maanantai 19. kesäkuuta 2023

lämpötila

alakaa olla aika mukava jo aamustaki, tänään siinä kuurenkantturoos oli 15.6 astetta, jotta kaffia tarkeni juara kuistilla. Samalla sai kuunnella lintujen kilipalaulantaa lähimettästä ja siinä tuumasin, jotta täälon thaikkulaa monimuatoosemmat nua linnunlaulut. Thaikkulas ne tahtoo olla samoja lituja, kukot toki antaa siihen oman lisänsä, täälä niitä kuittaaluja ei kuulu ollenkaa.
tänään tehtiin taas popioita ja voin sanoa olleen aikalailla lämmin puuha, jotta asuki oli sen mukaanen. Mutta pakollinen. Kumminki. Ja aamusta piti käyrä asioolla, ensiksi Sillanpään Jounin puaris ja siältä taas apu löytyy ja vesi rupes tulemahan oikiasta paikasta. Yhyrestä tiivisteestä oli asia kiinni, mutta paree mennä asiantuntijalle kun omat hermot meinaa loppua. Ja Jounilta saa AINA apua! Ja samalla otin sitä viemärin aukaasijaaki jolla ruukaan nuo altaat pitää vetävinä, kerran kuus kun sitä laitteloo niin ei tuu tukoksia tai sitte ne vähääsekki aukee. Ja siitä sitte Kurikkaan hakemahan kehystyksestä uutta norsutaulua jonka teki Siinain aikaasen kaverin jäläkkasvu.
Ja pääsi heti seinälle tuon tyttäreni Namibiaan lähettämän teoksen viereen. Torella hieno teos lyijyllä tehtynä. Jonkinaikaa sitte kaveri esitteli näitä teoksia ja heti tilasin (hintaa kysymättä) ittelle moisen ja nyt sen sitte sain. Namibiassa kun nuota norsuja tuli nähtyä enemmänki, joskus ajettiin jopa karkuun kun meinasivat päälle käydä. Mutta siitä joskus toiste sitte. Niin, tuosta lonkka-asiastahan mun alunperin pitiki nakutella, oon tosiaan jonos Seinäjoen kekus-sairaalaan ja orottelen koska tahansa komennusta leikkaukseen. Liikkuminen alakaa olla aika haastavaa ja osittain vikiaaki, mutta en valit asitä yhtää muutaku ittelleni. Päivittääsen toiminnot saan toki tehtyä ja myyntihommakki sujuu ahkeran ja aikaansaavan vaimon avustuksella. Hän kantaa kaikki ne asia tjoita en oikeen kykene, mulle jää sitte autolla ajo ja muut vaunun valamsitelut. Nythän sitte alakoo juhannusviikko ja se vietetähän nyssitt ekotosalla, ei lähäretä yhtää mihinkää ja myyntiäkää eioo muutaku keskiviikkona Kauhajoella ja huomenna täälä Jurvas. Muulloon väki eioo paikalla, ovat kaikkityynni mökeillään rillaamas ja niin meki teherähän, vaikkaki kotona. 71 päivää on menny tipattomalla ja saa jatkuakki, oon vaimolle sanonu, jotta sitteku oon operaatiosta selevinny ja pikkuusen toipunu hakaasen jollaki konstilla olutta LAKKITEHTAALTA Kurikasta. Oon niitten prosessia kattonu naamakirian kautta koko aijan ja alakaas teherä jo pikkuusen miäli maistella niitten tuotoksia. Varsinki sitä tummaa. Ja siitä tuliki mieleen, jotta kauppoohinki sitte vissihin tuloo vahavempia olusia. Kun KD:lle ei kuinkaa käyny se, jotta vinit oli stullu kauppoohin. Mutta nyt se raja nousi kumminki 2,5% kun se aiemmin nousi vain 0.8% Jotta josko viälä meiränki aikana saataas ne harvat punkkupullot ostaa lähikaupasta. Vaikka enoo aikoohin punkkua saatika muutakaa viiniä suames ostanu, enkä kyllä juuri muuallakaa. Mutta vahavemmista olusista tykkään, jotta siinämiäles oli tervetullu asia. Muuta en hallituksesta (uuresta) sanokkaa, aika näyttää jotta mihinkä ne pystyy. Mutta nyt teen paluun telekkarin pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti