tiistai 26. maaliskuuta 2024

tiistai

alootetu ja lman merkittäviä poikkeuksia. Enoo käynnistämäs mnkäämoosta alskuria jäliellä olevasta ajasta tällä reissulla, jotta jätän sen kokonaan manittematta. Kakki päättyy aikanaan, jopa premmät reissukki, vaikka tätä on vaikia reissuksi sen kummemmns anoakkaa kun ollaan laillamme vain toises asuunpaikas ja siirrytähän tästä pan sinne toisehen. Sanottaasko Jurvaa stte vaikka vakituuseksi paikaksi, sinne on kumminki kummallaki se vakituunen osoote olemas, jotta sitte se taitaa se vakituunen asuunpaikka olla. Eileen tuumasin akveriani Jounia jota kohtas se aivoverenvuoto ja toinen puoli halavaantuu, jotta sillä ku eioo enää suomes mitää osootetta eikä muutakaa, eioo sotua ja ei näin sitte mitää sairaanhoitoa tai vastaavaa siälä jos sinne vaikka meniski. Jotta kun on täälä vakituunen osootes, menettää sitte sen sosiaaliturvan joka suames on kummink aika kattava. Mutta en mee tarkemmin kaverin tapaukseen, ettei tuu kellekkää paha miäli. Jokainen suunntteloo elämänsä ja olemisensa omalla alillaan on sitte täälä tai muualla. Mutta vissihn se osootes suames on kumminki hyvä pitää, vaikka varooksi. Tiämmä. Uuisista kattoon jotta sillä Moskovan terroriteolla saattaa olla piremmän aikavälin seurauksia, nyt arvelevat sen maharollisesti vakuttavan Pariisin olympialaasten turvatoimiin ja kun sinne on jo osootettu joitaki uhkauksiaki, saattaa tosiaan vaikuttaa isommnki. Samaa terroritekoa setvitty monellaki lailla, mutta kattelen sitä sitte tarkemmin tuonnempana kun kiiruut helepottaa... ja ameriikas tuulitukka on saanu pikkuusen helepotusta, sillon kymmenisen päivää aikaa maksaa 175milioonaa taalaa ja uhkaava ulosotto srtyy sitte orottamahan sitä. Ja erelleen rahootusvrmat panttaa lupauksiaan tälle tuultukalle joka kovaa yrittää päästä uusiksi valakoosehen talohon... sinne sitä ei pitääsi päästää eres turistikiarrokselle, porttikialto vaikka koko kaupunkihn jos muu ei auta. Ristus notta. IS sensijaan uutisoo R-kioskin lanseeranneen oman oluen, R-Lagerin... jotta hyvää asias on se, jotta sen teköö Kuopiolaanen pienpanimo. Ja sinällään eioo ollenkaa paha saara erimoosia olusia siihen katekooraan, jos se nyssitte tuloo kovaa erikoonen olemahankaa. Testattavaksi toki menöö sitteku hollille sattuu. Lisäksi IS uutisoo Puuilon ja Bilteman laajentumisesta vaatemyyntnki... mutta en tarkemmin kattonu, jotta kuinka kattavaa se tarionta nuas paikoos tuloo olemaan. Puuilos enoo koskaa eres käynykkää vaikka sellaanenki Vaasas on jo tovin ollukki, siinä JULAn takana ja siäläki oon käyny vissihin pari kertaa prikettiä hakemas. En juurikaa suamesta vaatteita osta, ne tuloo melekeen täältä hankittua hinnanki takia ja sitte suamesta vain sitä mitä justihin tarttoo tai sitte täältä ei saa. Jotta siinä se pkaanen uutskatsaus jotten parin palaan sitte tuonnempana.
Löyrättäkö nuasta kuvista samat mähet? Tuollaanenki luakkakuva putkahti jostaki etehen ja vei mustot kohtuullisen kauaksi Kauhajoelle... oi niitä aikoj ajoku sanoos. Vekkuli värkki son tua veispuukkiki, täs yhtenä päivänä plarasn niitä Reels-vireoota ja joitaki kattelin sitte ptemåähänki j akuinka ollakkaa niin johan alakoo tulla aiheeseen liittyviä vireoota ja lnkkiä aiva solokenaan. Kyse oli sellaasesta terveysjuomasta jonka sanottihin poistavan kuonaa ropasta ja tekevän muutoonki elrankkaa koko ihimiselle... ei sen kummemmasta, mutta nyssitte piisaa ohojeita monemmoosehen juamahan. Oon joskus tehenykki sellaasta johonka tuloo sitruunaa ja inkivääriä, mutta ei se ainakaa mitää mullstavaa saanu akahan... taitaa olla paras se ohoje, jotta joka aamu laisllinen vettä ennenku teköö okiastaan mitää ja sitoon mäki koittanu nourattaa. Paitti täälä enoo... no, alootan sitte Jurvas... anaki meinaan. No, saattaahan nuos juamaohojees olla jotaki torenperäästäki, mutta veikkaan jotta vain siteeksi ja tuskn on olemas mitää ratkaasevaa ja kaikki ropleemat poistavaa juamaa olemaskaa. Mutta nitä reseptä oon sensijaan kattonu useenki j apannu joitaki jemmahanki ja meinaan niitä kokeella ja kysees lähinnä kanasta teheryt erimoosen ruaat ja se jos joku passaa mulle joka syän enimmäkseen kanaa. Ja nyssitte on se pöhötinki hankittuna, jotta saapi sitäki kokeella monehen mallihin, kunhan ne silikoonkupit viälä löytää perille. No, jos ei löyrä ei asias oo tapahtunu mitää, tilasin ne sillä jotta maksetahan tuares, jotta saatan kattoa vastaavia MR.DIY-puarista kun sinne täs keriitähän mennä.
Magnesumki piisaa hyvin kun kävin vartavasten hankinnoolla samalla kun hakaasin sitä tehokasta antibioottia. Sitä otin varooksi yhyren setin, jotta jos alakaa kovaa yskä eretä keuhkoputkiin niin voi ittelleen kuurin määrätä ja säästää matkan Kurikkaan... Apteekista pitää viälä muistaa hakia sitä antipakteerista salavaa ja vaikka toinen setti Poy-Sinaia, jotta ei vain kukaa jää iliman nenänaukaasiaa... Jotta piisaa sitä musitettavaa taas aiva piisalle asti. No, mitää turhaa me ei täältä raahatakkaa, kaikki sellaanen saa jäärä tänne jos sellaasta eres onkaa. Ja mitää kummepia tulijaasia ei sen kummemmin viäräkkää, paitti poijlle jotaki teepaitaa ja vastaavaa ja niitäki voirahan viälä kattella kun tuonne vanhalle torille mennähän, siälä oli ainaki yks puati jolla oli isoja kokoja paitoja, jotta joitaki teepaitoja voisin kattella ja sitte saisin pistää niitä vanhempia paitoja roskiin... täälä kunei tuu eres joka päivä paitaa päälle latettuakaa, nykki vissihin oon ollu paratta usiammanki päivän. Lämmöt alakaa tosiaan olla aikalailla nousus ja aina vain kuumemmaksi meinaa tulla, jotta se mun tuakio tuas terassin eres käy entstä kuumemmaksi, mutta periksi en meinaakkaa antaa, stä reevitaminia kun pitää koittaa jemmata... vaikka kuinka kevät on etenemäs nin ei se aurnko kummnkaa viälä pääse pastamahan. Sinne päätyhyn stte asennan tualn ja pöyrän, jotta saan siinä istua ja juara kaffia samalla ku kuuntelen kiriaa... ei tuu taatusti niinkää hiki ku täälä. Mutta emmä moiti näitä lämpöjä, pikkuusen se rajoottaa, mutta niinhän son aina jotta kelien mukahan mennähän ja jos on oikeen tukalaa niin ollahan sisällä sitte oli syy sitte pakkanen tai kuumuus. Ehän suameskaa tuu kovilla pakkasella ulukooltua jos eioo aiva pakko. Mua okeen nauratti kun yks päivä kävin kaupalla ja kauppiaski kehuu olevan kovaa kuuma... ja näytti mittasta jotta yli 40 oli siinä varios. Opetin pikaaasesti sanomahan, jotta on SAATANAN KUUMA! ja sitä jäivät sitte toistelemahan... osaan toki paikallisella kielelläki sanoa jotton kuuma. LOON MAAK MAAK. Tai jotaki sinneppäin kumminki. Jaahans, nyssitte alakaa ajatukset harhaalla siihen mallihin, jotton aika siirtyä ohojelmas eteenpäin ja soffalle kattomahan jotaki joutavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti