lauantai 9. tammikuuta 2010

Noniin, nyt sitte vaihtunu maakunta tanne etelaan ja kylan nimi on Ao Nang jota myos pikku-Phuketiksi sanotahan. Kovasti nayttaa falleja olevan liikentees ku tuohon karulle katteloo.
Joo, viimeaikojen kuulumisia. Suphanis, takemmin sanottuna SumChcukis meni oikeenki mukavasti, fasiliteetit oli paremmat ku osasin orottaa ja palavelu sen mukaasta. Ja mitahan sita tuli touhattua, muutamana paivana otettiin auto alle ja paivn reissu temppeleihin ja luonnonpuistoohin. paikkojen nimia en tokikaa paase muistamahan ku jai tuo siella pitamani paivakiria tuonne bungalowiin jonne jai myos Tip kaverinsa kans Singhat kares juaruamahan... Ja sitahan nuo jaksaa tehera, aiva niinku sialaki.
Ja paallimmaasena jai mielehen kylan rauhallisuus (jollakitapaa sukulaasia kaikkityynni) ja tietysti se ihimisten erilaasuus, maalla ku ollahan ja paikas johona ei juuri falleja nay. Ei ne mitenkaa vihamielisilta nayta, enemmanki uteliahilta ja siihenki on varmahan syynsa. Se onkelma vain onki ku ei loyry sita yhteesta kielta juuri keneknaa kans eika tuota Tip:a viitti kaikenaikaa tulukkina kuliettaa ja joutavuuksia kaantaa. Onneksi on mukana tuo Thai-Suomi sanakirja jonka tekijoota oon kovaa lammolla muistellu. Ja aiheesta. Kiria on jo kovaa plaratun nakoonen ja tarttoo sita tuon Tip:nki kans paivittain ku huomaa jotta alahuuli on venyneena vaarinymmarryksen takia...
Ja tanne tultiin varsinaasen seikkaalun kautta. Ensiksi Suphanista Bangokkiin pikkubussilla (tokiAC) ja sitte tunnin orottelun jalkeen hypatttiin bussiin joka otti suunnaksi etelan. Startti tapahtuu ehtoolla vaha ennen seittemaa ja taala oltihin tuos kymmenen mais. Aamulla. Ja tunnetusti huonosti autos nukkuvana tuntuu silimaluomia pikkuusen venyttavan eika siihen auttanu tuo pieni ruokalepo, jos sita eres siksi voi sanoakkaa... Enka sanokkaa.
Muistiinpanoosta viela tuli mielehen, jotta ovat siksi yksityysia ja erikoosiaki jotten niita meinaakkaa mitenkaa julukaasta, en siitakaa syysta jotten meinaa millaa saara kiriootuksesta selevaa. Vaikka aika palio selevana olinki. Ainaki omasta mielesta.
Ja siita tuliki mielehen tuo taalla varsin yleesesti kaytetty iloliemi, HongTong. Tuo etaisesti viskia muistuttava juoma joka peittoaa jopa muinoisen LionBlendin. Sita piti uudenvuodenpaivan jululis tempaasta joitaki tiukkoja timppeja ja olihan se aikamoinen suoritus. Aattona sentaan fallen poyras oli SangSomia! Onneksi oli viisaasti kotomaasta tuorut yhyren taharen Jallu ja turvallinen Kossu niinku taustatukena. Kossusta tein turkispeppereiden avustuksella aikas maukasta juomaa... Sita on vielaki iippokassin salataskus jokunen tippa. jallu meni jo ja piti jo turvautua korvikejalokahaviin ja kayttaa SangSomia niinku yksityysesti Kirkkonummen tunnetusti jalokahvista pitavaa heleaaanista hevitukkaa informoonki.
Olihan ne juhulat ihan mukavia siella, ruokaa piisas ja sita juomaa vaikka kuinka ja kylla ihimisten kans juttuhun tulee vaikkei sita yhteesta kielta niin ookkaa. Tip:n aidin sisko on yks niista jonka kans oon aina tullu hyvin toimeen ja siina ei sanoja tarvita. Ilta kului rattoisasti siina juhlia seuraillessa ja juomaan soodaa lisaillessa. kun aina siihen joku kavi kumminki lorauttamas jotaki ku selekansa kaansi. On neki juakalehia.
Tosiaan tma etela on osittain muslimi-aluetta ja siksiki tyyli hiukan poikkeava. 7-11 ei myy olutta eika viinaa ennen yhtatoista ja tuo meitin bungalowin restaurantti ei ollenkaa. Mutta teins eiskaan uuren iskun ja johan loytyy jaakaapista ystavani Leo kumppaneineen.
Nyt tassa vedetaan henkea ja kattellaan tuttujaki paikkoja ja jopa joitaki hankintoja tehtavana. Ystavapariskuntani Rauski ja marjo ilmaisivat kans tulleensa Phukettiin ja aloitettiin jo mahdollisen Singaporen pikareissun suunnittelu. Jotaki sentyyppista tas pitaa aikaansaada. kalastamaan meinaan lahtea joku aamu ja nyt alootan taas ne aamulenkit paremmalla tuurilla. Suphanis jaivat valiin ku illat meni pitkiksi ja sitte aamu oliki jo siksi kuuma ettei mitaa asiaa kylakauppaa kauemmaksi.
Tosiaan tuo bussireissu oli jonkinlainen osootus siita kuinka taala on viela viilaamista noitten aikataulujen kans ja varsinki tiedotuksen. olis ollu mukava saara etukateen tietaa jotta koska bussi pysahtyy ja koska on maharollisuus tayrentaa ruoka- ja juomavarastoja. Mutta tottapahan nuo jotaki oppivat nuoki. kovaa aianki ovat asialla. Taski nettkpaikas kaveri kurkkii jatkuvasti ja taputteloo ja kehuu nohevaksi ukkeliksi. En anna tippia viela tuolla kehumisella.
Jaa, josko menis luikkimahan onko paallimmaaset tiarotukset tehty ja onko suunniteltu mita teherahan ehtoolla. unilukkarin veikkaan tulevan kohtuullisen aijoos, varsinki ku varasin iltajuomaksi Danielssin Jaskaa!
Joten kuulumisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti