sunnuntai 5. helmikuuta 2023

päivän

liikunnakki kumminki suaritettu, vaikka pikkuusen kuuma meinas ollakka. Tuos lähistöllä AngThongis oli eileen satanukki oikeen reippaasti j apikkuusen näytti aamulla piliviä kerääntyvän, mutta ei siitä mitää sen kummempaa tullu.
iltapäivän lenkillä ajelin temppelin kautta ja kuvasin sitä ehkä pääsalia, vaikka temppelillä onki erimoosia tiloja erilaasihin tilaasuuksihin on tuo vissihinki se johona piretähän ne arvokkaammat juhulat ja sitä kiärretähän niis nuarten miesten munkkijuhulis aika ahkerasti. Rungin juhulis olin kantamaski jotaki maliakkoa ja mentihin monta kiarrosta musiikin soires. Ja sitte se itte tilaisuus oli sisällä, jonne munkit oli asettautunu ja viaraitaki sevveraan mitä mahtuu. Vainajien siunaustilaasuus piretähän sen krematorion alapualella olevas isoommas salis johonka mahtuu varmasti ainaki 500 viarasta tai enemmänki. No, lenkki ittessään oli tosiaan aika kuuma ja sen jäläkeen oliki mukava tulla kotio ja suihkuhun.
ja taas oli sellaasta liruttelemista sen veten kans, jotta napposuihku oli paikallaan ja virkistiki oikeen mukavasti. Son kyllä tuo vesi meirän suurin ropleema, pitääs vissihin Jarin kans neuvotella, josko laitettaas meillekki porakaivo, Jarilla sellaanen on ja eioo onkelmia veten kans kunhan vain pumput sun muut on kunnos. Mutta son tosiaan raivostuttavaaki kun oot menos suihkuhun ja oot saanu vaikka samppoot päähäs niin vettä ei tuukkaa... no, siinä pelastaa napposuihku ja e haittaa vaikkon kuinka raikastaki. Justiin täytin taas sen astian, jotta on sitä varavettä aina saatavilla, joskus sitä tarttoo vessanki huuhteluun, jotta son piretävä korvee aina täynnä.
illalliseksi oli osittain eilisiä ja osittain uusia ruakia ja kaikki oikeen hyviä, varsinki tuo johona on kananmunia, on hyvin hautunu se liha ja sitä on aika reippaasti. Kanaa ja sitte tuo alimmaanen oli possua keltaases currys tai jotaki sinneppäin. Lisäksi söin tomaattia, jotta kiintiö tuli taas saavutettua siinäki miäles. Ilta alakaa pikkuhiliaa hämärtymähän ja tomenpiteet sen mukaaset. Huomenna sitte heti aamsuta sen leiman hakuhun, kattotahan, jotta joko rokumentit piisaas. Tipi jatkaa erelleen Paun kans ajoharioottelua ja saavat taas huomenna suhaalla vuaronperähän. Ja sitte voitaas käyrä vaikka Robinsonin ostoshelevetin tiatokoneosasolla kyselemäs, jotta mitä maksaas tähän läppäriin akun vaihto. Akku alakaa olla jo aikalailla sökö ja samalla pitää uusia laturiki, niin mua neuvottihin tekemähän. Ja se paikka on sopivasti siinä matkan varrella, ettei tartte kuinkaa koukkia sivuraiteille. Mutta näin tämä päivä on saatu kutakuinki pakettihin ja pian alakaa sitte asennoituminen huamisehen. Mutta ennen sitä viälä jotaki muuta, mutta siitä en sitte nakuttelekkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti