perjantai 3. maaliskuuta 2023

viikonloppua (K18)

koitetahan alootella ja nyt kylällä tapahtuu. Eileen yks vanhempi kyläläänen oli vain kävellessään kaatunu ja kuallu siihen. Nyt on menos yhyret hääjuhulat ja toiset munkkijuhulat, mutta kumpaankaa ei tartte osallistu akuinkaa. Ja sitte parin viikon päästä on ehkä kylän komeimman talon talojuhulat ja samalla samas taloos munkkijuhulat. Kysees valtion (ex) virkamies joka on vissiin teheny urallaan rahaaki oikeen kunnolla, taloo on meinaan komia ja näyttäväki, on terassia katolla ja sivuulla, kolome kerrosta ja tosiaan kattoterassiki ja alakaa olla valamsita, vaikka rakentaja oliki sille annetut rahat käyttäny muuhun ku rakentamisehen. Mutta sitte vissihin vaihtuu rakentaja ja taloo alakaa olla aikalailla valamis, jotta ne juhulat piretähän vissihin siinä tosi isoolla tontilla. Mutta eioo tiatoa, jotta ollahanko sinne menos, eioo vissihin ainakaa kutsua viälä tullu.
aamulla kummnki tekaasin puuron ja sen kans paahtoleipää (sitä ainoaa jota voi joskus eres syärä) juustolla ja chilimakkaralla. Ja tuo tikkujuttu on sitte hyvää, vähä niinku kuivalihan ja sipsin risteytys ja sopivan sualaanenki iltapäivisin naposteltavaksi, vaikka justihin nyt kun kello lähentelöö kahta ja siirsin tiätämyskoneen vaihteeksi pöyrälle. Ei millää jaksa tuota televisiotakaa tuijottaa kaikenaikaa, pakko teherä jotaki muuta. Lounaaksi mikrotin pikkuusen eilistä koteloa ja soli vain parantunu entsestään ja sitä jäi viälä illalliseksiki. Ainaki osana illallista voin sitä syärä, kattotahan sitte, jotta mitä muut Pau keksii viimmeesen illa eineeksi. Tarkistin justihin, jotta Paun lento lähtöö 0805 ja tiätysti paikallista aikaa, jotta kentälle pitääki lähtiä aijoos, sillon aikaa sitte siälä orotella kun pääsöö lähelle lähtöporttia. Kunhan pääsöö turva- j apassitarkistuksista läpi niin voiki suunnistaa jo lähtöportille, tuskin Pau mihinää ravintolas haluaa käyrä. Itte oon ruukannu sen yhyren kalliin (250bht) oluen juara, mutta 1.4. veikkaan jättäväni sen juamatta. Ei näytä olevan Pongilla (Tipin serkku) töitä, jotta Chang on kotona ja joutaa mulle hakaasta LEOn tai toisenki, muutenki tuas fiukaa erestakaasin pitkin päivää, jotta hyvä välillä olla oikiaa asiaaki. Rupes meinaan janottamahan siihen mallihin, jotta se ei vetellä lähäre... son niinku Reikikan Marskalla, jolle tuli kalianjano eikä verenjano... Tarina-baarin tarinoota jokka oon joskus nakuttanukki. Marska oli harmitoon Down-mies joka tais elää yli 70- vuatiaaksi ja asuu siinä meirän lähellä olevas Liisantuvas jossa mäki kokeelin tyäntekoa koronan aikana. Muuten oli mukava paikka, mutta en oikeen kyenny maski naamalla töitä tekemähän. Silloon oli se tyyli, asukkaitten ei ttarttenu pitää, mutta hoitajien oli pirettävä. Vaikka en sitä aiva niin nourattanukkaa ja sanoonki yhyrelle niuholle, jotta käsittääkseni suames on maskisuasitus ja , ettei pakkoa voi niin vain asettaakkaa yhyres paikas. No, soli sitä aikaa. Täälä kuulemma kouluus piretähän maskia kaikenaikaa, en yhtää ymmärrä syytä. Koulut jäiki nyssitte kesikselle, jotta teinarit saa päätoimisesti vetää lonkkaa. Ja niinku näyttävät tekevänki.
onhan tuonki hinta noussu, mutta ei tuo viäkää päätä huimaa, son se pikkuusen reilu pualitoista euroa ja pullo on 0,7 litraa. Jotta siinon niinku pari tölökkiä ja sillälailla jäsi se 75c per purkki, jotta aika etuusaa on juaminen. Ja tästä LEOsta oon aina tykänny, Chang laski pikkuusen prosenttia, mutta tämon pysyny siinä viires koko aijan. Chang oli ensiksi 6,5 ja siiton vain alskenu. Nyt on joissaki kaupoos ja seiskoolla sitä CHEERS-olutta jossa toinen on sen 6,5 ja toinen 6, mutta oikeen hyviä olusia kun muutaman vain ottaa. En koskaa juuri kahta enenmpää päiväs otakkaa ja neki näin iltapäivästä, jotta ei vaikuta yähön juuri kuinkaa. Ja sitte pikkuusen intiimimpi julukaasu, siitä syystä laitoonki otsikkoon merkinnän, jotta herkimmät osaa jättää lukemattaki. Tuon veten olemattomis ololla on se ikävä vaikutus, jotta vessahykieenian hoito on aika hankalaa ja on käytettävä paperia (WC-paperia) ja sitte koskeuspyyhkeitä ja son aina oma operaationsa kun sen homman siististi hoitaa. Mutta mullon tuo vaimo niin hyvä nuos siistimisasioos, jotta siinä eioo moittimista, mutta pikkuusen son hankalaa. Muutoon jos/kun sitä vettä tuloo, vois aman asian hoitaa sillä käsisuihkulla ja hyvin tulooki hoirettua. Siihen päättyy intiimimpi osuus. Erottelin sen nuan, jotta joku voi jättää lukematta jos aiheuttaa väristyksiä tai muita terveyrellisiä vaikutuksia. Mitäs sitte? DoemBang on se paikka jossa käyrähän periantaisin torilla ja jossa Jariki asustaa, mutta tänään ei mua tarvittu eres kuskiksi, jotta en sitte lähteny koko reissulle, varsinki kun se hiiriasia päättyy aika mukavasti. Ja hiiri toimii niinku sen pitääki. Sinne Robinsonin tietokoneosasolle pitää teherä asiaa vaikka ens viikolla, josko vaihtaasivat tähän akun ja sitte ostaasin uuren laturinki. Saisin sen vihiroon tehtyä, sohojolasku son palio kalliimpaa huallattaa, vaikka se laillansa varmempaa oliski niin hinta se on joka nyt tämän asian ratkaasoo, ainaki täs miäles. Jossaki vaihees on tuumattava laitteen uusintaaki, mutta teen sen yrityksen piikkiin, sitteku son tarpeen ja vissisti TELIAn yrityspualen kans käyn neuvottelut. POWER omn kans vahavoolla siinä asias, niilläki yrityspalavelu toimii ja valikoomaa piisaa. Jotta molempi parempi ja mua/meitä ei täskää asias siro mikää eikä mikkää ja saarhan tehrä aiva omia päätöksiä ja niin teherähänki.
tuallaanen hyvä tuate löytyy ku käytettiin kääkyrää silimäklinikalla, on paree ku ne Liiterin liinat ja putsaa tosi hyvin, jotta tuota pitää hakia muutama pullo lisää sohojolahan viätäväksi. Täälä tuallaasia tarttoo enemmänki, jotenki hiki sumentaa lasia ja monta kertaa päiväs saa putsata jos meinaa kunnolla nähärä. Vaikka televisiota kattelles en lasia käytäkkää, mutta nykki ovat nenällä ku pitää lukia ja kirioottaa samaan aikaan. Mutta näin on kello erenny ja kovaa jo lähentelöö kolomia ja mä kotan teherä vaikka ristikkoa pikkuusen ja saatan mennä sitä tekemähän etuterassilla, eioo enää niinkää paahteista ja nesteytys rupiaa pian olemahan kunnoski. Justihin sain suru-uutisen suamesta, äitini veli Kassu on siirtyny siskonsa pariin tuonpualeisiin. Kassu oli merkittävä eno mun lapsuures ja muutenki, vietin kesiä Koskenkorvalla ja Kassu piti mua aivaku omaa poikaansa, tyttäriä oliki kolomin kappalein. Jotta nakuttelu jää nyt tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti