tiistai 28. helmikuuta 2023

helemikuu

on sitte pian taputeltu, nyt mennään jo kohti iltaa ja pimeyski on vallannu maiseman jo melekeen tunti sitte. Illallinenki on jo syäty jonkiaikaa sitte, mutta ennen sitä kerkisin perehtyä isäni veljen Vihtorin sotataipaleeseen. Tilasin kansallisarkistosta Vikin kantakortista kopiot ja niitä oon nyssitte tutkaallu ja saanu kuvaa Vikin palaveluksesta harmaassa. Mielenkiinottsia asioota, vaikka ei sieltä mitää yllättävää kumminkaa löytyny, oli setämies palavellu yhteensä nelisen vuotta ja kummaski soras. Autonkuljettajana enimmäkseen, mutta kk-miähenäki näytti olleen. Palaan asiaan vielä joskus tuonnempana.
tämän perehtymisen tein sinä aikana kun netti ei toiminu, vissiin tekivät joitaki asennuksia kyylällä ja tais olla toistaki tuntia, ettei netti pelannu. Mutta sitte taas pelas ja kattelin vielä töllötintä kotvasen ennen ollallista. Pau oli teheny oikeen hyvää possu-papusysteemiä joka oli taatusti oikeen maustettua! lsäksi oli ottanu torilta keitettyä maksaa joka ei nyt sitte niin maharottoman hyvää ollu, mutta pstelin kumminki melekeen puolet tuosta annoksesta. Kun se lounas jäi herelmiin ja yhteen sämpylään. Tälläänen ruakakomento sopii oikeen hyvin, varsinki kun aamiaasen syää oikeen kunnolla ja koittaa venyttää sen syämistä ainaki kahareksaan. Pau toiki torilta herelmiä, mutta huamisin on mentävä puatihin, jääkaappi on kovaa laihialaases mallis, eioo oikeen mitää. Jotta aamuksi on toki pari sämpylää ja niille juustoa ja makkaraa, mutta muuta ei sitte oikeen ookkaa. Huomenna teen illallsieksi nakkisoosin ja Liiterin muusin! Ja sitä voin sitte syärä viäläs euraavanaki päivänä ainaki lounaaksi jos en säästele illalliseksiki. Jotta näin on päivä saatu iltahan ja on iltatoimien aika. Alakaa niitten toimittaminen ja sitte kotavasen päästä levolle asettuminen.

tistaita

aloottettuki pikkuusen normaalia varemmin, elikkä aikaasemmin. Kello eioo viälä aiva viittäkää eli sohojolas eioo viälä vuarokausikaa vaihtunu ja mä jo istun nakuttelemas... Tipi lähti naapurin porukan kans Bangkokkiin Bobay-torille ja lähtivät jo yhyren kantturoos, jotta siihen jotenki havahruun, mutta sain toki viä sen jäläkeenki nukuttua toisenki tovin, jotta ei täs toki m itää hälyyttävää pääse olemahan. Son aiva sama, jotta nousooko viireltä vai neliältä, kunhan on saanu nukkua sen kuutisen tuntia, mulle seki piisaa. Ja ku eioo mihinkää kiirusta, voi päivällä vaikka torkahrellakki pikkuusen tuos kiikkustualis kenaalles.
ja mikäs täs onolles kun on kaffia mukis ja samalla saa kuunnella kylän ääniä. Nyt on kukot hiliaa ja saa kuunnella lintujen laulua ja on niin rauhallista. En tiärä, jotta minkämoosella porukalla ne lähti ssinne isoolle kirkolle, mutta tuskin teinarit ainakaa sinne jaksoo lähtiä ja epäälen, ettei tästä kuppikunnasta Tipin lisäksi tainnu muita lähtiäkkää. Mutta saan sen täs lähituntiina tiatooni ja toimin sitte sen mukahan. Aamupalaa vain ajattelin, otin meinaan eileen illalla vajaan paketin nakkia pakkasesta ja lisukkeeksi on sitte chilimakkaraa ja munnii... jotta jos niistä vaikka Pau tekaasoo aamupalan, vaihteeksi puuron ja sämpylän tilalle. Tänään oli smelekeen käytävä Samchukis, tarvetta oli sapteekkikäynnille ja Lotuksestaki vois olla jotaki täyrennystä tarpeen. Josko vaikka vehnäjauhoja ottaas ja kokeelis niitä perunasämpylöötä joita tuos jostaki kattelin teheryn. Tuli vain perunamuusia ja jauhoja, jotta niiton kumpaaki sitte kun puaris pääsen käymähän. Ja mähän sinne kyllä pääsen, auto on katokses ja osaan siälä toki ittekseniki käyrä ja ei olisi eres ensimmäänen kertakaa. Onhan tuos mopoki pihas, mutta mialuummin ajelen autolla ku mopolla, son jotenki niinku turvallisempaaki j amuistaa paremmin pysyä vasemmalla pualella kun ratti on oikialla. Meinaakohan nämä lähikukoot pitää vapaapäivää ku eioo kuulunu muutaku kauempaa kuittaaluja ja nämä ei meinaakkaa vastaalla. No, en meinaa asiaa sen kummemmin selevittää, saattaa olla tapahtunu vaikka mitä, varsinki näille meirän tontilla oleskeleville, saattavat kokia kissojen kohtalon. Jotta häipyvät vain johonki tiätämättömähän paikkahan. Mutta ei siitä sen enempää. Helemikuu on sitte pian taputeltu ja alakaa se maaliskuu. Mutta kuukausi on viä aikaa huilaalla ja eioo millää asialla kiirusta. POPIAn markkinoontia meinaan pian aloottaa, jotta kattokaa sitäki sitte joutessanna. https://www.facebook.com/ThipsKitchen tualta se löytyy j auutta tekstiä tuloo lähipäivinä. Kunhan kiiruut sen maharollistaa. Mutta kun e tunnu mitää tähärellistä olevan tuloskaa tairan ottaa ja siirtyä television pariin, kunhan nautiskelen toisen mukillisen kaffia.

maanantai 27. helmikuuta 2023

iltaki

sitte tuli ja illallinenki jo nautittu ja olipahan taas hyvää! Oli kahta sorttia kalaa ja sitte oikeen maistuvaa nuureli-kasvis-possua ja näin riisiä en sitte syäny ollenkaa, tuo nuurelisysteemi oli niiiin hyvää.
tuo päällmmäänen kala oli sitte oikeen hyvää ja sitä tosta en sitte syänykkää vaikkei siinäkää mitää vikaa pääse olemahan, mutta kattoon syäneeni jo riittävästi. Ja toinen kuva Jurvasta johona oli oikeen mukavan näköönen keli, aurinko alakaa pasitella ja toivottavasti alakaa pian sulattaa jo lumiaki. Nyssitte eletähän toiseksi viimmeestä helemikuun päivää ja huamisen jäläkeen tulooki sitte se maaliskuu ja sitte sen jäläkeen olis paluu sohojolahan eres, jotta nähtäväksi jää, minkämoosehen kelihin sitä palaallahan. Joka tapaukses parempaan ku viimeksi keväällä -20 kun palattiin keskelle sitä koronahässäkkää ja karanteenihin mentihin Sarvijoelle johona kuluuki sitte pualisentoista vuatta. Jotta eioo niinkää kelillä väliä, kunhan vain alakaas oikeen kunnolla kevättää ja lumi sulaas maharollisimman nopiaa pois ja päästääs vaunuttelemahan ja tianaamahanki. Mukavasti jo väki kyselöö meirän paluuta, jotta mukavahan son kuulla, jotton kavattu ja orotetahan. Mutta palatahan siihen paluusehen sitte lähempänä, nyt viälä nautitahan vapaista ja levätähän oikeen kunnolla, vaikka rehellisesti sanottuna jo pikkuusen kaipaaki niitä arkisia askareita. Täälä ku kaikki on jokseenki hankalampaa, vaikka vain ruaanlaittamiseski, pitää suunnitella niin viimesenpäälle kaikki ja tehtävä vähä sitä mitä sattuu olemaan, aina ei viitti kauppaan kirmaasta, vaikka ei sinne niin maharotoon atkaa oo tääläkää, mutta ei vain tuu pikkuasian takia lähärettyä. Mutta viälon hernekeittoon värkit ja sitte on sitä Liiterin muusia, jotta vois teherä vaikka perunasämpylöötä, niihin kelepaa vehenäjauhokki oikeen hyvin ja niitähän täälon usiaa sorttia. oikiastaan ei palio muita ookkaa ku erisorttisia vehenäjauhoja ja sitte maissijauhoja, muita ei näis piänemmis marketiis oikeen taharo ollakkaa. Pattijoelta sitte löytyy vaikka spelttijauhojaki, mutta sinne ku ei nyssitte tullu lähärettyäkää j aen meinaa Lazadastakaa jauhoja tilaalla. Ei ne sämpylät niinkää tärkeitä oo, on vain mukava välillä touhaalla jotaki ja syärä omatekemää, oon siihen jokseenki tottunu ja miälestäni osaan kohtuu hyviä sämpylöötä teheräkki, ainaki itte niin tykkään. Mutta nyt kun kello lähestyy kahareksaa lopetan nakuttelun ja katton tovin Teemun juttuja ja sitte lepohon. Mutta ei toki vielä ainakaa tuntiin.

Päivä

taas menny mukavasti välillä ristikkoa teheren ja välillä telekkarin ääres torkkuen... NCIS on kans siihen oikeen sopiva saria, oon sen nähäny kokonaan televisiosta aikanaan, mutta en juuri mitää jaksoa muista kokonaan.
ja niinku vireolta ootteki nähäny, lenkilläki tuli käytyä ja oli oikeen mukava tuuli pyäräällä ja kuntoolla. Sitte reippaasti hommiin ja tunteroonen terassilla aivoja jumppaamas risktikon kans. Toki kävin Fantan juomas Tipin kioskilla ja sitte telekkarin ääreen torkkumahan... Jäätelöautoki oli käyny, mulle tuatihin oikeen hyvää paikallista jäätelöä kupillinen ja sehän maistuu! Nyt keitin mukillisen kaffia (ei näilläkää hinnoolla kannata turhia keitellä) ja sitä täs alan nautiskella kun kello lähentelöö vasta neliää. Teemu Keskisarjan juttusaria on kans kesken, jotta kattelen sitä täs samalla.

Huomenta!

maanantai

alootettu ja kutakuinki normaalisti. Jääny ilimaasematta se, jotta nyt parina päivänä on puhaltanu aika kova tuuli ja se jatkuu tänäänki. Väki valittaa kylymää olevan, mutta mulle passaa oikeen hyvin, eioo liika kuuma päivälläkää. Ainoa harmi on vain se, jotta vastatuulehen on hankala polokia... mutta tuloopahan enemmän vastusta. Temppeliltä taas musiikki kajahti, mutta nyt kysees munkkijuhulat lähistöllä ja meitä eioo (onneksi) kutsuttu sinne. Täälähän näihin juhuliin kutsutaan ja kutsus ilimootetahan, jotta kuinka monta paikkaa on varattuna ja sen mukaan sitte sujautetaan kiriekuarehen summa kahisvevaa ja tietenki tarkistetahan omista kirianproosta, jott akunka kutsuja on tuanu meirän juhuliin sitä kahisevaa. Tällä kahisevalla kustannetahan sitte ne juhulat ja saattaa siinä juhuliallekki jokunen tonni jäärä, rippuen siitä, jotta pitääkö juhulian kustantaa kaikki itte. Rungin juhulat kun oli silloon joitaki vuasia sitte, me kustannettiin musiikki ja näinollen juhulialle jäi senverran enemmän. Niis juhulis Tipi hoiti raha-asiat ja silloon ne meni justihin niinku piti ja krianpito tuli viimesenpäälle tarkast tehtyä. Mutta nyt tosiaan nuosta juhulsta vältyttihin, samoon niinku niistä valavojaasistaki joita oli pariki täs muutama päivä sitte. Ei ne enää maharottoman isoja munkkijuhuliakaa täälä pitele, väellä alakaa olla siksiki tiukkaa talourellisesti, ovat aika tiukas lieas riisin ja muunki vilielyn suhteen ja liekaa pitelöö se jolta otetahan siämenet sun muut tarvittavat ja se määrää kutakuinki sen hnnan joka tuatteista maksetahan.
eleen rupesin kattomahan (YLE) Teemu Keskisarjan juttuja ja menaan jatkaa tänään samaa. Miälenkiintoosia asioota se Teemu tutkii, niinku KYllikki Saaren ja muitten murhia jokkon tapahtunu muinoon. Kirioottanu Kyllikistä kirianki ja oon sen lukenukki. Kovan työn on teheny ja tuos sanooki, jotta se jäi vaivaamahan päätä ja ei meinannu millää päästä siitä irti. Torennäköösimpänä murhaajana piti pappia joka osootti sairaalloostaki kiinnostusta nuariin likkoohin ja oli asian takia saanu siirtojaki. Mutta lukekaa itte se kiria, emmä rupia sitä täs selostamahan. Toinen kuva eiliseltä ja perääsin valavontakamerasta ja se on osoottamas sitä, jotta kyllä se kevät on tulos ja meirän paluuseen reilu kuukausi. Mukavasti jo asiakkaat onki kyselly, varsinki Kauhajoella moni meitä orottaa ja son mukavaa tiätää, jotton kaivattu. Kattotaan sitte, jotta pysyykö Teuvaki viälä mukana, mutta se nähärähän kun päästään muutama kiarros tekemähän ja nähärähän jotta kuinka ruaka teköö kauppansa. Muita paikkoja en oikeen osaa eres epäällä, mutta Teuva on ollu se heikoon lenkki ja viime sesonkilla se lopetettihinki kun sitä kauppaa ei vain tahtonu olla riittävästi jotta sinne kannatti vaunua retuuttaa. Ja nythän on sitte tämä mun lonkka joka kans vaikuttaa sesonkiin, mutta kattotaan sitä sitte tarkemmin kun sinne klinikalle pääsen ja saa jotaki kuvaa aikatauluusta sun muista asiaan liittyvstä. Mutta alakaa täs jo pikkuusen tulla miälehen arkiset askareet suames ja Jurvas, mutta laratahan ny kumminki viälä akkuja, jotta sitte sitä virtaa piisaa. Kello lähenöö vasta kuutta ja pimeys pitää viälä valtaa ja tuo musikki pikkuusen kukkoja haittaa kun ovat välillä aiva hliaaki. Musiikki eioo häirittevää eikä liika lujalla ja aika mukavan tempoostaki, jotta kyllä sitä täs joutessaan kuunetelooki. Nyssitte se toinen mukillinen kaffia. Kalastajayhteesös viihtyvältä naamatutulta sain tiaron, jotta USAn laivasto teköö jonkusorttisen viaraalun ja se on joittenki palaveluutten hintaa nostanu, se jotta jääkö korotus voimmaan vai palautuuko hinnat ennalleen jää sitte nähtäväksi. Ne viaraalut on aika mittavia, isoja miähistöjä ja saattavat olla toisenki tovin paikalla. Oikiastaan koko Pattayan viihremaailma on saanu aikansa saman viaraalijan Vietnamis olles ja sehän oli jo 60-luvulla. Mutta enoo kyseesiä juurikaa käyttäny, mutta tällääsen tiaron sain ja se jotta mistä tiato on perääsin saattaa jäärä epämäärääseksi, mutta luotan siihen kumminki. Onhan täälä toki hinnat muutoonki ollu nousus, valtio yrittää kovaa kiriä sitä koronan aikana menettämäänsä takaasin, mutta saisivat olla tarkkana, ettei väki rupia menemähän muualle. Vietnam, Laos, Kamputsea ja vaikka Myanmar yrittää kans kovaa turistia houkutella halavoolla hinnoolla. Samoon tekoo Filippiinit josta käyvät palio täälä töiski. Muutenki viarastyövoimma pitää täälä rattaita pyärimäs, varsinki rakennuspualella tuloo palio väkiä naapurimaista ja sen havaattin tuala Immn viisumijonos. Mutta nysstte mennähän jo reilusti yli kuutta ja mä rupian juamahan tuota toista kaffimukillista ja kattelen vaikka uutisia samalla.

sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Kurjuuden kuningas

sunnuntai

menny aiva niinku muukki päivät, ei näis oikeen pääse eroja olemahan.
ristikkoa pisaa ratkottavaksi ja herelmiä tuotatin eileen torilta, jotta mikäs täs on olles. Ja tuos puolisen jäläkeen kävääsin syämäs muutaman juustomakkaran ja siinä oli sitte lounaan tapaasta. Nyssitte vain viettelen iltapäivää iliman kummempaa hötkyylyä.

Sunnuntain iltapäivää

sunnuntaita

täs oon aloottelemas ja samoon mennähän ku kaikki muukki päivät. Ei eileen sitte kummemipa enää ollukkaa, TLE suastuu näyttämään sen pualiseiskan, mutta siihen se sitte jäiki. C-Morelta tuli vastaus viestiin, ei mitää uutta. Ei vain näy muutaku EU:n alueella, mulla on tiätämyskoneen asetukset kaikki sillälailla, jotta asuunpaikkana on suami ja Freedomes Espoo. Jotta asetukset pitääs olla kunnos, YLEnki asetuksis on selekiästä, jotta asuunpaikka on SUOMI. Mutta ei vain näy muutaku jokku harvat, esim. joitaki vanhoja dokumenttia näkyy, mutta ei nyt esim. hiihtokilipaaluja.
tuo näkymä on tullu varsin tutuksi tällä reissulla, en enää joka päivä viitti eres kokeellakkaa. Rario sitävastoon toimii ja sieltä voi toki kuunnella jos oikeen kovaa kiinnostaas, muttaku ei kiinnosta. Mäkivouhkari on lähärös Rpsanjahan huomenis ja siälon varmahan televisio pantu jo lämpiämähän... UMK-kisaki näyttää käyryn ja voittaja oli joku Käärijä, enoo ikinä kuullukkaa moisesta... ja Danny on jonku pikkulikan kans tääläpäin lomaalemas, mutta niitä uutisia en halua nähäräkkää. Ja joku ruattalaanen on hypänny seipähän avustuksella aika korkialta ja suamalaasilla ei oikeen suksi kulukenu. Ja ku viälä mainitten Puuttinin puhuvan yhtä hulluja ku on ruukannu, onki uutiset sitte siinä. Täälä alakaa taivas vaaleta ja kukot intaantuu oikeen loppukirihin, ei niillekkää oo mitää väliä viikonpäivästä, yhtä kirkkaasti kiakuvat joka päivä. Bangkokkiin meno tapahtuuki vasta sitteku Pau on viäty lentokentälle, eli son sitte ens löörtaakkina se päivä. Mutta ei mulloo sillä juurikaa väliä, saan toki aikani täs näinki kulumahan, tämän koneen ja telekkarin avustuksella.
täson nyt käytös oleva kaffi, en muista onko ollu aiemmin, mutta on oikeen hyvä ja sellaanen keskitumma paahto, jotta mulle passaa oikeen hyvin ja varsinki kun en kaffia tronaa kaikenaikaa niin se näin aamuusin maistuuki sitte sitä paremmalta. Päivisin oon juanu teetä jos on siltä tuntunu, mutta aina en sitäkää oo teheny. Hampputeetä ja siihen pikkuusen hunajaa on oikeen hyvää, sitä cannabisteetä eioo enää enkä sitä meinaa hankkiakkaa, ettei tuu tullis vaikeuksia... CBD on kan siinä ja siinä, jotta otanko sitä ollenkaa mukaani, mutta tuota öljyä meinaan ottaa, sitä pitääs ainaki saamieni tiatojen mukaan saara viärä omaan käyttöön. Mutta tarkennan toki asiaa viälä toisenki kerran. Vettä onneksi tuloo ainaki näin varahin aamulla, jotta tuo vessahykieenia hoituu asiallisesti, moniko muistaa sen, jotta täälä nua putkistot ei oikeen taharo vessapaperia vetää? Ja näinollen jos paperia siihen pyyhkimisehen käyttää, on se laitettava roskikseen tai sitte teherä niinku mä. Jotta käsisuihkulla paikat puhtaaksi, mutta sitä vettä ptää tulla kunnolla, pelekkä liruttaminen ei siihen hommaan piisaa. On tiätysti oltava varalla paperia ja viälä kosteuspyyhkeitäki. Jotta siinä pieni tiatoisku tai vastaava. Putkihommiin pitääs tänne saara Sillanpään Jounin virma, rupiaas vettä piisaamahan ja paskaki sais paremmin kyytiä... ainaki vettä Jouni sais tulemahan, eikä mulla muuta tarvetta oliskaa. Suihkuhun olis mukava mennä silloon ku sitä tarttoo, mutta napposuihkuki kelepaa ja kunhan sitä tuloo eres liruttamalla, jotta saa pirettyä korveen täytenä kaikenaikaa. Varttia vaille seittemän on kello j avalakeus on tullu! Pikkulinnukki on saanu vuaron visertää ja kukoot pitää vissihin jo aamun kaffituntia kun ovat kuttaalleet jo pariki tuntia. Ja mulla toinen mukillinen kaffia eres ja on pian aika siirtyä television ääreen. Näin tämä sunnuntaki on alootettu ja kattotahan, jotta mnkämoonen tästä sitte tulookaa.

lauantai 25. helmikuuta 2023

ltaa

kohti mennähän yhä kiihtyvämmällä vauhrilla ja välpalaaki kävin taas syämäs Tpin kioskilla, tai miksikä tuota nyssitte sanoos
tuo juustomakkara on tosi hyvää ja otinki nyssitte vain sitä. Ennen tuota tapahtumaa fillaroon lähikaupalle johona nautiskelin pariki olutta, jotta ei kauhia näläkä päässy viä olemahankaa, mutta maistuuhan se hyvä makkara aina.
sitte YLE/Areena suapuu näyttämähän eilisen pualiseittemän ja siä viaraana Juha Torvinen joka on se Eppujen taitava kitaristi joka täyttää välin korvien... Juha oli ennen mun aikaa sivarina Vanhan vaasan sairaalas ja oon aina tykänny Eppujen musiikista, jotta oli taas mukava tuakio kattella ohojelmaa. Muuta ei sitte suastuttukaa näyttämähän. Jotta nyssitte mennähän aiva muilla touhuulla. Kattotahan, jotta miton sitte illallisella, pian on senki aika.

Iltapäivää!

Päivää!

löörtaakki

alootettu ja tovi jo kuunneltu musiikkia kaiuttimista, aiheena viikatemiähen heiluminen, tälläkertaa kohteena kakski eri ihimistä ja ei tälläkertaa kumminkaa sen kummemmin eres tuttuja saatika kuinkaa sukulaasia. Jotta tuo on aika maltillista musiikkia ja en siihen varsinaasesti herännykkää, mutta tovin sitä kuuntelin ennenku sijaltani nousin ja aloottelin päivää.
kaffi toki jo mukis ja silläkilailla päivä voirahan kattoa alootetuksi ja kelloki kutakuinki pualikuus, jotta kaikki on aikataulus ja siten oo ja koo. Tipi vissiin jatkaa myyntihommaa tänäänki, jotta tuskin muuta ihimeellistä sitte pääsöökää tapahtumahan, tuaretori on iltapäivällä, jotta siälä saattaa tulla käyryksi, vaikka tämä lauantain tori onki se ruuhkaasin tori, on siälä palio sellaasia tuatteita joita ei tiistaisin oo ollenkaa. Esm. herelmiä on tosi hyvät valikoomat näin lauantaisin ja samoon kaloja on usiaa sorttia ja miksei lihojaki on paremmat valikoomat. Jotta sinne sitte iltapäivällä. C-more mainosti antavansa hiihtoloman takia kahareksi kuukaureksi ilimaasta kattomisaikaa ja sitä meinaan täs koittaa laitella koneelle, kattotahan onnistuuko. Joo, sain larattua, mutta EI KATSELUOIKEUTTA putkahti heti ruutuun... eli siihen jäi seki kokeelu. No, ei siälä mitää niin maharotoonta olisi ollukkaa jota olisin kattellu. Beck-elokuvia olisin voinu kattoa uusiksi, mutta tuun toimeen ilimanki ja sanon sen ilimaasen kauren heti irti, jottei vain jää roikkumahan. Jotta sellaasta tämon täälä kaakonkulumilla, ei asiat pelaa niinku niitten kuvittelis menevän. Milloon kyse tästä valtakunnasta ja sitte taas sohojolan päästä, niin aina joku hinkkaa vastahan ja aiheuttaa jotaki harmin tyyppistä. Mutta en tuonkaa anna sen kummemmin vaikuttaa, onhan näitä kanavia josta saa kattella vastaavia sarioja ja elokuviaki aiva piisalle asti. Jotta jatkan tästä tätä aamua ja siirryn television parihin.

perjantai 24. helmikuuta 2023

päivä taas

menny iliman kummempia hötkyylyjä, ristikkoa, televisiota ja hyvää ruakaa. Siitä non ne mukavat päivät tehty. Lounaaksi ensiksi eilistä makaroonikoteloa ja sehän vain paranoo kun sitä pannulla lämmittää. Välpalalla kävinki Tipin pisnespaikas, siitä vireoki jo julukaastu. Hyvät oli makkarat ja meni mukavasti iliman sitä oluttaki... Non siitä mukavia nua amerikkalaaset sariat, jotta siinei mitää menetä vaikka pikkuusen torkkuuki, ei tartte eres takaasin kelaalla, ottaa vain seuraavan osan ja aloottaa uusiksi. Nyt menos NCIS ja sitte toisena Ray Donovan, jotta niitä kahta oon sitte kattellu ja välillä teheny ristikkoa ja plaraallu nettiä. Niin vain päivä lipsahti iltapualehen j atuli eineen aika
Pau yllätti tekaasemalla oikeen hyvät kasvispitooset ruaat, toses oli sieniäki ja taisivat olla siitakkeita, muita täälä ei sitte oikeen taharo ollakkaa, ei ainakaa tuareena. Toises oli sitte tosi runsaasti kasviksia ja justihin sellaasia jois on purtavaaki, eli eioo keitetty liikaa. Hyviä oli molemmat, mutta en toki kaikkia syänykkää vaikka kuinka oliki hyvää. Jotta iltapalaa ei sen kummemmin sitte tarttekkaa, herelmää on jääkaapis jos sellaasehen tuloo tarvetta, mutta epäälen sitä vahavastikki. Kello lähentelöö vasta kahareksaa, jotta tovi täs viälä pitää ittiänsä koittaa viihryttää ennenku viittii levolle laskeeutua. En millää viitti herätä kaharentoista mais ja sitte notkua pariki tuntia, jotta ennemmin vaikka kuinka nitkutteloo ja sitkutteloo ja menöö vasta yhyreksän jäläkehen vaaterihin ja sitte unosille kymmenen kantturoos. Jotta stte jää ne hiihron MM-kisat vissihin kattomattaki, nimittäin unohrin ottaa yhteyttä siihen tiätäjään ja asia jäi sitte siihen. Mutta niinku mainittua, pystyn elämään liman niitä hiihtojaki, olis se vain ollu vaihteeksi mukava kattella. Mutta ei kun ei. Jotta siirryn tästä sitte iltatoimiin ja sitäkautta eteenpäin ohojelmattomas ohojelmas.

Välipalalla

periantai

alakoo tuallaasis merkiis kun koitin taas jotaki kattella... jotta ei sitte vissihin hiihtojakaa tuu kattottua. No, enoo mikää urheeluvimmaanen, niinku on yks mäkivouhkari kaakonkulumilla... samaanen kaveri joka omaa sisämäkihypyn suamen ja samalla kait maailmanennätyksenki. Mutta sen tarinan saa itte kaveri lorsata jos sen haluaa teherä. No, aamu on kumminki alootettu vaikka sohojolan suuntaan ei kovaa lämpöösiä ajatuksia lähtenykkää, lähti muutama sapekas kirosana. Laitanki kyselyn ko, virmaan (vaikkei ne nihin vastaa kumminkaa) jotta kuinka tuallaasen lisenssin mahtaa saara kun ei siihen veronmaksu piisaa, jotta palioko pitääs maksaa lisää jotta tääläki näkis samat ohojelmat mitä sohojolas. Nyt saan näkyviin joitaki vanhoja sarioja ja elokuvia, mutta en niitä joita haluaasin kattella. Ja se ei onnistu sitte millää selaamella, kaikki maharollisuuret oon käyttäny, ainaki omasta miälestäni. Pitääs tänään koittaa ottaa yhteyttä ChiangMain tiätäjään, sillä varmahan olis asiaan parannusta tai koriaustaki. Koitan muistaa päivällä laittaa viestiä. Eileen phorinnas oli maharollinen Bangkokin piipahrus ja siihen tuli sellaanen ratkaasu, jotta mennähän naapurin kans loppukuusta kun hänen pitää hakia jostaki vaatetorilta tavaraa myyntiin ja päästään siinä kyyris ja ollahan se pari yätä tutus hotellis. Bangkok on niin suuri kylä ja siälä menöö aikaa joka paikkaan menemisehen, mutta tuos meirän hotellin läheisyyres on ne paikat johonka haluan. Ja se ilimanlaatu siälon aiva kauhia, siälä tekis miäli pitää vaikka minkämoosta maskia tai henkityslaitetta jolla sais puhurasta ilimaa keuhkoohinsa. Senki takia en siitä kylästä juuri oo päässy tykkäämähän vaikka sanovakki siältä saavan kaikkia maharollista ja osittain vissihin maharotoontaki. Ja se kylä ei nuku kuulemma koskaa, menoa löytyy joka hetkehen, mutta mä ruukaan kyllä öisin nukkua ja sitä menoa ei niinkää tartte olla juuri koskaa. Omat menot piisaa oikeen hyvin. Koitin kalastajayhteesös viihtyvää naamatuttua houkutella visiitille maalle kattomaan, jotta kunka ne paikalliset oikeen elää, mutta oli teheny majootuksen suhteen sitoutumisen jota ei sitte oo talourellisestikkaa järkevää mennä pilikkomahan. Mutta aikomus oli hyvä ja toteutetaan se vaikka seuraavalla reissulla. On täski lähistöllä nähtävää kaikemmoosta ja ei se Kwai-jokikaa niin kaukana oo ja sinne passaa teherä vaikka päivän reissun. Samoon on mahtavia temppeliä joita passaa käyrä ihimettelemäs ja tietenki tätä maaseutua piisaa. Majootuskapasiteettia meillä täs eiioo oikeen, mutta Jarilla ja Jounilla on vierashuoneet molemmilla, jotta majootustaki voisin tarvittaes järiestää. Jos ei soffalla lepääly kelepaa. Ja tuos lähellä (100m) on kyllä jonkimmoosia huoneita vuokrattavis, mutta niitten tasosta eioo tarkkaa käsitystä. Pitääki käyrä ne tarkistamas täs joutessani, josko vaikka joku sohojolasta sais päähänsä tulla kylähän... sellaastaki on pikkuusen suunniteltu, jotta joku tulis muutamaksi viikoksi lomaalemahan ja majoottuus tähän meille tai kylälle ja sitte tehtääs matka vaikka Cha-amiin tai muualle kattomahan, jotta kuinka ne oikiat turistit touhaa. Mutta haluaasin ennenkaikkia näyttää tätä oikiaa maaseutua ja elämää täälä, toreineen ja kaikkineen. Tämä ei aukia mistää turistipaikkojen hotelliista eikä varsinkaa niitten uima-altailta, tämon sellaasta joka pitää itte nähärä ja kokia, Umahan voisin viärä Jarin altaalle ja se hakkaa monen hotellin vastaavat ja siihen kylykeen on valamistumas saunaki, jotta seki olis maharollsita. Nojaa, siinä piäntä markkinoontia, mitää varsinaasta viarasmajootusta enoo ajatellu, mutta voisin senki teherä jos kiinnostusta ilimenöö. Onhan täs vaikka siihenki aikaa. IS:n uutisista justihin luin kuinka Miataa (Juha Mieto) oli käyny Tamppesteris pikkuusen syämähommis ja pistelly lihaa tuulensuajahan oikeen reippaasti. Jussi tunnetahanki melekoosena syämärinä ja mämmiäki menöö aiva tolokuttomia määriä. Sinänsä hauska juttu ja Miataa toteski tämän nykymenon olevan melekoosta, kun ihimiset tiätää jo mitä siälon syäty ennenku eres tulevat ravintolasta pois. Some sen teköö. Jotta sellaanen uutinen, lukekaa itte tarkemmin. Jotta, alakaasko aamun nakuttelut olla täs? Naatiskelen tuon toisen mukillisen kaffia ja suunnittelen, jotta mitä sitä tänään touhaas. makaroonikoteloa piisaa vaikka koko päiväksi, jotta ne herneet saa viälä orottaa ja valakosipuliperunakki saa olla samoon orotuslistalla. Puuron kans onki sitte eilisiä sämpylöötä, josita tuli oikeenki hyviä ja se mysli maistuu oikeen mukavasti.

torstai 23. helmikuuta 2023

päivästä

tuliki aika toimnnallien ku valiastin itteni kuskiksi ja mentihin Lotuksehen, mutta enne sitä piti tiätysti käyrä tankkaamas ja joitaki muitaki kakarootten koulupaperia toimittmasa. Ei auttanu vaikka sanoon, jotta solis tuallaaset hommat niinku vanhempien tehtävä... Mutta sitte kummini Lotuksehen ja siälähän on aika hyvät valikoomat lairasta laitahan ja nyt sitte oli aikaki sopiva teherä piäniä juamahankintojaki.
sitte kotio j akeittiöhommn, ensiksi sämpylätaikian nousemahan ja sitte valamistelu makaroonikotelon suhteen. Taikinaan tuli nyssitte vain maissijauhoja, kaurahiutaleita ja mysliä joita kaikki alöytyy lotuksesta. Aikalailla syätäviä tuli kumminki, niinku makaroonikotelostaki.
syätäviä tosiaan tuli kumminki ja kaikki mahtuu kerralla yhyrelle pellille kun tein pikkuusen piänempiä. Ja sitä täsny sitte sulatellahan ja orotellahan vaimoa tulevaksi tualta myynthommista. Kuulemma menaavat jatkaa myymistä viälä eteenpäinki, mutta ei mulla siihen oo mitää sanomista, en eres harkinnu moista. Nyt kello menöö jo yli seittemää, jotta kohti iltaa mennähän ja pimeys on maiseman jo vallannukki.

torstai

alootettu ja nyt pkkuusen ennen vittä. Tipi sai eileen päähänsä myyrä jonkisorttista ruakaa tänään tuos portin viäres, naapurin kans jollakilailla kimpas vissihinki j aovat nyt justiin lähärös hakemahan toriilta värkkiä. Jotta seuraan homman kehittymistä ja vireoonki istä toki. Enemmänki aikansa kuluksi Tipi tuallaasta harrastaa, tosin nyt tällä kylällä eioo ketää kuka vastaavaa tekis. Tiätääs vain mitä se vastaava on... no, näen sen päivän aikana ja saatan käyrä vaikka ostoksillaki. Tai kysyttävä, jotta saanko velaaksi, kun eileen illalla mun lompsa tyhyjättihin tämän aamun ostoksia varte... Jotta nyssitte tuli alootettua tämä torstai aikaasemmin, mutta ei kumminkaa palioa ja otetaan päivän aikana takaasin pirempien torkkujen muaros. Kuuluvakki autolla lähtevän torille, mua ei kuskiksi sitte tarttettukaa, enkä siihen hommaan oikeen taioutunukkaa. Joutaa tuo Chang hyvinki ajella, varsinki ku on viälä pimiääki. En täälä miälelläni pimiällä ajele, kaharestaki syystä. Ensiksiki koiria on kuinka sattuu kyläteillä ja toiseksi nämon tosi häjyjä käyttämähän valoja mopoos tai autooskaa ja siksiki on vaarallista tuala pimiänaikaan autolla ajella. Vissiin luulevat säästävänsä kun eivät valoja käytä, mutta sehän vain toristaa niitten tiätämättömyyren tekniikasta ja juuri mistää muustakaa. Henkens kaupalla mopoolla muutenki jaelevat ja saamani käsityksen mukaan valtaosalla eioo minkääsorttista lisenssiä siihen ajeluun, eikä sen kummemmin autolla ajeliooltakaa minkäämoosta korttia kuulemma löyry. Liikennesäännöt on täälä jokseenki utopiaa eikä niitä noteerata kuinkaa. Jos risteykses on vaikka pysähtymismerkki, ei siinä kukaa pysähry, samalla vauhrilla painellahan siitä läpi sen kummemmin kattelemattakaa. Mä ruukaan kumminki pysähtyä tai hirastaa ainaki jotta näen tulooko kummastakaa suunnasta ketää ja sitte on kattottava, jotta ei vain tkaa joku täräytä perähän. Jotta joka pualelle ptää olla kattomas, autollaki ajelles ja se sitä täälä tekööki haastavaa. Thaimaa taitaa olla aikalailla kärkipaikoolla liikennekualemis ja en yhtää asiaa ihimettele kun tätä liikennekäyttäytymistä täälä oon kattellu niin ratin takaa ku pelekääjän paikaltaki. Mopooliat varsinki on aiva järiettömiä, käännytähän kunka sattuu ja mistä sattuu ja ajellahan vastakarvahan liikennettä ja siitä vain sitte käännytähän sen kummemmin kattomatta mihinkä sattuu. Ja tahtoo vähä olla niin, jotta farankista se syyllinen teherähän, oli sitte asia kuinka sattuu, jotta senki takia pitää olla erityysen tarkkaavaanen. Kello lähentelöö vasta puali kuutta ja kylä orotteloo viälä heräämistään, kukot toki on jo ollu tovin äänes, mutta aika maltillisesti kumminki viälä. Tänään sitte ei vissihin mitää kummallista tapahrukkaa, Tipi kun pistää sen ruakahommansa tuahon portinpiäleen pystyyn niin siinä se päivä sitte menööki. Olisin voinu eileen laittaa herneet likoon, mutta en sitte laittanu kun ei ollu mitää lihaa siihen käyttää ja en sitä sentään nakiista viitti teherä, varsinki ku on viimmeeset herneet menos, silloon on oltava kunnon läskipitoosta lihaa tai hyvää jauhelihaa. Täälä jauhelihas on aika hyvin läskiä, jotta sopii hyvin hernariin. Se lihamylly ei olisi ollenkaa huono hankinta, saatan sellaasen ttelleni viälä laittaa, sitte sais justihin sellaasta jauhelihaa ku haluaa ja sen sais vaikka kanan rintavileestäki jauhettua. Lihapullat olis kans kova sana, mutta siihen pitääs olla kyllä hianomapaa jauhelihaam mitä tua hakkaamalla tehty pääsöö olemahan. Murekkeeseen tua menöö oikeen hyvin ja sitäki voisin toki teherä, on viälä pikkuusen kuivattuja suppiksiaki jäliellä. Ja siihen kylykeen Liiterin maerikkalaasta muusia, niin johan maistuus, ainaki mulle. Jotta siinä pikkuusen ruakaan liittyviä suunnitelmia. Kattoon justiin, jotta juutuupis oli palio kertyny kattojia sille vireolle jonka kuvasin kun munkit meillä kävi, mutta silti kanavalla eioo ku 83 tulaajaa... niitä pitääs olla reilusti enemmän jos eres osa kattojsta tilaas kanavan. Ja se ku ei mitää maksa ja sitte saa emailiinsa tiatoa kun uusia vireoota ilimestyy. Mutta sonki sellaanen toisarvoonen juttu mulle tua juutuuppi, enoo sitä kauhiasti tuumannukkaa, jotta millä lisää tilaajia sais, kun mun vireot on mitä sattuu ja en niitäs en kummemmin eritoo enkä tee muutakaa. Kuvaan vain ja sitte talletan, siinon koko homma ja saa sellaasena pysyäkki. Samoon tämä ploki on aiva kotikutoonen ja en täskää nourata mitää kaavaa, jos sellaasia sitte onkaa. Lukoo kuka lukoo ja se piisaa mulle, lähinnä tämon sellaanen julukisempi päiväkiria, ei tosin niin avoon mitä päiväkiriat ruukaa olemahan, mutta sen tyyppinen kummnki. Aikanikuluksi mäki tätä nakuttelen sen kummemmin juttuja tuumaamalla. Niinku ootta havaannukki varmahan. Eioo mitää lokiikkaa, mutta eioo mitää joutavaakaa, en juuri niitä laihnauksia harrasta enkä kopioo mitää juttuja mistää, saatan vinkin antaa mistä sitä tiatoa löytyy. Mutta tänäpäivänä moni koneen käyttäjä osaaki jo sitä tiatoa hakia aiva ittekki. Mutta jokainen laillansa, mä erityysesti. Nyt kello lähentelöö kuutosta, jotta kaaran ittelleni toisen mukillisen kaffia ja jatkan sitte vaikka uutisten siunaalua.

keskiviikko 22. helmikuuta 2023

taas päivä

menny liman sen kummempia operaatioota, täs vain oleelles ja ristikkojen ja televison paris päivää viätetty.
ristikon paris ei kauaa viittiny olla, oli aika kuumaki ja kun tuo vetentulo on mitä on, niin ei viitti turhaa hikiä valuttaa. Vakka napposuihku kunka friskaaki ei se vastaa kunnon suihkua eres osittain lämpöösellä vetellä. Jotaki tuos vesiasias piti tapahtua, mutta ei ainakaa mitää havaattavaa, jotta eletähän kumminki toivos jotta asiaan tulis eres jonkimmoonen ratkaasu. Illalliseksi oliki sitte taas aika mukava kattaus, oli kalaa, maksaa ja viälä nuudelia kasviksilla. Kala on Savai ja siton kalastettavis kait lähinnä merestä, täälä se tosiaan ruukataan kuivattaa aurinkos ja useen se ostetaanki kuivattuna niinku meillekki ja sitte se vain kevyesti paistetaan ja on sitte hyvää ja justiin sopivan sualaastaki. Mutta ei sitä näin illallisella vitti palioa syärä, jottei tuu aiva maharotoon jano ja sitte tapahtuu se mikä eioo toivottavaa... eli saa juasta vessas useitaki kertoja yän aikana. Muutenki ovat kyllä oikeen hyviä nämä paikalliset kalat vaikka suurin osa niistä kasvatetaanki altaissa, varsinki snapperit ja etenki kissakala. Kissakala on hyvä ku se eioo liika suuri ja sitte hyvin rillattu niin on oikeen hyvää ja heleppo syärä, eioo palioakaa ruatoja ja kala muistuttaa jokseenki haukea maultaan ainaki, mutta täälä maustamisella se saarahan maistumahan paremmalta ja siinä eioo niinkää ruatoja niinku suamalaases haues tahtoo olla. Snapperi on taas oikeen heleppo syärä, samoon niinku tämä Savaiki, eioo palio ruatoja ja maku oikeen oivallinen. Jotta tuallaanen iltapala on oikeen mukava, ei kuinkaa raskas ja sen jäläkeen on soma mennä sitte levollekki ku eioo minkäämoosta ähkyn poikastakaa havaattavis. Jotta e täsny sitte tämän kummempia, rupian täs pikkuhiliaa valamistautumahan levolle menohon ja kattelen viälä vaikka pikkuusen uutisia tutuusta lähteistä.

keskviikko

alootettu ja kovn nopiaa tuntuu nämä päivät ja viikokki menevän. Vaikka mitää merkillistä ei saakkaa aikaan niin silti aika menee ku käsien välistäki. Päivät toistuu kutakuinku samammoosina ja kutakuinki toimettomina, mutta silti aika menöö ku siivillä. Rutiinikki teköö päivästä niin samammoosia, jotta oikeen aamulla pitää kännykästä kattoa, jotta varmahan mennähän sitä päivää mitä luuliki. Nyt tein itte itteni kans sen ratkaasun, etten täs liikkumiskunnos lähäre sinne Pattayalle klemppaamahan. Liika raskaaksi tulis liikkuminen ja mitä mä sinne menisin hotellihin makoolemahan, saan sitä teherä tääläki ja huamattaavasti halavemmalla ja paremmilla palaveluulla. Vaikka kuinka mukava oliski ollu naamatuttua nähärä niin tällääsehen ratkaaasuhun nyt sitte tulin. Bangkokin piipahrus sensijaan saattaa olla maharollinen, siihen vois venyä ja kohore olis se HuaLamphonin rautatieasemaan likellä oleva KrungKasem-hotelli ja etenki se ravintola (Laap jotaki) siinä aiva viäres jossa on ruukattu herkkuja käyrä syämäs. Tälläästä eileen vaimon kans sitte tuumattihin, jotta siälä voitaas olla pariki yätä. Hotelli täyttää meirän kriteerit, hinta 700-1000bht/yö ja siihen kuuluu oikeen hyvä aamupalaki, jotta hinta ei päätä huimaa. Pattijoella joutuu maksamahan hyvästä kortteerista kevyesti tuplanki ja useen eioo sitä aamupalaakaa. Mutta tuataki asiaa kattotahan täs viälä tämän kuun aikana, oikiastaan sen olis tapahruttava sitte ens viikolla, Pau nimittäin lähtöö sohojolahan sitte 4.3. ja me jäärähän sitte tänne ninsanotusti valavojiksi. Vaikka lankomes täälä onki siitä eioo mihinkää esim. ruaanlaitos tai vastaavas ja jonku pitää teinarit kouluunki prissata ja siihen Tipi on parhain maharollinen. Mutta sitä isoon kirkonkylänki reissua koitetahan kattoa ja suunnitella, mutta minivanilla sinne kumminki mentääs, en sinne sumplihinkihin autolla lähäre. Mutta kaffi maistuu taas aiva taivaalliselta, nuan niinku sivumainintana. Uutisvirrasta nappasin yhyren kummallisuuren. TRANSIKÄISYYS ja sillä livulla joku venälääsperäänen yrittää eruskuntahan, on oikiasti melekeen viiskymppinen ja ilimoottaa iäkseen 35 ja uhkaa jopa poliisilla jos hänen oikia ikänsä ilimaastahan. Iltalehtihän näin teki ja teki aiva oikeen, oikia ikä käy ilimi monesta asiakiriasta, onhan tämä himinen terveyrenhoitajaki ja nehän on vapaasti haettaivis olevai tiatoja. Mutta kaikkia sitä pitääki olla. Eioo kuulemma nainen, mutta en jaksanu lukia, jotta kokeeko olevansa miäskää vai onko vain trans-sukupualinen. Mulla (vanhan liiton miähenä) ei oikeen miälikuvituskaa veny näin huimiin mittoohin, mutta siunaalla jaksan ja pikkuusen sitä viäläki tuumaalen. VKK (oliko se jotenki niin, jotta valta kuuluu kansalle) oli pualue ja siitäkää enoo juuri mitää kuullu, olisko se jonku eruskunnas riitautuneen perustama pualue tai vastaava? Enkä vaivauru eres kuuklettamahan, en ainakaa viälä. Vaalikonetta enoo viäläkää aukaassu, mullon jo eherokas valamiina enkä siihen mtää konetta tartte, piisaa kunhan saan sitte numeron seleville, joka käyrähän sitte 2.4. piirtämäs Jurvan kiriastos. 14.4. oliki tullu kutsu ortoperian polille Seinäjoelle, jotta lonkka-asia saarahan kans oikeen kunnolla käynthin. Huhtikuun aikana olis tarkootus sitte aloottaa ruakamyyntiki, mutta maltillisesti kumminki, ainaki vaunun kans ja keliä kattotahan tosi tarkkaan ennenku Jurvaa kauemmaksi lähäretähän sitä retuuttamahan. Vaunu on Talavitiän Jannella hyväs säilös ja siältä Janne sen sitte sovittuna aikana pihahan toimittaa. On muuten sitte hyvä palavelu Jannella, vaunu ollu siälä jo monena talavena ja ollahan enemmän ku tyytyvääsiä, toki muuhunki palaveluun. Kesällä Janne asensi vaunuun uuren akselinki tosi rivakasti ja ei jääny montaakaa myyntipäivää sen takia välihin. Uutisis ei mitää mullistavaa ollu, Puuttini jatkaa hullun puheitaan ja ei osoota mitää merkkiä niitten lauhtumisesta. Ja taitaa siälä maas niitä hulluja piisata muitaki, jotta eioo Puuttini ainoa jonka poistumisella asiat ratkees. Mutta se ryssistä ja niitten hulluuresta. Isä oli Karjalan poikia (Salmista) ja ei oikeen lämmöllä koskaa ryssistä (saatika venälääsistä) puhunu, ei oikeen niitä Karjalan aikoja eres sen kummemmn musitellukkaa, ei ainakaa äänehensä. Mutta antaa nyssitte sen seurun asiootten olla enkä niitä rupia sen kummemmin retostelemahankaa, jokainen ajatelkoot asioosta mitä tykkää ja saa ottaa selevää aiva itte uutisista. Nyt lisää kaffia. Tänään olis okeen asiaaki Lotukseen, eileen en viittiny siälä käyrä vaikka soliki siinä silimäklinikkaa vastapäätä, mutta soli se pikkuunen Lotus ja siälä eioo valikooma samaa luakkaa miton Samchukin isoommas. Mutta sinne eioo pitkä matka ja siältä löytyy kaikki mitä tartten. Värkit makaroonikoteloon ja vaikka perunoota valakosipuliperunoohin ja samalla porkkanaa ja sipuliaki olis tarpeen olla. Jotta enemmänki tuallaasta ruaka-ainetta olis listalla, mutta voishan siältä juamahyllystäki jotaki napata jos aika sattuu olemahan sen mukaanen. Ja sitte vois käyrä siinä MR.DIYU-puaris täyrentämäs juamalasivarantoa, sattumoosin kaikki mun hankkimani olutlasit on rikottu tai poistunu johonki. Sanoonki Tipille, jotta viälä mä senki teen, jotta hommaan tänne meirän pualella oman astiakaapin johonka hommaan oman astiaston! Ristus ku kaikki rikotahan! Muttaku mikää eioo omaa, jotta sitä sitte voi käyttää kuinka tykkää. Son tyyli täälä ja sitä minen koskaa oikeen pääse ymmärtämähän, en sitte millää. Mä ainaki kunniootan toisten omaasuutta aivaku omaani ja varsinki jos saan sitä laihnaksi, taatusti katton jottei se mee mun käytös huonommaksi ja jos menöö, niin taatusti sen koriaan ja korvaan sen omistajalle. Mutta en nostata verenpainettani tuon asian takia, juon vain lisää akffia ja kattelen YLEn uutiset paremmalla silimällä. Teinarikki rupiaa oelmahan kouluun lähärös, anaki vanhemman pininä jo kuuluuki. Gennadi Timtšenkon perheen kansalaistaminen tutkittava perusteellisesti, sanoo Haavisto – ”Jää sellainen olo, onko jotain tarkoituksellisesti suosittu” uollaasen havaattin YLEn uutisista ja oon samaa asiaa ihimetelly muistaki lähteistä, nuolle ryssille kun on kansalaisuuksia jaettu aivaku torilla rukkasia ja muilta vaaritahan kiälitoristukset sun muut. Jotta hyvähän son jotta tutkitahan ja tutkitahanki kunnolla ja otetahan passit pois jos ei samat kriteerit täyty kun mitää vaaritahan muiltaki. Kattokaa uutinen YLEn uutisvirrasta. YLEn uutiset on se mun päälähäre, lisäksi kattelen IS:n uutiset ja sitte joitaki ulukolaasia satunnaasesti. BangkokPost ja vaikka BBC saattaa hyvinki listalle päästä tai joutua. Mutta nyssitte keskityn muihin asioohin j avarsinki kaffin nautintahan. Kello lähentelöö taäälä jo seittemää j aon melekeen valoostaki jo.

tiistai 21. helmikuuta 2023

Kääkyrä

käytettihin sitte tänään silimäklinikalla ja saatihinki asiaankuuluvat lääkkeet, pikkuusen niinku oireista päättelinki, antibioottitippaa ja sitte toista kosteuttavaa tippaa. Olisin melekeen voinu apteekista hakia samat tropit, mutta paree kumminki varmistaa ja oli okkeen tohtorismies joka homman hoiti.
sieltä sitte tulles kävästiin kattomas Jarin saunanrakennuksen tilaa ja siälähän tämä ahersi sen paris j aolipahan taas saanu aikahan! Sauna on tuolla vauhrlla pian kylypykunnos ja tuloo sitte viimesenpäälle hieno sauna. Kääkyrä olis kovaa halunnu jo uimahan, mutta silimän takia en siihen suastunu, hoiretahan se ensiksi kuntohon ja sitte poika pääsöö uimahan oikeen kunnolla. Kotio kun tultihin, oliki LEOn aika ja sitte kattelin skyltä NORTHMAN-elokuvan jonka näin ennakkoesitykses Jurvas vuasi sitte. Elokuvas käytetyt rummut on Jurvalaanen puuseppä/taiteelia teheny j aoli siitä kertomaski täs ennakkoesitykses jota olin kattomas. Eise elokuva loppujenlopuksi niin hääppöönen ollu, osanaikaa torkuunki, mutta kesti reilut parik tuntia. Nyt kello lähentelöö jo kahareksaa, jotta voi jo alakaa asettua iltaan tai ainaki sitä kohori. Peli jatkuu, mutta huamisehen.

Kääkyrä klinikalle

tiistaita

alootettu aiva niinku ei mitää. Juhulat oli oikeen mukavat ja laulajiaki ilimaantuu sitte illan jatkues ja virenäiioäki kuink Tipiki lauleskeli... ja usiamman kipaleen, sitte li Pau ja tais Lek kans vetää jonku kipaleen Pongin poijan Mikin kans. Ja mäki kattelin ja kuuntelin sitä yli kymmenehen ennenku vetäyryyn omaan kammioon. Ja ei ne kauaa enää lauleskelluykkaa, en ainakkuullu enää kun sitte nukkumahan rupesin. Ensiksi piti tiätysti tallentaa vireot kattottavaksi ja pikkuusen silimäällä naamakiriaaki... YLE/Areena ei taaskaa suastunu mitää näyttämähän, mutta on tuata kiriallisuutta jota voi sitte silimäällä ennenku rupiaa uni tulemahan. Ja sitä ruakaa piisas eileen, Tpi teki toiset tulet viälä siihen meirän pöyrän rilliin ja paistoo vissihin kaikki lihat sun muut joita oli iltahan varannu. Musiikin järiestäjä ainaki koitti parhaansa mukaan vetää ruakaa ja meniki sitä monta lautasellista. Sanoonki, jotta oli paremmat Mukataat ku koskaa mihinää ravintolas ja tuli halavemmaksiki. Lisäksi viaraat auttoo tilaasuures antamalla piäniä lahajootuksia, niinku täälä tapana on. Ei mitää maharottomia, mutta osallituvat kustannuksihin eres pikkuusen ja sehän aina helepottaa sitä kuka on tavarat hankkinu. Mutta mukavahan soli siinä istuskella ja kattella ihimisiä ja kuunnella musiikkia, vaikka se ei aina justihin sitä mialuusinta ookkaa, nin en silti viittiny aikaasemmin siitä lähtiä. Vaikken enää juuri mitää syänykkää, parhaat palat olin jo syäny ja en olisi mitää enää jaksanukkaa. Tällä musiikkimiähellä oli isoo pullollinen juamaa, mutta kun kuulin sen olevan "thaiviskiä" en sen juamiseen sitte osallistunu. Son sitä LaoKhaota joka muistuttaa enemmän jotaki paloöliyä ku viinaa, eli torella huonosti tehtyä pontikkaa... stä nämä kumminki täälä ruukaa ottaa ja moni sillä sisuskalunsakki sitte pilaa. Nykki Paun isä oikeen intaantuu ku oli juanu muutaman oluen ja sitte tämä kaveri tuli sen isoon pullonsa kans siihen viärehen ja tietenki ukkelille tarjos juamaansa. Tais Pau saatella isänsä levolle ja veikkaan mopotaksin aloottavan tänään pikkuusen myähemmin jos ei aiva rokuliin jää... Tuolla naapurin vävyllä on tosiaan nyt se LungPengin aikaasemmin pyärittämä musiikki pisnes ja se järiestää musiikit juhuliin ja taitaa sillä olla niitä tanssilikkojaki palakkalistoollaan usiampiaki, tyällistääki joitaki hanslankareita aina tarpeen mukaan ja on Chang kans ollu joillaki keikoolla heleppimäs. Musiikin järiestämises on palio sitä telineitten ja lavojen kasaamista, joissaki juhulis on jopa kymmenenki soittajaa kerralla lavalla ja sitte saattaa olla puolikitusinaa likkaa tanssimas, jottei ne aiva piänelle lavalle maharukkaa. Ja tiätysti äänentoistoon vaarittavat vehkeet pitää laittaa paikalleen, jotta on siinä vain touhua ja tohinaa ennenku orkesteri pääsöö soittamahan, mutta son sen pisnestä ja kysyntää piisaa. Aina son täs lähistöllä kun jonkimmooset juhulat vain on kysees, hautajaashommis ei oikeen sitä musiikkia harrasteta, mutta melekeen sitte kaikis muis onki jonkommoonen orkesteri soittamas. Munkkijuhulis kulukoo musiikki kärryyllä j auseen kärryyllä istuu rumpaliki ja muut asoittajat kävelöö sen kärryn viäres. Kärrys on generaattori josta saavat virtaa laitteisiin ja volyymit ku on suurella ei sen ääni yhtää haittaa... oon jonku kerran ollu sellaases mukana, jotta sen musiikkivaunun kans tultihin temppeliltä kylälle hissuksiin ja mukana seuras auto josta jakoovat juamaa vaunun mukana kulukioolle. Jotta sellaasta oli juhulis. Bang sai oikeen kunnon juhulta, kakkuki oli ja poika kohteliaasti toi mulle ensimmääsen palasen ennenku itte ottikaa. Hieno ele ja arvostan sitä. Kääkyrä oli väsähtämisehen asti mun kainalos, välillä piti se laittaa pois, jotta sain syätyä, mutta heti kun olin sen saanu tehtyä oli poika taas sylis. Paikallisen kulttuurin mukaan julukiset hellyyrenosootukset eioo oikeen hyväksyttäviä, mutta en lue siihen pikkukakaroota kuuluvaksi ja mitä tuanyssitte jos pikkupoika istuu sylis ja pitää kaulasta kiinni. Yleesillä paikoolla ei tosiaankaa oo hyväksyttävää pussaalla saatika halaalla, non paree jättää tehtäväksi sitte yksityystiloos, ei täälä näe sen kummempaa ku käsikäres kulukioota julukisilla paikoolla. Taivaanranta alakaa osoottaa vaalenemisen merkkiä ja niin kello lähentelööki jo puali seittemää, jotta näin on tiistai sitte jo kunnolla alakanu. Kukkojenki miälestä asia on niin. Pikkuusen väkiä tuo kääkyrä meinaa huvituttaa kun ne näköö kuinka se tykkää mun sylihin tulla ja siinä nakottaa, son niistä jotenki eriskummallista, mutta minen siinä mitää kummallista pääse näkemähän. Poika on hellyyren tarpees ja nauttii siitä kun sitä saa, eres pikkuusen silloon ku son maharollista. Tuonverran kumminki nouratan omia tapojani, enkä näitä ikiaikaasia kankeita tapoja. Onhan täälä muitaki uskomuksia ja tapojaki, esim. jalaalla ei saa koskaa osoottaa mitää ja tiätenkää ei saa kävellä vaikka lattialle puronneen setelin päältä... siinon kuninkaan kuva ja son kuulemma se pahin moka jonka voi teherä... mutta emmä ruukaa rahoja muutoonkaa purotella saatika niitä polokia, jotta son meleko turha varootus. No, se nistä. Lazadasta oli tullu ilimootus, jotta se tilaamani retkisuihku viivästyy, sissiin kysyntä on ylittäny tarionnan. Mutta eihän se meirän asiaa kumminkaa ratkaase, ei se suihku sitä vettä lämmitä, se vain pumppaa sen saman nappoveten korveesta ja son aiva yhtä raiaksta siitä suihkusta ku napostaki. Nyt aamusta sitä vettä piisaa, mutta suihkus pitää käyrä ennen kymmentä jos meinaa saara vaikka tuuhian tukkansa pestyä lämpöösellä vetellä. Mutta taaski toimitahan tilanteen vaatimalla tavalla. Tänään ei tiämmä oo mitää ohojelmaa, mutta kattotahan sitä sitteku talous on heräälly ja päässy toimintakuntohon. mä täs kattelen heräävää ja valakenevaa kylää ja nautiskelen toista kaffimukillista. Pian pyärähtää joku saria televisiohon. Ja eileen lukijoota 373 ja ei ollu laskuri viälä päivää vaihtanukkaa, jotta melekoosesti oli maanataille lukioota. No, joillekki kanaville panin muistutusta olemassaolosta. Mutta näillä mennähän.

maanantai 20. helmikuuta 2023

Tipi esiintyy

Huipennus

Vielä jatkuu

Jatkuu

Pihajuhulaa

iltapävää

täs jo mennähän ja aikalailla on taas lämpööstä, joku vois sanoa jotton KUUMAki, mutten kumminkaa moiti.
Fantalla mennähän taas, jotta vesipäivää taas pirellähän. BANG viättää tänään synttäreitä ja illaksi Tipi on hommannu Mukataa-ruakaa ja jotaki musiikkiaki, saattaa olla vaikka ookkea ja karaa... mistäsä sen tiätää, serkkunsa kuulemma hoitaa hommaa ja pienellä avustuksella. Jotta hyvää einettä tulos, Tipi lähti jollekki torille ostoksille ja hakaasoo kakunki sitte samalla reissulla. Mutta mukavasti on täs vain päivä menny ja pankkiasiakki sain justihin laitettua sille tolalle kuinka ne pitääki olla. Jotta tästä sitte kohti iltaa.

Lisää naapuriapua

Aamupäivää

maanantai

ja uus viikko sitte alootttu ja aiva normaaliis merkiis. Ja sellaanen seittemisen tuntia tuli puksutettua yhteen kyytiin ja se tuntuu piisaavanki, niitä päivällisiä torkahteluuta ei juuri kannata laskiakkaa. Enoo enää ruukannukkaa oikeen reheristi päikkäriitä nukkua, ne televison ääres tapahtuvat torkkumset piisaa aiva yhtä hyvin.
toki tuaki siinä nukuttamises alillansa auttoo, pari tuallaasta hömpsyä on oikeen passeli yämyssy. Ainaki niin oon havaannu. Jokku juaa tuata jonku kaakaojuaman kans, mutta siihen minen rupia, maistuu aiva hyvältä raakanaki ja son mun suun mukaasta. Oonkohan tällä reissulla ostanu mitää ns. ulukolaasta juamaa? No, joitaki olusia oon saattanu ostaa, mutta muis juamis oon kyllä pysytelly paikallisis ja ne kelepaa mulle oikeenki hyvin. En muutoonkaa harrastele viskiä ja niitä täälä ei teheräkkää, vaikka kaikki paikalliset puhuu viinasta viskinä... tais se Japanilaanen Sapporo olla se ulukolaanen olut jota oon ostanu ja sitäki ne pari purkkia kun niin somasti Lotukses kohoralle sattuu. Uutisekki tuas kattelin ja mitää kovaa merkittävää en havaannu, ryssät ottaa kunnolla turpaansa ja sehään on niille aiva oikeen. Ukrainaan vain lisää asetita niin alakaa Puuttinki pian tajuta teheneensä virheen. Vaalkonetta enoo viäläkää aukaassu ja tuskin aukaasenkaa, jos en sitte piruuttani katto ketä se suasittelis äänestettäväksi. Mutta tuskin viittin siihen ruveta. Sain eileen taas Skyshowtimenki näkymähän kun sain toisen selaamen toimimahan, oli viikon verran jotenki juntturas, mutta eileen ihimeekseni aukes ja sitä sitte tovin täs pöyränääres kattelinki ennenku nukkumahan rupesin. Oliskohan se lyhyestä virsi kaunis, ei tuu mitää miälehen ja silloon on turha yrittääkkää. Orotellahan josko joku asia putkahtaas päähän.

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

sunnuntai-iltaa

mennähän jo, mutta on päivän aikana tapahtunu jotaki muutaki
kääkyrä on mua ilahruttanu pitkin päivää ja son sellaanen jatkuvas hellyyrentarpees oleva poika, mutta siton mukava pirellä j ase siitä tykkää. Viihtyy mun sylis ja katteloo samaa elokuvaa pitkiäki aikoja ja ei meillä yhteestä kiältä juuriaa oo, mutta hyvin tullahan toimehen. Son saanu sitä jurvalaasta partatuhurua aiva piisalle asti ja tykkää siitä kovaa. Ja itkun kans sen piti sitte lähtiä ja en siihen asiaan sitte kuinkaa puuttunu, ei kuulu mun vaikutuspirihin kumminkaa.
sitte vain ollahan seurusteltu kaverini LEOn kans ja katteltu televisiota. Illalliseksi oliki oikeen hyvää possu-maksasysteemiä, kalaa ja sitte viälä nuata kuivattuja possun nahkoja. Jokka on oikeen hyviä, parempia ku mikkää sipsit atai vastaavat ja sopii oikeen hyvin maustettujen ruakienki kans. Niinku nykki. Ja nyssitte mennähän jo kovaa vaihti akohti kahareksaa ja iltatoimia, jotta sitte pian niihin käsiksi ja sitte lepohonki.

sunnuntaita

alooteltu ja jo kaffiki mukis, jotta se voirahan oikiastaan sitte kattoakki alootetuksi. Tipi oli eileen viälä valavojaasis ja en eres oikeen kuullu kun siältä kotiutuu, jotta tuli varmahan vasta kymmenen jäläkeen kun kerran olin jo täyres unes.
tälläkertaa lin jemmannu ltapalaksi pallomakkaroota jokka sitte pistelin sinapin kans ja olipahan hyvvee! Ne muistuttaa koostumukseltaan kutakuinki ryynimakkaraa ja ei se makukaa kovain palioa poikkia. Mutta tosiaan sinapin kans oikeen maistuvaa, mutta ei liika täyttävää, mutta silloli suatuusa vaikutus kun kerran nukahrinki niin sikiähän unehen aikalailla pianki iltapalan syämisen jäläkeen. Vainajasta viälä, jotta valavojaaset kestää poikkeuksellisesti viiski päivää, johtuen vissiin sukulaisten tilanteista ja siitä jotta vainajalla oli tavallista paremmat vakuutukset. Jotta rahaaki vissihin sitte on ja sukua ympäri maata ja kaikki haluaa paikanpäälle ennen tuhkausta. No, täälon kaikki maharollsita näiski tapauksis. Vakuutuksia tosiaan voi olla yhtehen ihimisehen monellaki, niinku täski tapaukses ja se vakuutuksen kohore ei niistä maksa mitää, mutta ne jokka maksaa saa sitte korvauksekki. Tipillä oli kans äitiinsä vakuutus joka kattoo keppoosesti hautauskulut ja jäiki vielä kohtuullisen reippaasti. Ja sama juttu oli sen alkoholisitiveljen kans joka yritti munkkinaki tuos lähitemppelis olla. Tämän nyt viimeisillään rotuvan veljen vakuutuksesta eioo käsitystä, mutta veeikkaan sen olevan tyttärellä eli Tipin serkulla Nokilla. Mutta tuo vakuutusasia on jokseenki merkillinen, mutta tuollaanen käsitys mulle on siitä tullu ja pitänee kutakuinki paikkansa. Omaa matkavakuutusta kans muistin jatkaa, sekun on voimmas kolome kuukautta, jotta pari jatkokuukautta piti siihen ottaa ja saa maksaa sitte mitä maksaa. Vakuutus on täälä oltava, sitte pääsöö kunnon hoitoon ja saa mennä parhaaseen yksityyseen sairaalaan ja ei tartte sitte olla missää yhteisyhuonees. Kerran oon ollu yhyren yön BangkokHospitaalis Pattayalla ja enoo montaa kertaa ollu niin hienos hotelliskaa ku siälä oli mun huone. Kylppäriki oli suamalaasen yksiön kokoonen ja huanees oli soffaryhymä ja minikeittiöki ja potilaspeti oli pikkuusen leviee ja tiätysti moottoroitu ja seinättä televisio josta sai kattella vaikka Eurosporttia ja tilata listalta ruaat... sellaasehen sen Sampo Kaulasen olis pitäny mennä, ei olisi tarttenu iltasanomis ruraata ruaasta. Jotta vakuutus pitää olla ja se pitää olla aina voimmas, son saletti ja vissi. Applen terveusilimootuksen mukaan oon kuluttanu vähemmän kaloria ku keskimäärin, mutta en siihen usko muutenkaa. Mistä se muka tiätää, jotta mitä ja kuinka mä syän? Sen se tiätää, jotta kuinka mä liikun, ainaki silloon jos mullon puhelin plakkaris, mutta eihän se aina mulla mukana oo kun markilla köpästelen. Ja ny enoo eileen fillaroonukkaa johtuen vattavaivoosta, mutta tänään taas senki meinaan suarittaa, kunhan kello etenöö tuanne yhyreksän kantturoolle. Nyt ollahan vasta kuutosen yli justihin menty ja pimeys on täyrellinen ja kukot parhaas äänes. Mä jollakilailla tykkään näistä aamuusta, vaikka nämä niin samanlaasia onki, ovat kumminki rauhallisia ja laillansa seesteisiäki ja saa aiva rauhas nakutella ja asiootansa tuumaalla. Vaikka saanhan mä toki muulloonki olla rauhas, pistän vain välioven kiinni ja kiinnihän se ruukaaki olla ja joskus lukoski... varsinki Pau tahtoo tulla koputtamatta ja oonki sanonu, jotta tuloo sitte omalla vastuulla, mnen aina oo eres kuinkaa pukeutunu. Eikä juuri muilla tänne asiaa ookkaa, Pau käy pari kertaa päiväs lakaasemas lattiat ja pyyhkiiki ne. Tipihän on tunnetusti tarkka siisteyrestä ja siksiki meillon lattiat puhtaana kaikenaikaa, niin täälä ku Jurvaski. Tuo tomuhan son täälä se suurin vaiva, sitä on kaikenaikaa ilimas ja sitte varsinki kun polttavat sitä saatanan sokeriruakoa niin sataa niitä mustia hiutaleita, silloon Tipi lakaasoo ja pyyhkii usiammin ku muulloon. Jotta ei mun tartte siivoushommiin puuttua kuinkaa sen kummemmn täälä ku muuallakaa, Jurvas joskus sentään laitan pesukoneen päälle, mutta seki tapahtuu tosi harvoon, joskus saatan ripustaa pyykkiä kuivumahan... jotta vähääseksi on jääny nua kotiaskareet, täälä teen ittelle ruakaa ainaki kerran viikos, mutta Jurvas sitte usiammin. Täälä ruaanlaittaminen on pikkuusen hakalampaa, keittiö suunniteltu pikkuusen toisin ja pitääs varustaa se inruktiolevy ja teherä sillä ja siihen eioo oikeen tilaa. Ja toisaalta täälon aina jääkaappi ja muut tavarat kauempana ja siksiki se kokkaaminen pitää suunnitella aika valamiiksi jotta saa sen toimimahan. Mutta ehkä tänään teen illalliseksi perunamuusia ja nakkikastiketta... niihin on värkit olemas ja muusi taattua Liiterin amerikkalaasta laatua ja sitä silimälläpitäen eileen otinki maitoa Lotuksesta, voita onki jo ittellä. Ja sitte on tosi hyviä nakkia, jotta niistä tuloo hyvä soosi. Ja lopusta muusista sitte rieskaa, mutta nyt maissijauhoolla, ohoraa kun ei satu olemahan. Jotta siinä suunnitelmia tälle päivälle, saattavat joko tóteutuakki, sen päivä näyttää. Mutta nyssitte se toinen mukillinen kaffi aja vaikka uutisille.

lauantai 18. helmikuuta 2023

iltaa

koitettu viättää enemmänki ittekseen, vaimolla ku aika menee siälä valavojaasis johonka sitte mua ei niin kaivatakkaa. Torilla käyressään toi toki mulle iltapalaksi pallomakkaraa jokka justihin sinapin kans nautiskelin. Hyvää olivat ja muistuttaa kovasti ryynimakkaraa... muttqa verimakkaraa enoo viälä täälä saanu mihinää, jotta TAPOLAn mustaa alakaa olla oikeen ikäväki ja sen kans omaa pualukkasurvosta... Mutta sitä sitte joskus tuonnempana. Nyt pian jo lepohon. Kello jo vaikka mitä.

Lotus

käyty ja okiastaan käynnin aiheena oli vaippojen hommaaminen Tipin veljelle. Käytiin eileen kattomas j aolipahan mies kuihtunu ja kuivunu melekeen olemattomaksi. Hyttysverkon alla makailee ja sinne sitte koittavat vaimonsa ja tyttären kans huo. Ja koitetaan eres pikkuusen auttaa ja vietiin vaippoja sitte säkillinen, niitä kuulemma menöö. Eli eritykset toimii vaikka ruakaa ja juamaamenöö minimaalinen määrä. Jotta saa olla kovaa tyytyväänen itteensä, vaikka ittelläkää ei aiva vaivatoonta nykyelo pääse olemahan. Siitä tullaanki siihen, jota jo eileen tuumaalin, eli se reissu kalastajayhteisöön näyttää ainavain epätorennäköösemmältä ja ne alustavat suunnitelmat piipahtaa pieninenäästen valtakunnas (eli Cambodjas) saa haurata tältä reissulta. Ei kestä nivelet kiipeilyä niillä temppeleillä jois haluaasin kerran (ainaki) elämässäni käyrä. Jotta jää jotaki tulevaisuurelle, toivotahan niin. Ja toisaalta tämän liikkumisen takia saatan olla kokonaan menemättäkin, varsinkin kun tuli pieniä ropleemia tuon vatsaosaston kans ja siihen on kuuri jo menoski ja onki sellaanen kuuri, jotta kaikki ajokoiraa pienemmät olennot kualoo... Lotuksen juomaosastolla sattuu silimähän tuo Sapporo-olut ja sitä piti pari purkkia ottaa koemastoon, mutta ovat viilentymäs jääkaapis ja juomakunnos jonku tovin jäläkeen. Brandy on sitte iltanapsuuksi ennen vaaterihin menoa, se rauhoottaa vattaaki mukavasti. Tuo Calaxy on mun suun mukahan se valtakunnan paras brandy ja sen kummempaa täältä ei oikeen saakkaa, konjamiinit on sitte aiva maharottomis hinnoos, jokku kalliimpia ku sohjolaskaa ja siten saavat jäärä hyllyyn. Ei tuala sellaasia kalliita ollukkaa, eihän niitä täälä kukaa osta. Sitä suasimaani votkaa sensijaan otin pullon.
kysees vehnästä tislattu paikallinen tuote ja hinta siinä viiren euron kieppeillä, son nyt pakkases viilentymäs ja siiton mukava iltapäivästä ottaa pieniä napsuja tai teherä kuppia vaikka ananasmehuun jota toki ostin samalla reissulla. Muut mehut jätinki sinne ja ajattelin juovani nuota tiivistemehuja ja vettä ennemminki kun nuota tuoremehuja vaikka ne kuinka hyviä ovakki. Syän sitte niitten asemesta herelmiä ja niistä saan ne tarvittavat vitamiinit sun muut. Eikä se oleminen täälä oikiastaan kyllästytä, mutta mieli tekis kattelemahan toisemmoosta tohnaa ja täytyyki vaimon kans suunnitelle eres isoolle kirkolle joksiki päiväksi matkaa ja ennenkaikkea teköö miäleni sen ravintolan ruakaa jokon lähellä HuaLambhonin rautatieasemaa ja siinon meirän käyttämä KrungKasem-hotelliki aiva viärellä. Mutta kattotahan sitä tuonnempana, nyt pitää saara ukko kuntoon mahan pualesta ainaki. Valavojaaset jatkuu tänään ja Tipi on sinne menos, mutta mua ei siälä kuulemma kukaa sen kummemmin osaa kaivata, varsinki kun eileen näkivät, jotta osaaa otan asioohin. Ja se täs kyläyhteesös on tärkeintä, jotta otetaan huamioon ja huamioorahan asioota. Ja mähän toimin toivotulla tavalla ja eileenki vain katseella seurasin tapahtumia vaikka en juuri mitää ymmärtänykkää. Mutta piisaa siinä ihimettelemistä monellaki lailla. Ainaki mulle. Ja vaikka tämä maallaoleminen onki jonku miälestä puuruttavaa, en sitä niin ainakaa näe. On täs oma viähätyksensäkki kun vain hakoo asioota omalla laillansa. Köpeksii tuos raitilla tai ajeloo fillarilla ja tervehtii ihimisiä, sillä jo saa palio positiivisuutta aikaan ja moni onki Tipille sanonu, jotta sun miäs on niin ystävällinen ja iloonen... hymyn valtakunnas ku (muka) ollahan niin pitää ittekki yrittää olla positiivinen. Vaikka ei mulloo mitää syytä naamaa norsunvitulle vetää, mullon asiat oikeenki hyvin ja ei mitää valittamista. Palavelu pelaa kaikinpualin ja aamullaki tuli aamupala toivottuna aikana ja toivotulla lailla alitettuna. Oliki pikkuusen parempia sieni-cherrarnakkia, savukinkku aja kananmunaa, jotta taas oli verisuania herättelevä aamiaanen. Mutta Lotuksesta tein täyrennystä kaurahiutaleihin ja huomenna taas paluu puuroon.
nyt oli sitte Sapporo-olut jäähtyny tarpeeksi ja pääsin sitä makustelemahan. Aika laimian makuunen laakeriksiki ja ei oikeen passaa mun suuhun, melekeen sohjolanki vastaavat on parempia, jopa ne halppiksekki, vaikka tämä onki 5% ja oikeen Nipponin tuotatta, mutta siälä näemmä tykkäävät näistä tämän tyyppisistä olusista. LEO pysyy erelleen ansaitsemallaan ykköspaikalla, niin täälä ku muuallaki. Mitäs sitte ihimettelis tai siunaalis? Tuosta terveyspualesta en tuon kemmempia lausuntoja annakaan, jotta jääkööt se sitte sinne yksityisyyren pualella kokonaan. totean vain, jotta taaski tuun asiootten kans toimeen ja toimin justihin niinku niitten kans pitääki toimia. Jotaki oon ammattiurallaniki oppinu, lisäksi viälä muutoonki. Jotta nymmä tairan ottaa ja virittäytyä taas sen Reunamalla-sarian pariin, son pikkuusen scifiä ja ei ehkä sitä mialuusinta, mutta katteloo sitä ja varsinki kun se skyshowtime löi juntturaa punttiin ja ei meinaa suastua näyttämähän mitää. Valittaa muka jotta yhteys ei toimi, mutta taatusti toimii ja jostaki syystä en saa tuota toista selaantakaa toimimahan. Mutta päriään senki kans okeenki hyvin. Ja se piisaa mulle.