perjantai 10. helmikuuta 2023

aamupäivällä

YLE/Areena ol niin suatuusa jotta näytti eilisen puali7-ohojelman johon aoli viaraana JURVAlaanen ampumahiihron maailmanmestari Heikki Ikola. Jotta olin kovaa tyytyväänen kun tuon sain kattella, mutta sitte ei suatukaa. Heikkihän on melekeen meirän naapuri, asuu toisella pualella pappilanmettää ja tuttu on punttisaliltaki. Mutta sitte tuli komennus kuskinhommin, naiset halus vanhalle torille ja mulle sanottihin, jotta voisin parturiin mennä samalla... no, eihän siinä muutaku matkaan ja toimittamahan asiaa. Parturi oli justiin avaamas liikettään ja yks ukkeli oli ennen mua, mutta eihän mulla mihinkää kiirus ollu ja se vuaroki tuli sitte ja parturi teki hommansa. Vaikka ei se osaa pystäriä leikata niinku Anne sen Vaasas teköö, mutta aiva kelevollinen oli lopputulos kumminki ja hinta oli kolomisen euroa, jotta ei sekää juuri kirpaassu. Sitte siitä Lotuksen kautta kotio, nyt otin sitte pitkästä aikaa aamiaaselle pekonivärkit, jotta huomenna sitte pitkästä aikaa oikeen isoo aamiaanen.
Sitte ei mitää muuta ollukkaa, telekkari akattoes ja torkkues päivä menny ja justihin saatihin illallinen syätyä. Nyt muistin siältä vanhalta torilta haetuttaa kalamakkaraa ja se se on hyvvee, son niinku kestomakkaraa ja seku sitte pannulla paistetahan niin on maukasta ja aikalailla terveellistäki, mitäny öliys paistetahan. Lsäksi Pau oli teheny maissikakkuja ja viälä kanasoosiaki. Tai täälä ne eioo soosia ollenkaa, nestettä on vain pikkuusen ja jauhoja ei tokikaa käytetä ollenkaa. Monet vaunullaki aina kyselöö sitä soosia, mutta oon aina sanonu, jotta thairuaas eioo samammoosta soosia mitä sumaes ruukatahan teherä. Ja seki jo teköö tämän ruaan terveellisemmäksi, lisäksi jokaases ruaas on kasviksia aina reippaasti, niin tänäänki ja viälä oli kurkkua lisukkeena.
siinä viälä kuvaki einehista, lisäksi kuva Lotuksen maitotiskistä ja parturin tyän tuloksesta. Maitoa tääläki alakaa olla monensorttista, on rasvatoonta ja laktoositonta ja vaikka mitä maustettuja, kerran oon erehtyny ottamaan murojen kans mansikalla maustettua ja soli samalla se viimmeenenki kerta. Otan aina vain täysmaitoa ja ison purkin, se kestää aika kauan ja siiton mukava puuroa keitellä tai syärä maissihiutaleita välipalaksi.
ja tuosta sitte muutaman sitinohkaaset illan päätteeksi. Kysees mummiälestä valtakunnan paras brandy ja hintaa tuolle pikkupullolle tuloo se kuutisen euroa. Jotta son pualet kalliimpi ku se paikallinen vehenästä tehty votka jota ruukaan ottaa, mutta nyt jäi se hyllyyn. Huomenna alakaa temppelijuhulat tuos lähitemppelis ja sinnehän on sitte mentävä, Tipi oli jo mun kyyrityksenki järiestäny. Jotta palavelu toimii. Mutta nyt sitte kohti iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti