tiistai 19. lokakuuta 2021

aamulla

oli -4.3 mittaris ja maa aiva kuuras, jotta oli varsin oikia toimenpire Teuvan peruuttaminen ja sama tehtihin Kauhajoenki kohoralla. Luvas nimittäin luntaki, jotta saattaa olla aamulla maa valakoosena tai ainaki tiet jääs. Jotta tätä tämä ruukaa olemahan, mutta saattaa ne kelit viälä muuttuakki ja toimitahan niitten mukahan. Tänään sitte huoltopäivä, nyt huollettihin apupoikaa ja oikeen Kurikan terveyskeskukses kävääsin. Lääkäriki tutkii tuon vaivaavan vasemman jalaan ja sitte otettihin verikokeita ja vielä röntgeniski kuvattihin vasen jalaka ja lonkka. Nyssitte orottelen lääkärin/hoitajan soittoa ja tuomiota asian suhteen.
Aika piti oikeen hyvin kutinsa, mutta röntgeniin sai orotella niin, jotta kerkisin käyrä pienillä ostoksillaki Tokmannilla Ja halapahallis.
apteekista kerkisin siinä välis hakaasta lääkärin määräämän pikkuusen vahavemman särkylääkkeen. Kattotaan sitte, jotta onko tuosta apua kuinkaa. Lääkäri ei mun miälestä tarpeeksi keskittyny vaivan syyhyn, ennemminki yritti hoitaa oireita ja se syy mua enemmänki kiinnostaa. Mutta orotellahan nyt vain sitä soittoa ja kattotahan sitte jatkoa. Ja sitte sieltä tultua kaatiskeikka, normaalisti ku ei koskaa tiistaisin sinne kerkiä. Nyt sinne meni puutavaraa ja muuta joutavaa. Sinne on kätevä viärä melekeen vaikka mitä, ainoastaan poltettavasta jätteestä pitää maksaa naurettavan piäni summa, muut saa jättää ilimaaseksi. Valavoja ei eres tullu kattomahan, tiäsi jotta osaan laitella oikeisiin paikkoohin. Paffiloorakki kätevä nakella murskaimeen sellaisenaan, jotta senki takia tuala tuloo vähintään kerran viikos käytyä. Ja toki vein samalla viimmeeset haravointijätteet, jotta nyt sai ne säkit panna aksvihuoneeseen jemmaan. Istutinki kasvihuoneeseen yhyren yrttikasvin, kattoahan jotta menöökö siälä kuinka talaven yli. Peittelin hyvin harsoolla ja lopuksi nämä puutarhasäkit päälle ja kakkosnelosen pätkän painoksi. Ja tänään ei sitte syärä kalaa, siton syäty ny kahtena päivänä. Nyt on tulos jotaki thaikkuruakaa ja sitä orottelen melekeen vesi kiälellä. Orottelen kumminki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti