sunnuntai 15. marraskuuta 2020

juhulapäivä

tai ainaki melekeen meniki sitte pikkuusen toisin ku oli alustavasti suunniteltu. Oltiin lähdös viemään tilattua rukasettiä ku Tuula soitti ja äitiä piti lähtiä viemään lääkärille Ilmajoelle. Ei muutaku suunnitelmat uusiksi ja Tuulalta auto johon äiti pääsee paremmin nousemaan ja matkaan. Ilmajoen teekoos meniki muutama tunti ennenku lääkäri (joka oliki oikeen fiksu nuori mies) ilimootti, jotta hoitoon Kurikan teekoon vuareosastolle. Menihän siinä muutama tunti, mutta niin saateltiin äiti hyvään hoitoon ja vastas oliki tuttu hoitaja. Ja soitin justiin ja varmistin, jotta oli asettunu sinne ja kaikki ok. Oli helepottunu ku on hoiros. Ja huomenna sitte jatkuu tutkimukset, otetaan keuhokuvaa, läproja tietysti vaikka kuinka. Ja kattotaan sitte, jatkuuko tarkkaalu sielä. Jotta sellaanen oli tämä ns. merkkipäivä. Eipä silti, ei meillä mitää kiveenhakattuja suunnitelmia ollukkaa ja niinku äitille sanoon, kaikki suunnitelmat menöö uusikis jos tai kun vastaavia sattuu tai tapahtuu. Tuulalla oli lapsia hoiros, jotta oli mukavaki laillansa tuurata häntä, hän on hoitanu lähes kaikki äitin lääkäri- ja sairaalareissut. Nyt oltiin pikkusen ennen kuutta kotona. Tuulalle ku palautettiin autoa niin sielä orotti sellaanen synttärilahaja jota mäki arvostan:
sankoollinen isoja ahavenia ja päällimääsenä hauki joka 1.2kg. Sankoosta paliastuu vielä toinenki, pienempi hauki. Ahvenet oli 250-500gr ja niitä parasta-aikaa Tipi nykyköö huomista ruakaa varte ja osaa laitettavaksi pakkaseen. Isompi hauki nyt suolattuna ja menee huomenna uuniin kera sipulin, voin ja kerman. Jotta hyvä oli lahjus, kiitos vain Janne!
mätiäki kertyy varsin mukavasti, kattotaan sitte, jotta mitä niistä valamistuu. Puolenkymmentä körmyniskaa perkasin savustukseen, se saattaa tapahtua joko huomenna tai tiistaina. Pönttö on jo varastos, mutta muut tarvikkeet vissiin kirkolla, ainaki purut. Takapihalla on passeli savustaa, on pistorasia ja tilaa savuttaa... Jotta sellaanen päivä tänään. Kattotaan sitte, jotta minkämoonen huamisesta tuloo kun sinne keritään. Nyt kello lähestyy puali kahareksaa ja pian on iltatoimien aika. Niihin ei tuu eri komennusta, non vapaat ja ei aina niin pakollisekkaa. Kiitokset vielä kaikille onnittelijoolle ja osaa ottajille. Ikähän on vain numeroota, vaikka aina ei siltä tunnukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti