torstai 1. lokakuuta 2020

näläkää

saatihin mukavasti siirrettyä tuallaasella kattauksella jonka vaimo tekaasi aherruksen päätteeksi. Phte-phet (eli tosi hyvin maustettua ja tulistaki) kanaa, omelettia ja tietysti riisiä. Perunaa tuloo syätyä tosi harvoon, joskus toki teen kasvis-nakkikeittoa, mutta siihen ei tuu juuri koskaa perunaa, bataattia mialuummin. Kalakeittoon sitte tulooki ja sitä pitää kuulemma taas pian teherä, meillon siihen jo perunakki kaapis ja samoon kermaa. Ei tartte ku pari pakettia seitä, siitä tuloo munki miälestä paree keitto ku vaikka lohokuutioosta. Toki jos olis kunnon lohta raakana, siitä tulis loistava keitto, mutta sellaasta harvoon näköö tariolla ja isoommista marketiista ei tuu sitä ostettua. Kallistaki kala tahtoo olla, vaikka sitä pitääs kovaa useen syäräkki. Heleposti pariki kymppiä kilo, jos ostaa vaikka ahvenfileitä tai yleensäkki valamiiksi käsitettyä kalaa. On reilusti kalliimpaa ku lihaki. Mutta tuloo sitä kumminki kerran viikos syätyä, me yleensä sitä pangasus-kalaa joka aika etuusaa pakkasesta ostettuna ja tosi hyvää. Siitä voiski tekaasta oikeen kermaasen keiton... Mustekalaaki on meillä pakkases, kattotahan koska sitä sitte saa maistella. Mutta kello tuloo pian kahareksan ja huamennahan on sitte vaunumyynnin re-start, jotta aijoos levolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti