lauantai 13. tammikuuta 2024

reissu

oli oikeen mukava ja sinne lähärettiinki samammoosis pairoos jokka ostettihin eileen Samchukin vanhalta torilta. Maksooki sellaaset 8€ yhteensä, jottei maharottoman tyyrit ollu pairat. Tänään sitte käytiin siinä ostospaikas jossa käyty joka kerta ja mulla oliki vain yks asia ostettavana ja ostinki poksereita peräti puali tusinaa elikkä 6kpl. Ja hintaa tuli runsaat kuus euroa, jotta ei ollu maharotoon hinta sekää. Samalla ku siälä nitä käytäviä käveltiin niin löyrin termosmukin ittelleni ja itetenki LEO-panatuksella. Jotta nyssitte kelepaa juara jäisiä juamia... mutta olutta en juurikaa ruukaa juara jäitten kans vaikka se täälä useen tapana onki. Tuos lähikäupas kauppias ptää olusia pakastimes ja jos enoo itte hakemas, saan sieltä niin kylymää olutta, jotta se ei kerkiä jäähtyä ennenku son juatu... jotta tänään sipaasin peräti kaks olutta siinä iltapäivän aikana. Ja siinon päivän juamiset. No, saatan jonku salmarinapsun täs illanpäälle ottaa, mutta ei sekää palioa kumminkaa oo. Jollaki kaatuu pöyrällekki enemmän, eikö?
Munkkijuhulien kutsukortikki tuli painatuksesta ja jakeluski jo, ja niinku osaatta kattoa, on ainoa ymmärrettävä mun nimi. Oon kuulemma juhulien "BigBoss" niinku mulle sanottihin, mutta ei yhtää selevitetty jotta mitä moisee hommaan kuuluu. Vissiin kukkaroa saa ainaki aukoa... veikkaan niin.
Lazada toimitti taas yhyren toimituksen ja nyt alakaa olla kaasupulloja omiksi tarpeiksi ja saattaa jokunen löytää osootteensa vaikka keskisestä suamestaki... jonnekka on ainaki tyynyjä sitte tuonnempana menos, mutta vielä eioo niitten aika siälä ainakaa, jotta kerkiää lähetellä vaikka luotettavammalla suamen postilla... jos sattuu.
Kuvassa vihiroon kohoralle sattunu termosmuki jota oon kohtuullisen aikani koittanu kattella ja Pong näki sen heti ja suureen ääneen siitä ilimootti... mistähän se tiäsi, jottoon sellaasta kattellu? No, nehän puhua puluputtaa kaikenaikaa, jottav issihin Tipi on keriinny asiasta mainitakki ja eihän siinä mitää salaasta ollu. Päinvastoon, hyvähän soli jotta havaatti, olisin saattanu vaikka kävellä ohiki.
Mutta tuo SaraBurn tianoolla oleva temppeli ja se markkinapaikka oli aika mukava piipahtaa vaikka se ruaka ei nin hyvää sitte kummnkaa ollukkaa niin siirsi näläkää varsin kiitettävästi ja sai aikaan sen, ettei illallinenkaa ollu oikeen maullaan ja jäi aika vähääseksi sen nauttiminen. Vaikka kuinka hyvää Pau oli taas tehenykki, mutta ei se ruaka syämättä jääny. Ja nyssitte on hampaakki jo jynssätty, jotta mitää ei enää suuhun asenneta, ei muutaku magnesiumien kans hörppy vettä... Sitä tänään tuumasin tuos autos istues, jotta minkämooset lähtökohorat nämä tämänpäivän teinarit elämälleen täälä saa? Ja ajattelin ensiksi näitä meirän ruakakunnan teinaria ja niitten asemaa tulevaisuures. Vanhempi on 17 ja koulu alakaa pian olla loppusuaralla ja mitä torennäköösempää on, ettei varallisuus riitä juuri sen piremmälle, yliopistosta on melekeen turha haaveellakkaa ja olsísko siihen sitte sen kummempia valamiuksia. Ja onko valamiuksia elämään muutenkaa? Mitä osaa tuollaanen pikkuusen (enemmänki) nirppanokkaanen ittetiatoonen naisenalaku joka aamuusin äitilleen itkuusella äänellä kiukutteloo milloon silituyksistä tai muista... ei eres vaatteitaan osaa silittää, mutta lasketahan se äitinsä viaksi kun eioo sitä koskaa opettanu saatika vaatinu. Minkämoonen asenne tällääsellä nirppanokalla on tulevaisuutta ajatellen? Ja entä jos varallisuus ei sitte koulutuksen osalta piremmälle riitäkkää? jääkö sitte tänne kotio makaamahan niinku nykki teköö? Vai koppaako joku kloppi sen ja alakaa teherä kakaroota? Jokka jää sitte isoäitinsä hoirettavaksi kun nirppanokkaanen ei sellaasehen kykene... aika tyluyä tekstiä, mutta saattaa olla valitettavan totta ja vaikken pahan ennustaja haluaasi ollakkaa, niin tunnistan joitaki realteetteja aika useen ja onnistuneestikki. Eikä nuoremmalla (kummilikallani) oo juuri sen kummemmat näkymät, ehkä asenne hiukan parempi ku siskollaan, jtta sillä on pikkuusen paremmat erellytykset päriätäkki kun eres jotaki joskus saa tehtyä. Tuollaasta tuumaalin tänään. Ja ei, me ei pystytä näitä teinaria auttamaan, meille piisaa kun vaimon vanhempi poika San opiskeloo yliopistos ja se jo kysyy varallisuutta aiva piisalle asti. Ja tuo Bang pitääs kans saara jotenki raitelleen ja töihin johonki sellaasehen johona viihtyys ja jotenki pääsis elämäänsä kiinni. Ei tyhjän värkkäämisellä ittiään elätetä eikä päästä kuinkaa eteenpäin elämäs. Mutta näitä tuumnkia tuun varmaan jatkamaan erelleen ja keskittyen näihin mainittuuhun nuariin. Mutta nyt kello lähentelöö jo kahareksaa ja alakaa olla pian aika laskeutua levolle ja vaikka jatkamaan romaania. Tai Areenasta kaikenkarvaasia ystäviä, sitä eläinlääkärijuttua soranaikaasesta enklannista. Son mukavan harmitonta tarinaa ja rauhallisia maisemia ja ei ammuntaa eikä ruumiitakaa. Mutta näin tänään ja huomenna peli jatkuu. Ja sunnuntaista huolimatta kurkut pitää noukkia ja lajitella, jotta vaimo on sinne menso aamsuta ja mä saatan sitte fillaroora vanhalle taloolle kannustamahan lajittelus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti