perjantai 4. helmikuuta 2011

kalastus

oli viime viikonlopun teema ja sinne lähdettiinki isommalla porukalla Bangokkilaisen Pongin kaasukäyttöösellä Isuzulla, kyyti oli reipasta niinku suurkaupungis pitääki olla ja auto liikkuu ku ohjus ja oli automaatilla viritettynä. Joten kyyti oli mallikasta ja mulla tietysti apukuskin paikka varattuna. Kuinkas muuten.
Matkaa kalastuspaikalle oli kohtuullisesti, vajaa tunti Bangkokin suuntaan ja sitte poispäin. Eli taaski putosin kartalta, olisko ollu joki SawatSakhon tai vastaava se viimesin kyltti jonka näin. No, tärkeintä on kalastus eikä paikka.
Ja paikaksi osoittautuu joki, ei kovin leveä ja osittain sellaisen tiheänkin lummetyyppisen kasvin peitossa. Karkeasti kuvailtuna kalastustyyli oli seuraava: miehet ui verkon tällääsen lummeryhmittymän ympäri ja ujuttaa sitte sen verkon sen alta jonka jälkeen riivitään lumpeet pois ja kootaan verkko. Saaliiksi tuli enimmäkseen pikkukalaa, mutta osoittautui jälkeenpäin varsin oivalliseksi ruuaksi. 6-8 miestä (tais jokunen nainenki uimasilleen mennä) oli veden varassa ja vaikka joki ei syvä ollut uida kaikkien piti osata ja hyvin.
Tämä systeemi toistettiin sitte nelisen kertaa ja välillä syötiin retkilounas jonka yhden miehen vaimoke oli mukaan varannut. Normaalit thaikkueineet, ei mitään ihmeempiä. Lounaan jälkeen kalastus jatkui pienen siirtymävaiheen jälkeen ja saalis enimmäkseen pikkukalaa ja joitakin sammakoita. Mukaan otettiin myös sellaisia pohjakaloja jotka sittemmin pistettiin kotona kala-altaaseen puhdistamaan sen mutaista pohjaa. Joten oli varsin mielenkiintoinen päivä tämäkin vaikka sitä vain katseella seurasinkin.
Kotimatkalla palkitsimme itsemme oluella jolla jaksoimme kotio asti. Siellä pieni virkistäytyminen ja nestetasapainon palautus ja sitte lähdettiinki edellisessä osiossa mainittemalleni juhlille josta kotiutuminen vasta uuden vuoroakuden puolella. Voitaisiin todeta kalastuspäivän saaliine olleen runsaasti kokemusta ja lisärusketus joka alkaa jo olla lähes paikallista tasoa. Sitä ku täälä rannalla vielä lisää niin johan kehtaa sinne kotomaahan tulla elvistelemään.
Täälä tosiaan tänään aamupalan jälkeen teimme ainaki vitosen rantalenkin jolta palattuamme ostimme varsin kohtuullisen määrän tikkuruokaa, eli grillattua maksaa ja keittoa. Sen jälkeen olikin mukava siirtyä hotellikompleksin uima-altaalle jossa varsin rauhallista. Kolmisen tuntia siinä tuli ittiään käänneltyä Tipin istuskellessa varjossa lueskellen. Nyt kellon lähestyessä kolmea ottaa Tip niitä varsin tarpeellisia kauneusunia joita meikäläisen on tarpeetonta ottaa. komia ku muutoonki. Joten lasissa 100Piipersiä soodalla. Iltapäivän loppupuolella olisi suunnitelmissa mennä syömään pizzaa, sain sellaasen mielihalun päähäni ja se aiotaan kans toteuttaa. Mutta antaa ensiksi kehittyä oikeen verinen näläkä ja sitte vasta. Illaksi voiki sitte varata mainittuja tikkueineitä niin sillähän sitä päriääki aamuun asti. Vielä ku jonku hedelmäkojun yhyttääs niin sais ananasta ja papaijaa. Eli siinäpä oleellisemmat. Joten näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti