keskiviikko 8. helmikuuta 2023

kotona

on sitte mukava olla vaikka kuinka mukavaa oliki Jounilla saunoa ja jutustella. meillä menöö hyvin jutut yhteen ja kumpiki antaaa toiselle tilaa ja aikaa juttujaan kertoa. Son tosi tärkiää, jotta molemmilla on maharollisuus kertoa ja toinen antaa siihen tilaa, aina se kaikkien kans onnistu ja mullaki on monta sellaasta kaveria jokka ei siihen pysty. Joskus on sitte pakko sanoa, jotta NYT on mun vuaro!
tänään Sitte Jouni kyyttäs takaasin kotio j apian oltihinki menos syämähän ja kun kerran sain päättää, mentihin paikalliseen PadThai-paikkaan josta vireoki. Siälä oli aina iloonen isäntäki paikalla ja tuli taas juttusiin tervehtimähän ja kyselemähän kuulumisia. Toki Tipin piti olla tulukkina, mutta tämän herran näkeminenki saa jo hyvälle tuulelle, enoo koskaa tätä herraa nähäny naama väärinpäin. Ja paikkahan on aiva huippu, ruaka etuusaa ja ennenkaikkea taivaallisen hyvää ja palavelu nopiaa ja ystävällistä. paikallisia pitää suasia, niinhän se ameriikan Olliki ruukaa sanoa... Sitte piti käyrä seiskas, naapurin rouva kun siältä miähelleen jotaki tartti ja tietysti menin kattomaan paikan valikoomaa ja oluttahan se tarkootti... Tapperia tarttu pari purkkia mukaan ja se taitaa olla valtakunnan vahavimpi aolusia, mutta enoo viälä tiirustanu, jotta mihinä se pannahan. mutta hyvää oli.
illalliselle Pau tekaasi possua kaharella lailla, vissihin piti possut saara käytettyä, mutta hyvää oli kumpiki, mutta en syäny palioa, olin viälä niin ravittuna siitä iltapävän eineestä. Leima-asiaa oon tuumannu ja lähestyny emaililla niin Embassya (joka siis myänsi viisumin) ja Immigarationia joka sitte pihtaa sitä leimaa... Embassy jo vastaski ja kävi ilimi jotta Immillä on aiva omat säännöt oleskelun pituuteen ja se ei riipu viisumista, merkillistä on ja en jätä tätä tähän. Immi eioo vastannu mitää kun esitin asian (asiallisesti toki) ja ihimettelin tapaa, että samoja toristuksia kysellään vaikka viisumi on myännetty ja Immin tehtävä on vain leimata sitä oleskelua. Ja se pitääs tapahtua viisumin puitteis, niinku son monella mennykki, mutta en tosiaan ymmärrä, jotta kuinka justihin mun kohoralla otti niin hiakkahan. Koskaa aiemmin eioo ollu näin vaikiaa ja oon vuasiviisumilla ollu useita kertoja ja ennen se leima on tullu helepostikki. No, antaa asian nyt muhia pikkuusen. leimahan on toki kunnos, vaikka sitä oleskelua jatkettiinki vain 60 päivällä, vaikka viisumi on lokaakuun loppupaulelle, jotta soli skai pitäny olla se 90 päivää ja riippumatta siitä minkämooset lentoliput on. No, tälläästä se vain täs valtakunnas tahtoo olla, jotta vasen käsi ei tiärä oikiasta juuri mitää ja kumpiki sohii eri suuntahan. Mutta näillä mennään ja nyt kohti iltaa, pimeys on vallannu jo maiseman ja voirahan toreta päivän olleen KUUMA. Tipi sen on havaannu ja ihimeesti viihtyy täälä meirän viiliällä pualella. Mutta nyt viälä vähä elokuvaa ja sitte ysin jäläkeen tuutimahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti