tiistai 14. maaliskuuta 2023

tiistaiki

menny erellisten päivien malliin, Tipi on juassu milloon temppelillä ja milloon torilla ja nyt on siä valavojaasis taas pitämäs tarioolua ja muuta hommaa pystys. Oli niitä ollu aikamoonen porukka kökällä siivoamas paikkoja temppelillä, siäläku eioo varsinaasesti ketää siivoajaa, väki käy sitte kökällä siivoamas ja siivoaa munkkien vessakki. Jokka sivumennen mainittuna aika siivottomas kunnos, kuinka arvattavaa onki.
mutta mikäs oli olles, aamulla kun söin kunnon aamupalan, sillä mentiiki sitte illallisehen asti. Välillä vain hampputeetä pariki kupillista. POY-SIANikki tuli täyrennettyä ja jo ilimaantuu kysyntääki niille, viimeksi väki saiki niitä reilu vuasi sitte kun kaikki oli myyty joita silloon keväällä -20 viätihin.
sitte löyrinki Areenan arkistoosta Pienen pyhinvaelluksen jossa aina loistava Esko Nikkari pääosas. Kattokaa ihimees jos etteoo jo nähäny ja ei haittaa vaikka olisittaki nähäny, son aina hyvä ja sijoottuu pohojammaalle. Sitte Tipi tekaasi illalliselle oikeen maistuvan possusoosin j apaistoo yhtä mun lempparikalaa, son kuivakalaa jota pitää muutama kilo ottaa mukaan, mutta taatusti vain ja ainoastaan omaan käyttöön. Tuula ja Mauno korkeintaan pääsöö sitä maistamahan. Nyt kellon lähennelles kahareksaa on iltatoimien aika, iltapalaa ei varsinaasesti tarttekkaa, herelmää voisin pikkuusen ottaa jos sattuu jääkaapis jotaki olemahan. Torilla ei ollu tänään sitä somboota jokon mun eherotoonta suasikkia, eikä ollu näkyny papaijaakaa, jotta nyssitte on tyytyminen siihen mitä kaapista löytyy. Muuta ei sitte iltapalalla tarttekkaa. Jotta huomenna sitte Tipin veliipoika saatellahan krematorioon seremonioin ja toki kuvaan sitämukaa kuinka oon paikalla. Koko seremoniaa en meinaakkaa istua, sitte ku ollaan loppusuaralla mua tullahan hakemahan. Vaikka pääsisin sinne pyärälläki, mutta Tipi oli asian näin järiestäny. Jotta niin sitte teherähän. Ja nyt voisin vaikka kattella uutisia toisenki kerran ja tuumata maailman hulluutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti