torstai 17. syyskuuta 2020

torstain

ja sähköjen palaamisen kunniaksi vaimo otti ja tekaasi illallisen Tuulalle ja Maunolle (siskoon mies) ja ruakina oli alahaalta kattottuna TomYumGai suppiksilla, sitte kalaa (haimonni) mustapippuris ja ylimpänä sitte nuudelisysteemi ikäänku salaattina.
Haimonni on aika yleenen kala Thaimaas, uhanalaaseksiki näytetähän mainittavan, mutta sitä aksvatetahan monis paikoos ja on oikeen oivallinen syämäkala.
siinä pikkuusen faktaa fisusta ja siihen liittyvästä. Lisää tietoa saa ku katteloo itte. Mutta tosi hyvää ku reilusti mustapippuria ja muita mausteita. Ihimiset ei vain oikeen taharo ymmärtää, jotta kuinka hyvästä kalasta ja ruaasta on kyse. Jonku kerran on koitettu vaunustaki sitä tariota, mutta on menny niin huonosti kaupaksi jottei olla vielä ainakaa uusittu tarjontaa. Mutta pääasia oli, jotta ruaka maistuu ja kaikki oli tyytyvääsiä. Mukava kestitä Tuulaa ja maunoa, ollahan saatu niiltä niin palio apuja nyt tänä aikanaki ku ollahan täälä Sarvijoella asuttu. Ja huomenna taas ku mennähän kirkolle kattomahan kasvihuoneen vaurioota, kläyrähän samalla akuaps ja muillaki asioolla jos sellaasia sattuu tulemahan mielehen. Eileen ruohonleikkaaja soitteli ja päältäajettava oli piiputtanu, jotta se pitää tarkistaa ja sitte pitää hakia pensaa, jotta saa tulla hoitamaan homman loppuun vaikka sillä pikkukoneella. Murtsikka on varmahan vain jääny jotenki jumihin ku oli aika pitkä nurtsi paikoottain. Konehan on keväällä huallettu, jotta isompaa vikaa ei pitääsi olla, mutta mistä nuasta aina osaa sanoa. No, jos jotaki on, soitta Luottohuoltoon Jannelle, niin pian on taas leikkuri kunnos. Kattotaan sitä sitte huomenna tarkemmin. Nyt kello ylittäny jo seiskan, jotta alakaa iltatoimet ja asettuminen sitämukaa vaaterihin. Kattotahan taas aamusta, jotta kuinka unta piisaa. Täytyy koitaa venyttää makuullemenoa, jottei aiva neliältä tarttisi nousta. Mutta kattotahan kuinka väsyttää, en ruukaa turhaa kiruttaa ittiäni, meen nukkumahan silloon ku väsyttää ja nousen ylähä silloon ku ei enää uni tuu. Jotta sellaasta tänään, vaiherikas päivä tämäki, laillansa ainaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti