tiistai 26. joulukuuta 2023

Boxing day

elkkä tutummn Tapannpävä taas alootettu normaalien kuvootten mukaan, nyt tosn heräsin ennen neljää, mutta vielä onnistuun torkkumaan kutakuink kuuteen. Eikä tapahtunu väksinmakaamista, aiva hyväs yhtestyäs sek tuli tehtyä. Mitäs tänään? Ei elistä kummempaa, eli oleelua ja maharollsiesti jotak asioontia johonki mikäli tarvetta tuloo. Vkatemies oli tosiaan viaraallu tuos aika lähellä ja Tipi siälä surutaloos ehtoolla käviki, oli hänen koulukaverinsa isä jonka vuoro tuli nyt. Ollaan yhyres tehty sellaanen liniaus, jotta mä osallstun vain sellaasihin tapauksihin jokka mä eres jotenki tunnen tai eres tiärän. Ei nämä tääläkää niin mukavia tilaisuuksia oo, jotta sinne tekis mieli lähtiä. Mitäs mä siälä, istun ja kuuntelen munkkien liturkiaa ja juon vettä... no, joskus jossaki tapauksis on tariooltu olutta, mutta en silläkää livulla niihin tilaasuuksihin mee. Siitä tuliki mieleen, jotta eileen Bang tuli oikeen kysymään, jotta pitääkö olutta hakia jotta hän on kauppaan menos... no, kun kerran nuorimies on nuanki kohtelias, niin tuotatin muutaman pullon jääkaappin varuuksi. Sanoonki Tipille, jotta juon iltapäivällä 14-14 oluen ja vain sen yhden, jotta tuos on nyt kolomeksi päiväksi ip-oluet. Ja sen Morganin saatan tänään hairaasta tuosta seiskalta, jos vaikka jotaki muutaki asiaa sinne tulis. Vaikka ei seiskas oo oikeen mitää sellaasta tarvketta jota meillä päivittäin tarvitahan. Mutta kattotahan täs päivänaikana, jotta tulooko ittelle jotaki sellaasia muitaki tarpehia joita sieltä hakis. Uutisia pikaasesti tuos luikkasin (YLE) ja se joulun paluuliikenne on sitte alakamas, jotta koittakaany ajaa ihimisiksi, jottei tartte lukia menehtyneistä huomenna. Oikiasti. Ja annoon itteni ymmärtää, jotta KOK on antanu luvan venälääsille osallistua Pariisin Olympialaasihin, mistähän moinen? Olisivat vain pitäneet rys... eiku venälääset pos kisoosta, mitä seny sitte hyäryttää jos ne ei käytä maansa lippua... eikä muita tunnuksia. Venälääsiä ne on kumminki j aerustavat maataan vaikka lippu ja tunnukset olis mikkä. Ei muutaku pannahan ja niin kauan ku se saatanan reikäpää lopettaa sen touhun Ukrainas. Sinä pikkuusen maailmanpolitiikkaa jurvalaasittain. Jaa, mutta hyvänenaikakumminki, JURVAN SANOMAT on jääny lukematta! Kunka moon sellaasen päästäny tapahtumahan? Nymmoon ku klavilla päähän lyätynä. No, asia tuloo kutakuinki pian koriattua, mullehan on ko. aviisi jo vuosia tullu vain rikiversiona ja oon ruukannu sen AINA viimestään torstai-aamuusin lukia tai jo keskiviikkona jolloon se rikilehti ilimestyy. Nyt otan sen heti tuohon hollille, jotta pieni hetiki. Jo komia kansikuvaki rauhootti, tuos Jurvan kirkos silimä lepää ja sen läheesyyres oon käyny kouluni ja asunki aika likellä ja kuulen aina kellojen soitot.
Kävn jo kloppina Sann-momman (isän äiti ja ortodoksi) kans joka kävi joka pyhä kirkos ja silloli aina niitä uskovaasten pastillia käsilaukussaan, niitä soikeita ja pikkuusen niinku jauhoosia. Ja tuos kirkos oon päässy ripille ja vihiittyki kerran, tytär on vihiitty sielä ja sielä on siunattu monta sukulaasta ja tuttua hauran lepoon. Jotta varsin tuttu paikka tuo kirkko. Josko sitte maaliisihin asioohin.
perunoota otin eileen Lotuksesta ja tuon pussukan hinta oli kutakuinki 1,2€ ja oliskohan siinä kilon verran pottuja. Mutta nuosta piisaa mulle vakka kuinka, jos vaikka tänään keittääsin pari ja lopuusta teksin vaikka jotaki uuniin laitettavaa, Mutta se jauheliha jäi kumminki eileen ottamatta, jotta sitä makaroonikoteloa en saa aikaaseksi ja kermaakaa eioo, jotta ei tuu valakosipuliperunootakaa, mutta eihän nuo pahaksi mee. Säilyvät vaikka tuos olkkarin pöyrällä... jos keitän koloma ja teen sitte jäävistä paistinperunoota ruaan lisukkeeksi sitte tuonnempana. No, näkkyypähän sanoos Päätalon Herkkoki. Toenperrään. Muuten, Päätalon 26-osaanen IIJOKI-sarja tuli sitte osittain kuunneltua ja lopuksi luettua ennen ja jälkeen lonkkaoperaation. Ensiksi tosin kuuntelin niin kauan ku kunki kuunteluajat sallii ja sitte ku ei enää ollu luettuna yhtää mitää, siirryyn omalle hyllylle josta löytyy koko setti. No, pikkuusen harkkomalla luin, mutta jokku osat tosi tarkkaanki. Kalle oli sellaanen kiriaalia joka kuvas asioota tosi tarkkaan, mutta viehätyyn jo muinoon sen tapaan kuvata aikaa ja tunnelmia, ne muhun vetos enemmän ku ne pikkutarkat kuvaukset vaikka paskalla käymisestä tai muusta vastaavasta. Kallehan oli perso naisten perään, varsinki sitte Tampereella asuessaan ja sitei haitannu yhtää vaikka kuinka oli naimisis ja ensimmäänen vaimonsa oli aika mustankipiäki. No, sellaasta son kiriaalian touhu, sillon vapaus kuvata asioota kuinka haluaa ja jokku Kallen kuvauksista on omaa kuvitelmaa ja osa totta. Mutta mikon totta ja mikä ei, jäänee sitte seleviämättä. Niinku ilimeeseesti jää selevittämättä se Kallen avioliiton ulukopuolinen poika ja sen osuus koko kuvioon. Kallen ainoa elossaoleva tytär eioo suostunu DNA-tutkimuksiin ja sillä vissihinki asiaa jää todenmukaasesti selevittämättä ja sellaasena jää historiaanki. Kalle poijan kyllä tunnusti, mutta virallista selevitystä ei vissihin kumminkaa tehty. Kallestahan tuli sittemmin aikamoinen rahasampo, jotta olisivakko jokku sitte senki peräs, mee ja tiärä. Olokohot Kalle nyssitte siinä. Nymmä otan toisen mukillisen kaffia ja kattelen samalla ku päivä alakaa valieta. Ja tunnustettava on, jotta oli jääny pariki aviisia välihin, mutta lupaan paneutua niihin asian vaatimalla vakavuurella ja ottaa oppihini moisesta erehryksestä. JurvanSanomat on poikkeuksellisen hyvin toimitettu aviisi ja sinne on aina osunu hyvät toimittajat ja varsinki nyt kun on oikeen paikkakunnalta kotoosinki! Ei tuo toinen mukillinen maistu niin hyvältä, jotta tairan siirtyä joko yhyren mukin systeemiin tai sitte siihen teehen. Ainaki kokeeksi vois olla hyväki juara enemmän teetä. Varsinki ku son paikallista ja maistuu hyvältä. Jaa, olisko siinä aamun aikaaset nakuttelut, ei oikeen irtoa mistää suunnasta ja silloon on paree pistää nakutettu jakoon ja siirtyä aamus eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti