torstai 3. helmikuuta 2011

eilistä tekstiä

3.2.2011 Wangluk

Tämä Buddhalaisille varsin merkittävä päivä aloitettiin kovin varhaisella herätyksellä, eli noustiin jo kuuden aikoihin asettelemaan illalla valmiiksi aseteltuja tarjonnaisia useaankin paikkaan. Piha-alttarille kannettiin koreittain hedelmiä, lämmintä ja kylmää ruokaa, riisiä ja tietenkin juomisia niin Lao-Kaota kuin miedompiakin juomia. Ja sama tehtiin sisäalttarille. Ulkoalttari on kaksiosainen joista toinen Buddhalle ja toinen edesmenneille sukulaisille. Sisäalttari on sitte eri juttu joka ei vielä oo auennu, mutta senkin varmaan saan jossain vaiheessa selville. Ja tämä nimenomainen päivä juontaa juurensa Kiinasta ja on heille suurempikin juhla kuin näille Thaimaalaisille vaikka hekin tätä kovin arvokkaana pitävät. Mutta kiinalaisessa omistuksessa olevat kaupat ja yritykset ovat tänään ja huomenna kiinni ja työntekijöillä ylimääräinen loma tai vapaa.
Tosiian sitte kohtuullisen ajan kuluttua roudattiin alttareille viedyt ruuat takaisin ja pantiin tarjottavaan kuntoon. Siinä välissä oli naisväki valmistanut erillisen ruuan munkeille noudettavaksi jonka nämä sitte kärrypelissä kävivät hakemassa. Ja näin pääsi alkamaan syömingit jotka jatkuvat yhä kellon ollessa pian 1100. Ja samalla alkoi jonkinasteiset juomingitkin jotka olen vielä jättänyt aloittamatta varsin varhaisen aloitusajankohdankin takia. Ja vielä on tarkoitus mopoilla parranajoon lähitaajamaan, että saa kuppi nyt jonkun aikaa odotella.
Ja huomenna on tarkoitus lähteä aikaisin aamulla kohti HuaHinia ja Cha-Amia jonne on tarkoitus ainakin viikoksi ittemme parkkeerata. Alkaa tämä kyläelämä puuduttamaan, että on pakkoki päästä kattelemaan ihmisiä ja muuta menoa. Ja koska paikka suhteellisen lähellä ja varsinainen rantakohde ajattelin sen sopivan tähän loppuloman ohjelmaan varsin oivallisesti. Ja aika näyttää kuluuko siellä aikaa viikkoa enemmän, sitä ei kannata tässä vaiheessa kovaakaan tuumailla.
Hotellivaatimukset ei edelleenkää kovin vaativia ole, että tulemme varmaan sopivan kortteerin vaivatta löytämään. Kunhan ranta on kohtuullisen matkan päässä ja muitkin palveluita olisi syytä lähistöllä olla. Kuten 7-eleven, parturi ja vaikka pesula.
Joten tästä pian parranajoon ja sitte voiski einehtiä jotaki kevyttä ja suorittaa kevyt pakkaus. Joten täältä tähän ja tuonnemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti