tiistai 3. marraskuuta 2020

silakka

jalostuu paris päiväs aiva loistavaksi valakosipulisilakaksi. Oli taivaallisen hyvää ja sitä piisaa... sanoonki Tipille, jotton mun kannalta hyvä, ettei hän tätä syä ja näin saan itte enemmän. Thaimaas, ainaki meirän seurulla ei juurikaa kylymää kalaa syärä vaan kaikki on paistettua tai keitettyä. Mutta hyvää tuo on ja justihin sopivan sualaastaki, ensiksi niitä liotettihin vuarokausi suala-etikkavetes ja sitte valutettihin se liemi pois ja tehtihin soosi kermaviilistä ja majoneesista. valakosipulia laitoon huamattavasti enemmän mitä ohojees oli ja nyt se oikiasta maistuuki valakosipulilta. Ja käytin tuaretta valakosipulia, en yhtää jauhetta enkä rouhetta. Jotta näillä mennään. Tipi laittaa uuniin possua suppiksilla, kattotahan sitte jotta minkämoosta siitä tuloo. Mä meen lenkille ennen pimiää, nyt onki paree keli lenkkeellä ku ei sara eikä juurikaa tuule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti