tiistai 17. tammikuuta 2012

noniin

piti oikeen kattoa aiemmin kirioottamaani, jotta mista sita oikeen taman sekavuuren aloottaas.
Vaikka niista peijaasista joihin sitte silloon loppuviikosta mentiin. Ensiksi mentiin siihen viralliseen osuuteen johon saapuuvat munkit oikeen joukolla tekemaan ne sen mita heitin pitiki tehera. Elikkas lukia monensorttisia rukouksia ja liturkioota lahes tunteroosen verran. Ja sanomattaki selevaa oli jotta olin tilaasuuren ainoa falle ja aikalailla seurattu persoona. Vaikka kaikki paikallaolijat kylalaasia niin tottahan tallaanen kiinnostaa... tai sitte kauhistuttaa, aiva kuinka vain. Ja mainittakohot jotta tas vaihees vainaja oli jo suljettu kirstuun joka oli nostettu korkialle jalustalle sisatiloohin jossa munkikki hommansa tekivat. Me seurattiin tilaisuutta ulukopuolelta jossa rivittain muovituolia aiva tata tilaasuutta varten. Taman jalakeen alakoo ruokatarioolu jokn me passattihin ja siirryttiin valipalalle kotio joka on aiva siina likella. Ja seuraavaksi oliki vuoros se ns. ohjelmallinen osuus. Kymmenen mais siirryttiin toiseen vastaavaan paikkaan kattomaan kuinka pelatahan paikallista rulettia muistuttavaa pelia. Ja sita pelattihin tosiaan taloos jossa oli vainaja paikalla. Kaks porukkaa oli keraantyneena rinkihin huovan aarehen johon oli merkattu eriarvoosia alueeta joihin sitte laitettihin setelia poikinensa ja kattottihin nopista kelle rahat kuuluu ja kuinka moninkertaasina. Akkia siina Tipin kans hvittihin sovittu summa ja siirryttihin seuraamaan pelia. Raha liikkuu ja jokku voittiki aiva kunnon summia. Pelia pelattihin kahdella laudalla tai huovalla joista toisella suuremmilla panoksilla. Me pelattihin pikkupanoksilla ja havittihin niillaki.
No, sitte siirryttihin siihen peijaaspaikkahan jossa jo oltihin aiemminki kayty ja siella oli vaha samantyyppiset hommat menos. Pihalla pelattihin tuota samaa noppa-lautapelia ja sisalla latkitthin korttia. Ja niin sita sitte istuttihin vainajan seuras ja pelattihin korttia. Tosin ma seurasin sivusta, on kysees siksiki monimukkaanen peli etten viakaa oo paassy karryylle. Enka tottapuhuen oo kovin kovaa sinne yrittanykkaa. Oli vain aika veikia viilis istuskella siina ja kattella ku kolomekki porukkaa latkii korttia pikkurahasta ja jokku kay siina sivus hyvastelemas vainajan. Ja tarjolla oli ruokaa ja juomaa niinku peijaasis ruukaaki ja piti siina tilaasuutta kunnioottaa nauttimalla purkillinen jaakylymaa Leoa... Ja taas oli sovittu pelilimiitti ja ku se tuli taytehen paastihinki kotia ja viela saman vuorikauden puolella.
Kotio menne odottiki pienimuotoonen perhedraama jota en yksityysyys-syista johuen enempaa ala selevittelemahan. Mutta senverran voin sanoa, etta vaikutti ja vaikuttaa mietin olohon ja liikkumisehen jonkinverran. Mutta siina aamuyon tunteina kumminki paastihin vaateroitumahan ja sita unosta piisaski pitkalle aamupaivahan.
Joku tuos naamakirias kehoottiki kayttamahan vaateria vahemman ja paiviitmahna tata, mutta ei taala maalla niin jarisyttavia tapahru jotta niista pitaas alvariinsa kirioottaa ja kaikesta en senthan viittikkaa kirioottaa.
Ja tanaan oli tosiaan haat heti aamusta. Ja se tarkootti sita jotta jai se normaali pekoni-makkara-kinkku-kananmuna syomatta ja vetaasin vain teet ja tummat pressat kiilaksi. Kymmenelta alakoo haaseremoonia ja samoontein alakoo tulla sapuskaa poytahan. Ja juomanahan oli perinteinen HongThong joka miistuttaa muinaasta LionBlend-wiskia... No, ruoka oli juomaa parempaa ja sita tuliki sitte melekoosella vauhrilla poytahan ja morsiuspariki kavi tervehtimas ja keraamas rahakuoret pois. Kateva pitaa juhulat aamusta niin vaki lahtoo aiemmin poies... Oltihin meinaan kotona jo ennen puolistaja sitte pitiki otta pienen vaaterit juhulan kunniaksi. Ja ku tuli kumminki muutama kuppi sita bensaa muistuttavaa sekootusta otettua.
Ja tuota ilimaa piisaa, saaasema naytti jotta ulukona olis ollu varios 35 ja aurinkos tietty reilusti enemman. Ja mukavasti se selekaa lammitti ku tanne mopooltihin. Illalla taas SamChukin markkinat ja sinne eineen hankintaan ja sitte jotaki muuta.
Joten se niista suunnitelmista. Ne muutettihin tai pistettihin uusiksi ja niista sitte ku niittea aika on. Ny menoo aika kotosalla ja mikas on mennes ku ei huolta huomisesta. No, mopon pesin tanaan. Tai ainaki autoon ku Tip pesi. No, hyva on. Ainaki kattoon ku Tip pesi. Onko ny hyva?
Taalta tahan ja sitte tuonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti