tiistai 12. tammikuuta 2010

Noniin, temppeli kayty ja puhuristauruttu moneski mieles. Hommahan alkoi siita, etta paikalle mopoiltiin pikkuusta vajaata yhyreksaa ja eres oli 1237 rappusta. Tylylta tuntuva homma ku erempaa sita temppelia kattoo, naytti olevan pikkuusen korkiammalla tasolla. No, enhan ollu ensimmaasta kertaa asialla joten osasin paremmin valamistautua ja asennoitua hommaan. Eli rauhallisesti, rauhallisesti. Ja ennenku huomasinkaa olin puolesvalis ja ei mitaa hataa. Tosin valilla puhallutti, mutta onneksi oli varusteena vyolle asennettava juoma[pullo jossa sopiva sekootus voimajuamaa ja vetta. Hankalaksihan homman tekee se, etta rappuset on vaha miten sattuu mitoitettuja eli valilla voi menna ihan mukavasti ja valilla taas rappusten korkeus on sita tasoa etta pitaa vaihtaa toispuoleeseen tyyliin... mutta kuinka ollakkaa, 35 minuuttia laharon jalkeen oolin perilla! Ja 53 tayttaessani ku sinne kapusin oli aika 45 minsaa. Eli itteeni varsin tyytyvaasena kattelin huikaasevia maisemia ja aiva ittekseni! Sain maisemia kattella kymmenisen minuuttia kun paikalle saapui hikisena ja huohottavana sita sukukuntaa erustava joka on osallistunu esim. Rovaniemen polttamiseen. No, en siitta sillekkaa ruvennu mitaa siina sanomahan varsinkaa ku ei se tainnu tuota etaisesti lontoota muistuttavaa kielta jolla sille selittelin jotta josko ottaasit musta ja tuosta kullatusta toisesta lihavasta miehesta sellaasen yhteespotretin. No tama herra toki siihen suostuu ja osas jopa tata meilla valamistettua puhelinaparaattia kameranaki kayttaa. Jotta siita sille jokunen piste.
No kaiken taman ihimettelemisen jalakeen oli eres paluumatka ja sita varte paikalla oli toki vetta josta voi sen juomapullonsa tayttaa. Ja nain tehtyani aloin laskeutumisen. Vastaan alkoi tulla enemman tai vahemman huohottavia farangeja, jokunen tuli vastaan seleka erellaki eli kuuluuvat niihin kaannynaisiin joita nama rappuset aikaansaattavat melekoosen maaran. Laskeutuminenkaa ei niin kauhian heleppoa ollu ku piti kattella koko aijan jalakoohinsa niitten rappusten tasoerojen takia. onneksi kaiteet kumminki olemas ja nailla avuulla sitte mentiin. Ja toki laskeutueski piti niita pausseja pitaa ja jo senki takia jotta laskeutuminen ottaa omalla laillansa kovempaa ja eri lihaksiin ku mita noustes. Valilla piti tosiaan pysahtya juomaan ja lepuuttamaan jalakoja ku alakoo pikkuusen tutajamahan. Siina levateski yritin kiipeavia falleja kannustaa jotta son siina aiva seuraavan nurkan takana... Ja alaha laskeutumiseen meni vissihin 20 minuuttia tai ainaki lahimaille ja ku tasaaselle maalle paasi niin pikkuusen tosiaan sortsien pultut tutaji. Ja alakuhun piti kavella pikkuusen ourulla tyylilla... Mutta siita heti viilennettyyn kauppaan ostoksille ja kohteena urheilujuoma ja vesi.
Tip oli kayttany talla valilla aikansa tutustumalla uusimpiin aikakausilehtiin joilla oli itsensa osannu tilaisuuteen varustaa...
Joten siitta sitte taas mopoiltiin tanne kylille ja oliki pienen virkistaytymisen aika.
Seuraavaksi kohteena mainittu Kasikorn-pankki ja internettihomman selevittely. Ja tata kirjoitettaessani ei viela oo sita salasanaa tullu jolla sita kayttmaan paasoo.
Pikkuusen meinas riamastuttaa ku silla valilla ku olimma reissulla ei ollu huonetta siivottu ja paninki taman kielta taitavan antamaan palautetta johdolle.
No pankkireissun jalkeen palkittin itteni parranajolla ja enneku kerkisin mitaa sanoa (tai parturi ymmartaa) se kerkis jo aloottaa hiustenleikkuun... No, ei se pollompi hiustenleikkaajanakaa ollu. Ja hinnaksi talle palavelulle tuli kokonaaset viis juuroa, Tip kylla kovaa moittii kovaa kallihiksi ja ihimetteliki parturille jotta kuinka kehtaavat ottaa fallelta eri hinnan ku paikallisilta. En asiaan puuttunu muuten ku maksamalla pyyretyn summan ja sanomalla; mai pen lai, joka taas tarkoottaa jottei haittaa yhtaa.
Eli siina paivan uurastukset nuan niinku paallisinpuolin ja yleesesti julukaastavaksi.
niin, siita eilisesta ehtoosta senverran jottei ollu haappoonen tama paikallinen leidarishow. KohChangin vastaava vei pelin 10-0! Ja keherattiin jopa lahtia kesken pois ja menna nauttimahan pikkuusen myahaasempi paivallinen. Oliskohan kello ollu jo pikkuusen yli yhyreksan...
Olihan eres valamistautuminen tahan paivaan joten vaaterihin piti asdettautua aijoos.
Jaajotta mitahan via tanaan kerkiaa? Vissihin tas sitte orotellahan ehtoota ja saatetahan jonkimmoonen mopooluki siina tehera jos sellaanen mialehen tuloo. Tarkootus menna taas myahemmin einehelle ja suuntana sellaaenen muovituoliravintolootten keskittyma tuos aiva lahettyvilla ja siala orotettavis pikkusta parempia evahia. Jotta niita orotelles.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti