perjantai 22. maaliskuuta 2024

perjantai

alootettu ja jo kohtuullsen palo paremmis merkis, tauti alakaa olla voitettu kanta ja uniki oli kelevollista sekä pituuren, että muunki pualesta. Varsn kiusallnen oli tauti ja oln varmaan nitä jokka sitä poti ehkä kauitenki, joillaki se men oh muutamas päiväs, mutta mua yskitti usiammanki päivän ja jopa kiusallisen kovaaki. Mutta josko tästä päästääs tälläkertaa tällä, toivotahan ainaki niin. Uutsis ei mitää merkillistä, joitaki Norskien lentokeonehia palautettu kentlleen pommiuhkauksien takia, jotta asiaan pitänee palaalla paremmin tuonnempana. Gazaan tietysti toivotahan jo jonkmmoosta sopua, mutta sitei näytä olevan ainakaa heti käsillä vaikka kuulemma salaski ovat asiaa koittaneet setviä. Mitäs tuosta tuloo jos yhtenä osapualena on terroristijäriestö?
Tuulan pöhötin tul kans eileen perille ja siten sitte aukaassukkaa paketsitaan, otin vain sen päällimmääsen muavin pois. Ja jännää oli, jotta ne paperiset suajukset tuli ensiksi aamupävällä eri lähetykses ja ne silikooniset kupt jäi viälä orottamahan... no, samalla maksulla ne kumminki tuloo, jotta ei siinä mitää. himetellä vain pitää tätä kulietyksen systeemiä, jotta maksaako se kauppias näille toimituksesta vai piilotetahanko ne kulut kustannuksiin. Eihän kauppias mitää ilimaaseksi anna, tiämmä. No, viälä ne silikoonikupit, sitte kattelen MR.DIY-kaupasta joitaki lisätarvkkeita. Sellaanen leivonta-alusta olis kans hyvä olla ja sellaasta kattelinki jo alustavasti ja sehän ei paina juuri mitää ja menöö pieneen tilaan. Kattoon vain jotta maintus puaris on varsin hyvät valikoomat kyseeseen laitteeseen, jotta taitaa niitä täälä jokku kumminki käyttää. Oottako muuten havaannu sellaasen manostajan ku TEMU? Kinalaanen puati ja näyttää kovaa halavalla yrittävän myyrä yhtäsun toista tavaraa. Oon vain kattonu veispuukista, jotta manoksia piisaa ja tarioukset on aika etuusia, tai ainaki siltä tuntuu ta saa tuntumahan. Mainittava on, jotta pikkusuen maistuu erimooselta tämä Lotuksen kaffi vaikka kunka tummaa paahtoa onki, mutta juaa tätä ennemmn ku tuata murukaffia jota enoo tällä reissulla ekrtaakaa ttelleni teheny. Tipi taas täälä aina juaa vain sitä, mutta sitte Jurvas vain suaratinkaffia... Mutta piisaa tuota vielä ens viikon ja sitte voin juara vaikka mainota vihriää teetä jota pitää musitaa ostaa lisää mukaan. Jurvan aviisia viälä tuas luin ja kovaa hyvin ovat likat menestyneet lentopalloolus ja samoon ovat teheneet miehet siinä sisällä pelattavas jalakapallos. Jurva-70 on maneekas seura jonka peliä ruukattiin kattella urheelukentän lairalta jo silloon kun seura perustettihin. Muistan Marttilan Marskan huriat jalakaliikkeet kun se katteli peliä... siinä oli sitä vauhtia... Marska piti rilliä siinä kentän lairalla akuan aikaa ja soliki silloon sellaanen etappi aina tanssien jäläkeen jota oli vaikia jättää välihin. Futsalis Jurva nousi sariaa ylemmäksi ja nyssitte kakkoseen ja pelit sitte laillansa kovenoo, jotta pitänee ruveta käymään kotipeliis kannustamas. Ja samoon likojen lentopalloa on syytä käyrä kannustamas, son mukava peli seurata ja siinä tapahtuu pelin aikana! Futsalia enoo koskaa käyny paikanpäällä kattomas, jotta seki on koettava. No, mitäs nyssitte tänään? E oikeen mitää täs tilantees, kattotaan kuinka pävä etenöö ja josko vaikka ThaChangn torille jos siihen on tarvetta. Eileen kyllä oli mulle ilimestyny pussillinen hyvää salaattia ja tomaattia viälä onki muutama jääkaapis, jotta minen varsinaasesti mitää torilta tartte, varsinki kun huomenna on mentävä Samchukin tuoretorille ja tehtävä siältä ne viimmeeset toriostokset kotio.
Kassu-enoa musitelin aamulla, tuli jo vuosi siitäkun hän siirtyy ajasta ikusuuteen ja enoo haurallakaa keriinny käymähän... mutta musitellu oon sitäki usiammin. Vietinhän kesiä Koskenkorvalla ja monet, monet muistot on niistä kesistä jäliellä ja ne ei lähäre mihinkää. R.I.P. Kassu. Lazadaa tuos plaraalin ja samalla tilasin muutamia leivontatarvikkeita ja siihen liittyvää härpäkettä ja ylihuomiseksi lupasivat toimitusta, jotta aika läheltä tulevat kumminki. Lazadalla on varastoja Suphanburiski ja tietysti isoolla kirkolla isoommat varastot, mutta osa tavaroosta tuloo pikkuusen erempääki ja ne saattaa joitaki päiviä kestää. Kerry taitaa olla se suurin toimittaja, mutta näitä pikkuvirmoja piisaa moneen sorttiin ja niitä meiränki pihas piipahteloo aika useenki. Mutta siinä veikkaasin olleen viimmeeset tilaukset tälläkertaa, jatketahan sitte tuonnempana. Loput ostokset tapahtuuki sitte täältä paikanpäältä eri tukkuliikkeistä ja osa Lotuksesta tai muualta. Ja nyssitte kellon lähennelles pualiseittemää ja kun päiväki on jo melekeen valiennu on taas aika siirtyä tästä soffalle ja kattomahan jotaki joutavaa... joutavan jatkoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti