perjantai 4. joulukuuta 2020

sesonki

nyassitte avattu oikeen kunnolla. Tapasin salilla harvinaasen miellyttävän nuarenmiähen jok asyntyjään Jurvalaanen ja vaikuttaa nykyään Aasian suunnalla. Oli mukava juttutuokio siinä treenien ohes. Mutta nyt koton aja rasva kuumana Sarvijokisille. Saa toki muukki tulla hakemahan, toimituksia eioo tänään eikä huomenna. Huomenna on se pikkujoulu ja tänään etkot... tai jotaki sellaasta kumminki. Apteekki mua pikkuusen juaksutti, menin hakemahan lääkettä ja sitä ei sitte ollukkaa hyllys ja huomiseksi sais, mutta sanoon jotta tuskin huomenna ajelen. Saattaa olla, jotta ajelen, mutta saattaa olla jotten ajelekkaa. Jotta sellaasta tänään, nyt illemmalla on luvas SomTam-salaatti aja sen kyytipoikana Kielbasa-makkaraa Liiteristä ja sitte vaikka nuudelia. Son sitte hyvää tuo SomTam ku son oikeen soppelisti maustettu, meillä son sitte phet-phet, elikkä kohtuullisen tulista. Sitei moni pystyysi syämähänkää ja thaimaaski mones ravintolas johona sitä tilatahan saattaa kokkiki tulla kattomahan, jotta kuinka farangi pystyy syämähän niin maustettua... mutta meirän kylällä kuppilat sen jo tiätääki. Täälä se valamistuu porkkanasta, thaikuus airosta papaijasta, mutta täälä son pikkuusen tyyristä ja toisekseen porkkana kelepaa oikeen hyvin siihen. Joskus siton tehty lantustaki, mutta porkkana jokseenki paree.
nyt maistuu Lahtelaanen. Kuuluu eherottomasti mun suasikkiihin ja Kimaraanki sitä tilasivat meleko nopiastikki ku Markulle vinkin annoon. Ja näyttää hyllystä häipyneen, jotta siitä muukki tykkää. Suamalaaset laakerit on kuakuinki samammoosia enkä niis suuria eroja näe. Enemmän tykkäänki tummista olusista ja niis on sitte jo erimoosta makua. Nyt jääkaapis AURAn tummaa ja son sitte oivallinen juama seki. Mutta näin se iltapäivä etenöö kohti iltaa ja toivotahan lisää popioitten hakijoota, pää saatihin justihin aukaastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti