tiistai 19. maaliskuuta 2024

tiistai

alootettu ja ei niinkää normaalis mallis. Em voi sanoa nukkuneeni oikeenkaa hyvin, vaikka iltapäivästä käytiin kummakki ottamas tohtorin erikoospikki niin sitte ei meinannukkaa uni tulla kummankaa silimihin... ja uni mitä sitte pualenyän jäläkeen nukuun ei ollu eres yhtenäästä ja nyt kun kello on jo kutosen ylittäny istun täs nakuttelemas. No, mutta olo on kumminki kohtuullisen hyvä, yskä lähes voitettu kanta ja siten alakaa vissihin tauti olla voitettua seki. Sama flunssatyyppi kulukoo täs kylällä tai on jo tovin kulukenukki ja ykssun toinen on tohtorilla pistäytyny. Mutta nyt kaffa ja HETI! Tänään onki sitte se päivä kun ne sähköt on poikki 0800-2000 jotta siiihin oon koittanu jotenki valamstautua. Pikkupulloja pakkases vettä jotta niillä koitan pitää jääkaapn viiliänä, napposuihku larattuna ja samoon tiätämyslaitteet piuhoos. Jotta muutoon siihen ei okeen osaa varautua, puuron saan halutessan ketettyä kaasulla ja sen tairan teheräkki, mutta sitte vasta kymmenen kantturoos. Ja senki sanoon, jotta AUTO saa olla sitte omas katokses! Jotta josko ajelen vaikka Jarin tontille kattomaan mitä sinne kuuluu kun ei mitää kuulu... ja sama koskoo Jouniak, vaikka kunka siälä vaimollaan onki se manittu herne henkitysitehyees... Kaffia tuli latetua tuplasti, jotta saatan seiskan jäläkeen syärä sämpylää toisen mukillisen kans, jotta voi sitä aamupäivän ateriaa vaikka pikkuusen myähästääkki. Uutisis hetimmte pomppa silmille ameriikasta, jotta tuulitukka se vallan maharottomia on huurellu, jotta jonsei sitä valita presitentiksi siitä tuloo sota! Ja toisaalta sitä ollahan ulosotollaki uhkaamas, 30 vakuutusyhtiötä eioo luvannu antaa sille liiketoimintahansa laihnaa, jotta ei mee silläkää rintamalla hyvin ja sitte viälä tuallaasia persejuttuja huuteloo ja oli tämän toki teheny oman pualueensa kokoukses, mutta ihimettelen sitäki jotta kuinkei siälä kenenkää pääs mikää lamppu syty ja havaatte tuan järiettömyyttä. Mutta eioo vissihn repuplikaaniilla ketää muuta eherokasta laittaakkaa kun kaikki on vissihin jo vetäytyny ja tua yks reikäpää jäliellä. Jottei oo amerikaskaa asiat ollenkaa mallillaan. Ja vennäällä toristellahan, jotta kunka vaalit siälä oli mitä sattuu ja päättömä se Puuttniki siälä vaaliista puhuu, oli muka vapauttamas Navalnyita... paskat ollu, määräs sen tapettavaksi, mutta ei se voi kansaa vain niin hilientää, vastarintaa on jo havaattavis.
Eleen stte jo otin sitä reevitamiiniaki oikeen kunnolla ja tuntuu tekevän vain hyvää kun oikeen kunnolla hikooloo, samalla kuuntelin aloottamaani Matkaalija-Outlanderin kiriaa ja se tuntuu aiva erimooselta kun se saria jonka justihin sain päätöksehen, jotta meinaan tuon loppuun kuunnella. Tohtorilla tulles sitte havaattin naapuris kaharen miähen pelaavan jotaki paikallista peliä jota pelasivat laillansa niinku shakkiruurukolla johona ei ollu väriä ja nappulakki oli erimoosia. Sain pelille nimenki, mutta kun vaimo ei sitä osaa en oikeen voinu herrojen pyyntöön suastua jäärä sitä opettelemahan. Herroolla näytti olevan nautinta-aineitaki pöyrällä, mutta nekää ei kiinnostanu ku olivat sitä lamppuöliyä muistuttvaa laukkaria... Alkoholista pikkuusen. Tosiaan se mainittu Laukkari on varmaan ylivoimmaasesti paikallisten suasituun väkevä viina, sitte saattaa tulla vaikka rommiksi mainittu SanSom tai sitte viinasekootukset kuten HongThong tai Blend jokka kummakki muisteuttaa Jaloviinaa joka seki on viinasekootus. Lisäksi sitte täälä veikkaasin käytettävän riisistä tehtyjä valakoosia viinoja joita isompien kauppojen hyllyylstä löytyy aikamoosia valikoomia. Itte oon jotaki maistanu mutta se suasimani on vehnästä aikaansaatu, ei niis riisistäkää teheryys mtää vikaa oo, mutta tämä musituttaa aiva suamalaasia vastaavi aja on halapaa ku saippua... Ja tällä reissulla enoo ostanu ku yhyren pikkupullollisen oikeaa BELL´s viskiä ja kaks Capteeni Morganin kultaasta rommia joka eioo merkittävästi paikallsita rommia paree. Jotta sinon melekeen mun käyttämät anutintoaineet, nykki on tuos jääkaapin päällä avattuna oleva Honkkari saanu olla toisenki tovin, niitä jätätin ittelle juhulien tiimoolta muutamia pulloja josta yhyren saatan pakata suameen meneväksiki. Litran pullollisen Sankkaria jo hakaasinki, mutta tuolle kaveriski viälä se pikkupullo niin sitte on kiintiö laillansa täysi kun litran saa sitä väkevää tuara. Lisäksi sitte sitä SOJUa muutama pikkupullo ja vaikka tölökki pari LEOa ja Changia... jos sattuu, mutta eioo ollenkaa välttämätööntä, suames on aiva yhtä hyvät oluet, tummai valitakki asti. Pikkuhiliaa alakaa ne ääsmarketinki olutvalikoomat muistua miäleen, mutta ei mennä kumminkaa asiootten erelle.
tänään stte pitääs olla sen Arfryerin toimitus ja sitä varte nappasinki tuallaasen ohojeen, jotta siinon osviittaa aikojen suhteen eri eineksille. Ja jos laite tuloo asiallisesti ja on sitä mitä pitää, tilaan Tuulalle samammoosen ja lisäksi sitte kattoon jotton tariolla aika halapoja silikoonisia paistoalustoja joita vois kans samalla tilata. MUTTA EN TILAA kellekkää muulle, jotta on aiva turha eres kysellä... Mutta nyssitte kellon lähentyes seiskaa siirrän itteni ja laitteen teeveen ääreen lataukseen ja valamistan senki sitte siihen ku kasilta sähköt katkiaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti