan... tomaattia ei vain sattunu olemaan ja en havaannu eileen torilta tuotattaa, mutta menöö toki iliman sitäki, oon vain tottunu joka päivä tomaattia syämähän. On kuulemma hyväksi meille miähille monestaki syystä. Näin oon antanu itteni ymmärtää ja passaa ainaki mulle ja uskon siihen, jokainen saa uskoa tai olla uskomatta.
Ja hyvin etenöö sämpylät uunis, pian pääsöö amistamahanki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti