perjantai 11. helmikuuta 2011

kotimatka

sujuiki kohtuullisen hyvin, Van-taksi oli vain aikalailla taynna heti alkumatkasta muttei juurikaa tahtia haitannu vaan kuski pudotteli tosi reippaasti menemaan moottoritiella ja muuallaki. Bangkokkiin kesti reilut parisen tuntia ja se ylimaarainen aika meni kaupungin sisalla jossa liikenne ajoittain tosi puuromaista ja hidasta. Mutta niin vain linja-autoasema loyty ja siella sitte suoritettiin niin ruoka- kuin nestetankkauski ja katteltiin bussia Samchukiin. Vania ei loytyny joten oli tyytyminen taas hiukkasen vanhempaan kalustoon, tallakertaa ei kuitenkaan niin vanhaan kuin viimeksi. Matka kaikkine stoppareineen kesti lahes kolme tuntia ja sitte oltiinki jo Samchukis ja siella meita oltiin jo vastassa ja paastiin kokolailla pian kotio ja varsin tarpeelliseen suihkuun. Ilta vierahtiki terassilla ihmetellessa ja jaisia juomia siemaillen, mutta taisi olla kello vasta yhdeksan ku vaateri rupes houkuttelemaan ja mikas sita oli mennes ku oli vatta taynna ja muutenki viilis hyva.
Aamu valkeni jannan utuisena ja sita tilaa kesti lahes kymmeneen jolloin katsoin parhaaksi ottaa session auringossa ja toista tuntia siina taas meni kylkea kaannellen. Ja sitte tanne nettipaikkaan.
Tanaan alkaa juhlat lahitemppelissa, mutta ilmeisesti menemme sinne huomenna ku jo tutut vieraat saapuu Bangkokista. Talle ehtoolle ei sen kummempia suunnitelmia ookkaa, Tescossa pitais varmaan kayda ja vaikkapa torilla jos se sattuis iltapaivasta auki olemaan. Cha-amista en suomalaista luettavaa etsinnoista huolimatta loytanyt, mutta jatin sinne kaikki jo lukemani kirjat edelleen muitten luettavaksi. Paitti Vuorisen Juoppikset ja muut teokset jatin uudelleen luettavaksi. Ja onneksi ennen Cha-amin reissua loyty kadoksissa ollut viime reissulla tuomani ristikkolehti joka enimmakseen tosi vaikeita ristikoita ja sen parissa aika menee kohtuullisen mukavasti. Taitaa olla viela pari ristikkoa johon en oo saanu sanan sanaa aikaseksi, mutta ehka neki siita aukiaa ku niita muutaman paivan tuijottelen.
Eilen illalla eineeksi ostettiin paikalle tulevasta liikkuvasta keittiosta tosi hyvin maustettua makkara-kasvissalaattia ja viela runsaammin maustettua possua. Jalkimmainen oli lahestulkoot syomattomissa, mutta niin vain sitaki siina pistelin menemaan varsin kohtuullisesti. Lisaksi poytaan ilmestyi viela yhta suosikkiani, rapeaksi paistettua possun sivua jossa kohtuullisesti laskia mukana. Jaa, ettako maistui? Varmana!
Aamulla ei sitte niin heti nalka ollukkaa, mutta jo ysin jalkeen maistu riisimunakas ja paistettu kalamakkara. Ja niilla mennaan vielaki, eika nalka tunnu yhtaa. Tosin sihautin Leksan tuossa lahtiessa ja sillakin vaikutus asiaan. Tuli tasta paivasta vain aikalailla lammin vaikka aamu sumuinen olikin, etta sai paansa suojata taas liialta paahteelta. Naamakirjaa lukies tuntuu ne lampotilat siella varsin kohtuuttomilta, mutta niin vain on etta parin viikon paasta siella palellaan.
Mutta viela nautitaan taalla ja loppuun asti! Jotan taalta tahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti