maanantai 25. joulukuuta 2023

maanantai

ja tuulnen keli senku jatkuu... nin on viiliää tuos terasslla, jotta iliman paitaa ei tarkene, ja paitaa en meinaakkaa päälleni laittaa. Paitti, jotta kylillä käyres toki sellaasen pukaasin, mutta pois hetiku kotio tultiin.
Lotuksesta löytyy kakki mitä tarttettiin ja mäki löyrn sen tarpeellisen pikkupöyrän. Peruna näyttää olevan kutakuinki suomen hnnoos, mutta en viäkää oo saanu selevlle, jotta mihinäpäin valtakuntaa ne perunaa kasvattaa. Ei kumminkaa täs aiva lähellä, jotta kulietushan aina maksaa, riippuen kuinka kaukaa tuarahan. Mutta tänään en viittikkää perunoota keitellä, jotenki tämä keli laiskottaa ja päivä mennykki enimmäkseen televisiota kattelles, PrimeVideo ku rupes kumminki pelaamaan vaikka aamusta ensiksi takkuski.
ja otinhan Lotuksesta nuata nakkipullia ja sitte pakallista vihreää teetä, joka oliki oikeen hyvää vaikka oli ns. pussiteetä. Mutta kummnki paikallista tuotetta eikä mitää Liptonin jäteteetä. Kaikki musta tee on sitä halavinta ja amuttominta teetä, mutta täälä tuotettu vihiriä on oikeen maukasta ja tuo varsinki maistuu oikeenki hyvältä, jotta tairan aamusta siirtyäkki teen juontiin kaffin sijasta. Anaki joksikiaikaa. Nakkipullat on oikeen hviä, mutta ei niitä useen passaa ottaa ja ei pirä syärä liikaa niitäkää. Nyt kello on ylittäny nelosen ja parin tunnin sisällä on illallisen aika, jotta siihen jaksaa hyvinki ennen kahta juarulla teellä ja nakkipullilla. Lotukses on muuten sairaan hyvät leivonnaaset, itte kaupaski ja siinä kassojen toisellapualella on donitsipuati ja neki aiva sulaa suus... mutta enoo viä kertaakaa niihin sortunu, mutta annan kyllä joskus ittelleni luvan siihenki. Nyt meinaan antaa ittelleni luvan hakia lähiseiskasta pullon CaptenMorgan-rommia ja sitä keltaasta lajia... son saraan hyvä rommi ja ei aiva maharottomas hinnas, olisko se litran pullo joku 15€. Mutta kattotaan, jotta viittinkö tänään asiakseni sinne lähtiä, tuos on viä illaksi yömyssyksi brandya jäliellä. No, se Morgan ei tietysti oo paikallista, mutta onhan rommina yliveto, paikallinen SangSom ei päriää alakuunkaa ja jo kloppina Kyproksella olin ko. kapteenin kaveri, siälä tosin tumman version. Jotta sillälailla täälon joulupäivää viätetty, kummilikka lähti aamulla normaalisti kouluun, mutta ylemmällä luakalla oveva siskonsa jäi makoolemahan ja on ollu koko armaan päivän hupus... joko eioo koulua tai sitte laiskuus iskeny. Mistä nuatakaa aina tiätää. Mutta nyt en ala sen kummemmin teinaria moittia, varmahan siihenki palaan tuonnempana tai sitte en. Mutta nyt pikkuhiliaa kohti iltaa ja seki menöö rauhallisis merkiis. Ninku kuuluuki. Ja uutisia pitääki kattella oikeen aijan kans sitte tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti