torstai 17. helmikuuta 2011

ja

sitte pyorahtiki se viimeinen viikko kayntiin ja viikon paasta palellaanki jo toivottavasti ainaki euroopas...
Eilen tehtiin matka UthaiThaniin jossa varsin mittava temppeli (kuva naamakirias) ja siella vierahtiki toinenki tovi ja varsinki ku satuttiin paikalle aikana jolloin oli parin tunnin paussi. Nunnat olivat kuulemma suorittamas jotaki yksityysluonteista seremoniaa ja siksiki kiinni yleisolta muutaman tunnin ajan. Mutta odottelu palkittiin. Tama oli toinen kerta ku siella kavin ja se eka kerta oliki ikimuistettava. Vuosi oli 2008 ja oli se aika ku Bangkokin kentta oli mielenosoittajien miehittama ja meita suomalaasia oli taala tuhanisa jumis. Ja juuri silloon (6.12.) ku olimma tuolla samas temppelis sain puhelinyhteyden Finnairin neuvontaan Bangkokissa ja tiedon, etta lento on 12.12. Ja ku kerran oli itsenaasyyspaiva niin mikas sen parempi syy panna juhlat pystyyn jo siitaki syysta. Eiku torin kautta kotio ja rillit kuumaksi! Muistan se illan (tai ainaki osan siita) ku eilisen ku istuttiin pimean taivaan alla syoden ja juoden. Kuukin oli jotenkki vaarinpain? Vai olikohan katsoja? No, ikimuistettava paiva ja ilta kumminki.
Ja siksiki halusin tuonne temppeliin menna ja kattella samoja paikkoja. Hienojahan ne ovatkin, sita ei kay kieltaminen. Vaan rahastettiin siellakin, sait ostaa jonkisorttisen uhrilahjan jonka sitte munkki siunas ja siunauksen jalkeen ko. lahja siirrettiin uusiokayttoon seuraavaa uhraajaa varten. Ja niita piisas lahes jonoksi asti. Etta nain se temppeli keraa rahansa, verovaroista ku heille ei mitaa heru. No, se on paikallinen tapa ja silla siisti.
Me kuitenki siita paikkojen katselun jalkeen siirryttiin takasin auton (lampoa tais olla jo yli +40 siina vaihees) viileyteen ja ruvettiin kattelemaan ruokapaikkaa joka loytyyki varsin kohtuullisen matkan paasta. Ja taa syotiin, etta napa rutisi! Poytaan tuli kanaa, possua ja kalaa ja tietenki riisia mones muodos ja tais tulla pari keittoaki. Etta taas piisas purtavaa ja toki juotavaa kans. Kotio paastya oliki tarve seisahtaa suihkun alle ja hiukkasen viilentaa roppaa. Viilennys jatku sitte terassilla kylmia juomia nautiskellen kunnes vaateri jo niin tuttuun tapaansa rupes kutsumaan.
Viikonloppuna on suunnitelma matkata Bangkokin vieraitten kans jonnekki pohjoiseen ja siella kuulemma odottaa montaki nahtavyytta joista pari temppelia ja muuta mukavaa. Asetin vain yhden edellytyksen matkalle ja se on se, etta saan matkustaa etupenkilla penkin ainoana matkustajana. Se luvattiin tayttaa. Muuten pitka matka puuduttaa siksiki kovaa, ettei sita valttamatta edes mittavat nahtavyydet korvaa.
Mutta kattotaan kuinka se viikonloppu sitte menee. Tanaan lupasin porukalle laittaa iltaeinetta ja luvassa on kanasoosia suomalais-thaimaalaiseen tapaan. Ja keittioon ei sitte tuona aikana oo kellaa asiaa, ei kyselemaan eika kattelemaan. Son fakta sanoos Kustuki!
Jotta tasta pian torille ja hankkimaan kanaa ja muuta tarvittavaa. Joten taalta tahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti