maanantai 19. helmikuuta 2018

Ventolin

löyty apteekista ja sillä rupes aukiamahan ja yskäki asettumahan. Orottelen vielä lekuria käyväksi, jotta saarahan varmasti homma asettumahan. Hankintoja tehty ja ensimmäänen laukku jo pakattuki lähes siihen määrään mitä sinne voi laittaa. 23kg/laukku ja meillä niitä sitte viis kaikenkaikkiaan. Mutta palio on mukaan otettavaa, ettei kaikkia voi ottaakkaa. paistinpannujaki pitääs saara mahtumahan pariki kipaletta, samoon muitaki ruuanlaittoon tarvittavia vehkeitä. Vaatteitaki kulukeutuu jonkivveraan, jotta tarkkana saa taas olla ja tälläkertaa ei ylimääräästä makset kentällä! Nyt sitte vain orotetahan sitä lekuria ja pian einettäki. Päivällä käytiin tuos lähellä syämäs aiva uskomattoman hyvää PadThaita, son sellaaenn päiväsaikaan auki oleva perheen pitämä ruakapaikka joka kaikenaikaa täynnä ja nytkin ku mentiin justiin vapautuu meille tilaa. Aiva uskomattoman hyvää ruakaa ja erullista, Annos 30bht, eli reilusti alle auron. Ja sillä tuli niin täyteen, etten eres koko settiä jaksanu vetääkkää. Nämon uskomattoman hyviä nämä kyläkuppilat täälä ja suasittuja. Väki hakoo niistä ruakansa, eiväkkä kotona juuri ruakaa teekkää. Tuoski paikas kävi aika kaukaaki väkiä lounaalla ja en yhtää ihimettele jotta minkätähäre. Kovasti rouvaa kiinnosti ku katteli mun laittavan lisää chiliä ruokaani, kyseliki Tipiltä että syönkö tosiaan maustettua ruakaa... Johannytoki syän, joskus maustetumpaa ku rakkauskaa. Papaijasalaatti esimerkiksi pitää olla tulista, muutoon sei ei maistu miltää ja sen kans pitää olla rillattua kanaa ja sitte sitä tulista Laappia! ASiva meinaa tulla näläkä ku tuota kiriootin. Mutta illaksi luvas rapiaksi paistettua possua, sitä ostettiin Teskosta ja son yks toinen mun lemppari... Jaa, jotta mikä ei olisi? Kaikki kelepaa ja enoo vielä syämättömäski jäänyttä ruakaa saanukkaa. Alkaa meirän talouren naisväki tiätää tarkaan mistä tykkään ja mitä pitää pöyrästä löytyä. Vihanneksia, tomaattia ja muuta vöhöriäästä yleensä irtotavarana jos ei varsinaasesti ruakaan kuulu. Ja herelmiä jääkaapis jatkuvasti otettavina, samoon panaania keittiös. Non niitä pieniä panaania ja oikeen hyviä, riittää ku pari sellaasta syää päivän aikana. Tipi teki Paun kans sellaasen koesetin paistetuusta panaaniista ja kovaa tuli hyviä. Tarvittavia jauhojaki ostettihin, jotta tullee keväämmällä vaununki listalle. Ainaki tilattaviksi, jos ei vakituiseen lämpöastioohin. Jotta sellaasta tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti