sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

sunnuntai

menny niinku kaikki muukki päivät, aamupäivästä laitoon hernekeiton tulelle ja sitä keittelin sinne lähelle pualista, mutta sitte oli pakko maistaa ja olipahan se hyvää!
ja tua AURAn tulinen sopi siihen oikeen hyvin, mutta meni tua kumminki niin jäsenihin, jotta vaatii oikeen kunnon ruakaperääset. Sitte oliki ltapävä ja elokuvan valinta
ja valituksi tuli tua rasistiseksiki mainittu Pekka&Pätkä-elokuva, mutta soli oikeen mukavaa kattottavaa vaihteeksi, nua amerikkalaaset oikeus- ja poliisisariat alakaa jo oikiasti tympiäkki ja saanki laittaa tuon skyshowtimen pois käytöstäki.
sitte ihastelin Jurvan keliä kamerootten välityksellä, kovaa mukavan näkööstä oli kun aurinkoki paisteli ja aiva niinku jäät alakaas sulaakki vaikka pakkasta oliki. Tuula oli käyny hankikävelylläki ja tuli siinä muisteltua lapsuuren keväitä kun polokupyärälläki ajeltihin hankia pitkin vaikka mihinkä ja kelekkaki luisti hankella oikeen hvyin. Mutta viälä saarahan nauttia näistä keliistä, mutta täälä alakaa tosissaan aina vain lämmetä ja huhtikuu ruukaa olla se kuumin kuukausi ja lämpö saattaa nousta 45:n asteeseenki ja sen voi jo sanoa olevan KUUMA! No, sitte oli tiätysti illallisen aikaki ja nyt oli Peu kokkina ja hyvät eineet oliki laittanu, Tipi oli jostaki ostanu kuivattua possua ja sitä Peu oli vain paistellu ja olipahan hyvää! Sitä pitänee maharuttaa laukkuuhinki pikkuusen maisteltavaksi ja muisteltavaksi. Peusta kehkeytyy viälä oikeen kelevollinen kokki kunhan pikkuusen viälä hariootteloo ja sitähän saa teherä ku meinaa jäärä tänne sitteku me tästä lähäretähän ja koittaa hoitaa tuata kokkausta sitte. Poikakaveri vissihinki jatkaa DonChedin tehtaalla, mutta siälä ei ollu Peulle tariota ku pikkuusen hommia, jotta Tipin kans tekivät jonkimmoosen diilin täälä olosta ja hommista. En siihen puutu kuinkaa, eioo mun päätäntävallas enkä siihen kuinkaa puutu. Mutta siihen puutuun taas tänään, jotta teinarit saa oikiasti ruveta tekemähän muutaki ku vain maata ja syärä. Vuarollaan siivoavat olohuaneen ja heirän vessan ja tiskaavat kans! Eihän siitä mitää tuu, jotta nua vain makaa ja plaraa kännykkää ja joku muu teköö hommat. Tämän tein Tipillekki seleväksi, jotta ei hänen tartte itte kaikkia teherä, panoo nua teinarit kans hommiin. Bang teköö kyllä osansa ja sekä siivoaa, että kokkaa kans ja aika mukavasti sujuu molemmat hommat.
tänään kynttilä paloo vielä melekeen iltaan ja muistelin Markkua jonka kans oltiin samoos hommiski joskus muinoon. kauan kynttilä palooki kun ensiksi Äidin synttäriinä ja sitte jatkuu Markun muistelulla ja ei palanu viälä loppuunkaa. Son tuaksukynttilä, mutta ei sitä täälä juuri havaatte ku ilima vaihtuu kaikenaikaa ja tuuletinki fyrrää. Jaa, täs pimeys taas hiipii pikkuhiliaa ja kello on varttia vaille seittemän, mutta pimeys eioo viälä aiva täyrellinen, enemmän on valoosaa ku pimiää... olipas se mukavasti kuvaaltu. Justiin kattelin uutisista, jotta uurellemaalle on luvas sankkaaki lumisaretta alakuviikon aikana, mutta ei meille oo sellaasia ennustettukaa, vissihin pualesviikos vois pikkuusen sitä saatanan imekettä ripsiä, mutta paree olis jottei sitä kovin palioa enää tulisikkaa. Mutta onhan sitä joskus tullu viälä huhtikuun pualeski välis, niinku silloon -20 ku oltiin karanteenis, tuli oikeen reiruhun ja sitä oliki mukava kattella keittiön ikkunasta ku talkkari putsas pihaa... asuttihin silloon meinaan sarvijoella rivaris ja ei tarttenu muutaku oven erestä pikkuusen lakaasta... no, nyssitte on jo täys pimeys ja kello ei aiva seittemähän keriinny, jotta nopiaa se tuli tuan loppuaijan. Aamulla ensiksi ihimettelin, jotta kello ei ollu siirtynykkää, kunnes tajusin jotta se siirtyy 0400 j asenhän se tosiaan tekiki. Jotta nyt ollahan sen neliä tuntia enää erellä. Läppärihän mullon ollu koko aijan suamen aijas, mutta kännykäs on paikallinen aika. Ja taitaa tua iPadiki olla suamen aijas, vaikka ei silläkää YLEltä saanu mitää näkymähän. Mutta nyt rupian ja katton tuan skyshowtimen asian, jotta kuinka saan sen katkaastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti