keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Yellowstone

on piisannu koko päivän, aina välillä kumminki oon käyny lenkillä ja touhannu jotaki muutaki. Niinku ratkonu ristikoota ja lukenu kiriaa. Jotta kiirusta on pitäny. Aamu tiätysti alootettihin kaffilla ja sittemmin ravitsevalla kaurapuurolla jonka vetehen mikros keittelin.
sitte oliki aika Yellowstonen seurannan ja sitä piisas aiva äskeesehen asti, lukuunottamatta liikunnan ja muun keskeytystä.
iltapäivän lenkillä ajoon taas temppelin läpi ja kuvasinki tuon laillansa pääpaikan, vaikka pikkuusen erempänä on se isoompiki tila johona isoommat tilaasuuret piretähän. Ja tuos kuvas takana näkyvä valakoonen piippu on krematoorion piippu, jotta siälä vainajat sitte tuhkatahan. Aika useen savu piipusta nousoo, mutta sen kyllä kuulooki kun ämyriistä tuuppaa selostusta ja aiheeseen liittyvää musiikkia. Mutta lenkkeelyt sujuu oikeenki hyvin, paitti alakaa olla aikalailla kuumaa, jotta olisko se viiliä kausi nyssitte loppumas, sellaasta viästiä sain tualta kalastajayhteesön mailla liikuskelevalta naamatutulta. Tänään tein sitte niin, jotta lounas jäi kokonaan välistä ja korvasin sitä vain herelmillä ja yhyrellä jukurtilla.
jotta oli jo ruaka maullaanki, maksaa ja sitte Pau oli pasitanu nuata sualenpätkiä, jokka jätin selevästi syämättä, en niistä yhtää perusta ja sen tiaron sai Pauki muistutuksena ottaa vastahan. Kasikvet oli hyviä ja niitten kans oli possua, jotta sain näläkäni poistettu aoikeenki hyvin. Ja nyssitte oon nakuttelemas pöyrän äärellä, tuos telekkarihollilla se kovaa häjysti onnistuu ja en viitti kaikenaikaa siirrellä erestakaasin. Ja son niin somaa telekkaria kattoes vaikka torkahtaakki... ei yhtää haittaa pitkäkestooses juanes vaikka välillä tippuuki kärryyltä. Nyssitte mennähän jo kovaa kohti seittemää ja täs saattaa toienki tovi viärähtää. Oon siirtyny nyt sellaasehen systeemihin, jotta lopetan veten juamisen jo kutakuinki neliältä ja sitte ku menöö nukuksimahan vaikka yhyreksänki jäläkeen välttyy vessanousuult alähes aamuun asti. Tosin viime yänä nukuun jostaki syystä huanosta ja kävin siksiki pariki kertaa vessas. Joku kumma herätti pualiltaöin ja kesti kauan ennenku unimatti palas hommiinsa. Huomenna sitte Immigrationiin, jotta kkuinka siälä asiat sujuu, leimaa on viälä ainaki viikoksi, jotta jos taas yllätyksenä jotaki livestä pitää täyttää ja leimaa hakia. Uskoosin asiootten menneen sujuvammaksi ja mullahan on vuaren loppuun viisumi, jottei siinä pitääsi olla enää kummallisiakaa liikkeitä. Lemaa passiin ja kassan kautta. Näinhän sen pitääs mennä, mutta tämon yllätyksien valtakunta niinku oon havaannu montakertaa. Viimeksi piti viälä käyrä passikuvaski, vaikka son annettu jo viisumia hettaes ja toki löytyy passistaki. Mutta sen näköö huomenna ja onneksi on tuo vaimo joka hoitaa sen puhepualen. Jotta päästän täsny tähän, mutta jatkoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti