keskiviikko 5. tammikuuta 2011

jatkoa

24.12.2010 ja samaa taajama ku aiemminki.

Jouluaatto valkeni tääläki ja annoon luvan valmistaa pekoniaamiaasen ittelleni, aivaniinku sikavainaata ajatelles. Päivät täälä on menny tyhjää värkätes ja pikkuusen maakunnas kierrellen ja apikkoja kattellen. Illat menee rattoosasti miesporukas turistes (illan vanhetes kielirajakki kummasti antaa periksi...) ja täälä ei oikeen näy merkkiäkää minkäätasoosesta stressistä tuon joulun suhteen. Kun käytännöshän sitä ei sen kummemmin ookkaa olemas, kaikki on vain meitä falleja varte. Niinku seki kuusi jonka ittelleni ostin! Aikalailla kotoosen kuusen näköönen, ei kovin suuri mutta kunhan sen tuohon tontille istutan niin johan alkaa patvimaan. Sen tuos illan aikana meinaan koristella ja asetella lapsosille tonttulakit päähän. Itte en kuulemman lakkia tartte, ovat kuulemma tontuulle. Ei pukiille.
Ja toki illaksi on varattuna pikkuusta parempaa purtavaa, mutta varsinaanen juhla vietetään sitte huomenis jolloon tulee tätä lähisukua kyläsille.
Että tässä odottelen sitä pekoniaamupalaa ja jos sitte vaikka tepastelis tuohon lähelle kattomaan jotta onko parturi saanu silimänsä tälleaamua auki ja suorittaas parranajon. Itte ku sitä toimenpidettä en viitti teherä, jäläki on siksi hirviää ja verta ku isoommallaki tantereella. Jotta pulitan siitä sen puolisen euroa joka siitöä pyyretähän.
Niin, ilimathan on täälä pysytelly tosi hyvinä ja eileen jopa helteestäki. Oltiin LopBuris jonkisorttises hortonomien taivahas ja siellä täytyy todetä jotta oli lämmintä aiva piisalle asti. Siellä ku käveleskelin ja niitä hienoja istutuksia tarkkaalin niin kävääsi mieles ne sohjolan lämpötilat. Muttei juuri yhtää puistattanu. Naamatuttua oliki heleppo kompata ku naamakirias totes lämpötilojen eron olevan kutakuinki 60 astetta. Ja tästäki päivästä näyttää tulevan yhtä hyvä, ainaki ny justiin siltä näyttää. Ja miksikä se nyt siitä yhtäkkiä muuttuus.
Tänään meinaamma käväästä Tescos ja jospa siellä jopa nettikaffilas niin sasisin nämä sepustukset siirrettyä sinne blogiin, sitäki ku joku jo kerkis kysellä. On jollaki aikaa.
Mutta jo täs vaihees toivottelen kaikille mitä rauhallisinta ja leppoosinta Joulua, koitetaan kukin asettua siihen sen vaatimalla hartaudella. Mä ainaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti